............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

miercuri, 25 februarie 2015

Udrea, pe Facebook: Nu mai bine mă ardeţi pe rug?

Nota: blogger > Elena, îți respectăm verticalitatea și eroismul de care dai dovadă în lupta cu rețelele mafiote și nedreptatea care ți se face. Curajul tău va însufleți pe cei care au de suferit din cauza oligarhilor de la putere și a clanurilor mafiote care îi manevrează. Ești tânără, ești frumoasă și inteligentă; păstrează-ți calmul!
Pentru din ce în ce mai mulți dintre noi, ești cea mai luminoasă ființă! Vei trece și dincolo de această mocirlă în care încearcă să te țintuiască indivizi corupți precum Ponta, Dragnea, Ghiță, Tăriceanu, Blaga, Zgonea etc. Totdeuna adevărul a triumfat și , așa cum spui și tu, ADEVĂRUL NU POATE FI ÎNCĂTUȘAT. 
Curaj, ELENA UDREA! 
Omagiile și iubirea noastră!
Const. Mihăilescu

de Andra Mitu , 24 feb. 2015

Un om curajos și demn

Deputata Elena Udrea a transmis, marţi, în postarea de pe pe pagina personală de Facebook, că în doar două săptămâni au fost formulate, pe numele ei, opt cereri de arestare preventivă și urmărire penală.
"Opt cereri de arestare preventivă și urmărire penală în două săptămâni formulate de procurori împotriva mea, dintre care trei în numai două ore! Nu există, se pare, un infractor mai mare în România! Totul este făcut pe repede înainte. Zeci de acuzații total nefondate", a transmis Udrea.
Ea a subliniat că toate aceste acuzaţii au apărut ca urmare a denunțurilor frauduloase ale unor persoane suspectate de fapte ilegale.
"Toţi cei implicaţi, chiar dacă fac presiuni dovedite asupra martorilor, sunt liberi. Arestaţi, doar cei care nu au fost de acord să formuleze acuzaţii la adresa mea! Nu mai bine mă ard pe rug decât să mai jucăm acest teatru absurd?", a conchis deputata.
 http://www.romanialibera.ro

Declarația Rovanei Plumb despre 101.000 noi locuri de muncă, minciună sau incompetență?

 de Geo Ioanid; 25 feb.2015 

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, se așteaptă ca măsurile de relaxare prevăzute în noul Cod Fiscal să ducă la crearea a nu mai puțin de 325.000 de locuri de muncă în următorii ani. Ministrul a explicat la Digi24 cum ar urma să se întâmple acest lucru.

„Ați văzut modalitatea de taxare a microîntreprinderilor, sunt 101.000 de microîntreprinderi care probabil vor trece la a încheia cel puțin un contract nou de muncă. Apoi, din reducerea TVA sunt analizate și prefigurate a fi înființate aproape 145.000 de locuri de muncă și tot așa, pentru că reducerea accizelor, toate vor avea o influență benefică în ceea ce privește crearea acestor locuri de muncă”, a spus Rovana Plumb.
Astăzi vom analiza măsura de impozitare a microîntreprinderilor. Propunerea PSD este ca impozitul să fie:
1% pentru microîntreprinderile care au peste doi salariați, inclusiv;
3% pentru microîntreprinderile care au un salariat;
3% + 1.530 lei pentru fiecare trimestru pentru care se datorează impozit, pentru microîntreprinderile care nu au salariați. Această sumă urmează să se actualizeze în funcție de evoluția salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, prin ordin al ministrului finanțelor publice;

Așadar ca aceste propuneri să genereze locuri de muncă așa cum bate câmpii madam Plumb trebuie ca o microîntreprindere care acum are 0 sau 1 salariat să găsească mai atractivă impozitarea prevăzută la 1, respectiv 2 salariați.

Conform situației centralizate a bilanțurilor pe 2013 (cele pe 2014 nefiind încă depuse) disponibilă pe site-ul guvernului aflăm ca există 99.716 microîntreprinderi cu 1 salariat și 279.705 microîntreprinderi cu niciun salariat.

Cifra de afaceri a celor fără niciun salariat a fost de 5.305 milioane RON, adică 18.966,78 lei pe an media pe fiecare companie, în 2013.
Dacă aceste firme rămân în continuare fără angajați, vor plăti 510 lei pe lună în plus impozit față de situația în care ar angaja o persoană cu salariul minim care ar costa firma 1199 lei lună. Deci mai rentabil cu 689 lei lunar, fără angajați decât cu un angajat.
Acum să verificăm de la 0 angajați la 2 angajați. Firma ar câștiga 2% la cifra de afaceri, reprezentând o medie de 379 lei anual și o cheltuială de minim 2.398 lei lunar, respectiv 28.776 lei anual. Deci decizia pe care ar lua-o și cel mai slab manager ar fi să nu crească nici cu un angajat nici cu doi, cheltuielile salariale.

Acum să analizăm situația firmelor care ar crește în „viziunea” ministresei de la un angajat la doi.
Cifra de afaceri a celor cu un salariat a fost de 6.376 milioane RON, adică 63.942,49 lei pe an media pe fiecare companie. Dacă aceste firme ar opta să mai angajeze o persoană ar economisi 2% la impozit adică 1.278,84 lei pe an dar ar cheltui minim 1.199 lei lunar, respectiv 14.388 lei anual.
Deci cum ar putea un sfert din aceste microîntreprinderi, respectiv 101.000 să încheie „cel puțin un nou contract de muncă”? Poate madam Plumb crede că firmele din România sunt conduse de persoane ca ea, care a mințit în CV că are o diplomă de la Universitatea George Washington care a răspuns la hotnews.ro că „ne pare rău dar nu o găsim în sistemul nostru”.
Noi sperăm să nu o mai găsim nici noi în sistemul nostru.

CITEȘTE ȘI ROVANA PLUMB FALS ÎN DECLARAȚIA DE AVERE SAU AVERE NEJUSTIFICATĂ?

http://www.curentul.info

luni, 23 februarie 2015

EDITORIALUL EVZ. SCHIMBAREA LA FAȚĂ A LUI TRAIAN BĂSESCU.

Emisiunea de la TVR a declanșat încă un val de ură și jigniri  
Autor: Dan Andronic



Traian Băsescu nu refuză o bătălie. Nu a refuzat niciodată și nu o va face nici acum. O știu din 1992 și am simțit-o până în 2014. Finalul mandatului nu i-a adus liniștea pe care au găsit-o Ion Iliescu și Emil Constantinescu, doi președinți ai României care au eșuat, fiecare în felul lui, dar care nu au zguduit societatea. Așa cum a făcut-o Traian Băsescu. Pare că are de gând să se mai bată o dată.

Cu acești ochi am privit emisiunea de la TVR. 
(Nu mi-a plăcut în mod deosebit, în principal din cauza moderatorului. 
Părea rupt între ordinul de a-l executa pe Traian Băsescu prin reluarea tuturor acuzațiilor și dorința fostului președinte de a discuta și despre altceva decât speculațiile legate de Elena Udrea.) 

Cu această ocazie am văzut un alt Traian Băsescu. Un Băsescu mult mai stăpânit, extrem de atent cu nuanțele spuselor sale, preocupat de conturarea mandatului său de zece ani, de consolidarea lucrurilor bune care s-au realizat.
V-aș recomanda un mic exercițiu de imaginație: Ce s-ar fi întâmplat dacă Traian Băsescu venea și spunea că tot ceea ce a spus Elena Udrea este adevărat? Avea credibilitatea necesară să susțină că tot ceea ce a spus Elena Udrea are acoperire în realitate. A ales să spună că are încredere în Elena Udrea și că are încredere în Justiție. Aceeași replică am întâlnit-o și în cazul arestării fratelui său, Mircea Băsescu. 
V-ați conturat tabloul? Cum vi s-ar fi părut ziua de astăzi dacă Traian Băsescu confirma?
Sunt convins că toți analiștii, hostess-ele și realizatorii TV întristați și amărâți de soarta nedreaptă la care este supus Dan Voiculescu și cei de teapa lui în pușcăriile murdare și supra-aglomerate, atât așteptau! Ar fi fost ultima confirmare că ceea ce spun ei de ani de zile pe diverse antene este adevărat: DNA, condusă de “odioșii” Daniel Morar și Laura Codruța Kovesi, în tandem cu “odioasa” instituție a SRI, mânată în luptă de cuplul “dictatorial” George Maior – Florian Coldea, a făcut abuzuri trimițând în instanță zeci de miniștri, demolând rețele de evaziune și scoțând la iveală mizeria societății românești. Iar judecătorii de la ÎCCJ, “terorizați” executau oamenii politici la comandă. Ca să fie tabloul complet.

Traian Băsescu i-a dezamăgit. Pe toți cei care-și doreau să vadă o relansare a luptei cu SRI și DNA având muniție nouă. Băsescu a ales să sprijine instituțiile. Instituții fundamentale pentru traseul României. Traian Băsescu a decis să-și recupereze mandatul de 10 ani din mâinile celor care îl taie fâșii subțiri, în primul rând prin a demonstra că nu are de gând să stea deoparte, că are de gând să nege toate acuzațiile tâmpite la adresa sa (cum a fost cea cu firme în Panama și conturi în străinătate, bazată pe asemănări de nume), iar în al doilea rând arătând că este în armonie cu istoria mandatului său.

Traian Băsescu a spus că nu va comenta acuzațiile aduse de Elena Udrea decât în fața procurorilor DNA, dacă va fi chemat, tăind din start bucuria celor care-l vedeau prăbușindu-se în apărarea fostului candidat la președinție. A vorbit de o generație ratată de politicieni, ceea ce vedem cu ochiul liber în fiecare zi, de coabitarea stranie dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta, fără a-l ataca pe actualul președinte al României.

 Traian Băsescu a reușit, ca de fiecare dată, să declanșeze un proces de schimbare la față. Vrea să demonstreze că lasă în urma sa un mandat de președinte de 10 ani și o Românie capabilă să evolueze și fără a avea un spărgător de gheață în frunte, că lupta anti-corupție nu trebuie judecată doar prin prisma pasiunilor personale, chiar dacă uneori oamenii pot greși. "Un om într-o instituție poate greși. dar asta nu înseamnă că instituția are vreo vină". a spus Traian Băsescu. A lăsat să se înțeleagă mai mult decât a spus. Dar nu a spus. Și ne-a mai "dezvăluit" un lucru: că reforma societății românești trebuie începută cu finanțarea partidelor politice. Pentru că Marea Minciună începe și se termină cu cifrele ridicole pe care le declară TOATE partidele la finalul campaniilor electorale. O știm cu toții, dar coabităm cu ea.
Toate aceste lucruri au enervat nespus. Am asistat la declanșarea unui val de ură, foștii băsiști s-au supărat că nu a condamnat-o pe Udrea, acoliții lui Voiculescu că nu a confirmat-o pe Udrea, politicienii penali pentru că nu a dat în SRI și DNA cu toată forța. Uitând că Traian Băsescu vrea să rămână Traian Băsescu. 
P.S. Mi s-a părut simptomatică emisiunea de la Realitatea TV în care, supărat pe Traian Băsescu pentru că nu l-a lăudat pe Klaus Iohannis, Rareș Bogdan a condus discuția într-un sens distructiv. Iar prezența în studio a lui Adrian Severin, Marian Oprișan și a unor foști invitați ai Antenei 3 pe post de comentatori, mi-a arătat că oricând poate exista o nouă dimensiune a analizei politice. Dar, pentru liniștea sa, nu a fost singura emisiune care s-a dus în acest sens. De fapt, majoritatea celor prezenți la televizor ieri seară și-au arătat curajul atacându-l pe Traian Băsescu. Așa mi-am adus aminte de vremurile din 2009. Prietenii știu de ce...


 http://www.evz.ro

joi, 19 februarie 2015

Masoneria vrea să desfiinţeze spiritualitatea. Cum procedează?


Asociaţiile de informare asupra "sectelor". Faţadă şi realitate 
un articol de Mihaela Gheorghiu
Ce sunt „sectele”? Se pare că oficial nu ştim exact, pentru că acest termen nu a fost riguros definit. Dificultatea legislativă a definirii acestui termen vine din faptul că se doreşte ca el să cuprindă cu largheţe, fără excepţii, toate asociaţiile, comunităţile şi organizaţiile cu orientare spirituală.  
Până la ora actuală nu s-a definit din punct de vedere conceptual şi legal, clar şi obiectiv, ce este o sectă. S-au stabilit doar nişte „indicii”, extrem de discutabile, fapt recunoscut chiar de cei care le-au propus. Şi totuşi, oricât de absurd ar părea, faptul că nu se ştie ce este o sectă nu a împiedicat elaborarea unor reglementări şi „recomandări” în ceea ce priveşte „sectele”. Nu-i deloc logic, dar este real! 
Într-o recomandare a Consiliului Europei (nr 1412/22.06.1999) se afirmă: “Este inoportună crearea unei legislaţii pentru secte pentru ca aceasta ar risca să lezeze dreptul la libertatea de conştiinţă şi de religie, garantat de articolul 9 al Convenţiei Europeene a drepturilor omului dar şi religiile tradiţionale”. 
Şi atunci... Acelaşi Consiliu al Europei recomandă în stilul masonic bine-cunoscut crearea unor centre care să monitorizeze activitatea „sectelor”. Prin recomandarea Consiliulului Europei amintită mai sus „statele membre sunt invitate”: 
1) să creeze centre naţionale sau regionale de informare asupra grupărilor cu caracter religios, ezoteric sau spiritual şi acestea trebuie să fie independente de Stat,
2) să utilizeze procedurile normale ale Dreptului penal şi civil contra practicilor ilegale realizate în numele grupărilor cu caracter religios, ezoteric sau spiritual (acest punct este în realitate o „invitaţie” la luptă, n.n.) ,
3) să încurajeze o abordare caracterizată de înţelegere, toleranţă, dialog şi rezolvarea conflictelor (în realitate fac exact opusul, n.n),
4) să ia măsuri ferme contra oricărei acţiuni care constituie o discriminare sau care marginalizează gupările minoritare, religioase sau spirituale (ceea ce se traduce prin a lua măsuri împotriva acestor organizaţii sau grupări, n.n.). 
Ce fac în realitate centrele şi asociaţiile de informare asupra grupărilor cu caracter religios, ezoteric sau spiritual?
Deja în mai multe ţări s-au înfiinţat astfel de centre. Şi analizând activitatea lor, constatăm că ele încalcă sistematic aceste recomandări de faţadă. Activitatea acestor centre a alunecat tot mai mult pe panta abuzurilor şi a încălcărilor grosolane ale drepturilor omului. Noi nu contestăm faptul că există există şi grupări, asociaţii sau persoane care exploatează buna credinţă a fiinţelor umane.
Semnalăm însă faptul că multe din organizaţiile care reprezintă un real pericol nu sunt catalogate ca secte şi nu se află în vizorul acestor centre. Acesta este şi cazul francmasoneriei, care este o sectă satanică extrem de periculoasă, atât conform "indiciilor" oficiale schiţate recent, cât şi din perspectiva tradiţiilor spirituale planetare. În schimb, diferite asociaţii şi grupări spirituale cu o activitate şi orientare spirituală profund benefică sunt tot mai mult hărţuite de organismele masonice de control.  
În Franţa, este suficient ca o organizaţie să incomodeze, că este etichetată imediat drept sectă şi supusă tratamentului de rigoare: percheziţii abuzive, campanii de presă denigratoare, intimidări şi discriminări de toate tipurile atât la adresa organizaţiei cât şi la adresa membrilor ei. Vom reveni cu cazuri concrete care ilustrează situaţia dramatică din Franţa. Un exemplu recent este împărţirea unor pliante care conţin o hartă cu localizarea „sectelor” din Paris şi instigări făţişe la spionarea cunoscuţilor sau membrilor familiei suspectaţi că au un stil de viaţă diferit de cel al oamenilor obişnuiţi.  
Vedem cum sub pretextul apărării grupărilor cu orientare spirituală de posibilele discriminări, sunt create nişte organisme care au în  realitate drept rol: 
1)  să le monitorizeze cu atenţie  activitatea;
2) să caute informaţii care pot fi folosite pentru atacarea penală a acestor grupări spirituale;
3) să joace rolul unor surse credibile, obiective şi autorizate de informare, monopolizând transmiterea de informaţii privind acest subiect;
4) să joace aparent rolul de mediator între asociaţiile spirituale şi societate, dar în realitate instigând societatea împotriva lor, evidenţiind permanent modul în care acestea se sustrag "normelor" acceptate;
5) să ia măsuri împotriva acestor grupări, uneori până la desfiinţare.  
Relevant pentru adevăratul rol al acestor organisme este faptul că Guvernul francez a creat ,,Observatorul ministerial asupra sectelor” transformat apoi în ,,Misiunea interministerială de luptă contra sectelor (MILS)“. În prezent aceasta a fost înlocuită cu ,,Misiunea interministerială de vigilenţă şi luptă contra deviaţiilor cu caracter sectar (MIVILUDES)”. Oricum s-ar numi, ideea de luptă  persistă şi dezvăluie adevăratul scop al acestui organism (deloc independent de Stat) şi anume acela de a lupta cu ceea ce e considerat un duşman, nicidecum de a fi imparţial şi obiectiv.  
Care sunt cele mai active şi virulente asociaţii de acest tip? 
Iată doar o scurtă listă cu cele mai importante organisme de acest gen din ţările francofone. Organisme similare există şi în celalte state ale Uniunii Europene şi în S.U.A. Considerăm necesar ca ele să fie cunoscute, pentru a filtra întotdeauna cu mult discernământ informaţiile pe care acestea le oferă. 
  1. A.D.F.I. (Association de Défense des Familles et de l'Individu) – Asociaţia pentru apărarea familiei şi individului, Franţa 
  2. D.M.S. (Délivre-moi des sectes) – cu dublu sens Furnizează-mi secte  sau Eliberează-mă de secte (în ciuda jocului de cuvinte din  limba franceză, o astfel de acţiune se numeşte tot turnătorie, n.n.), Franţa
  3. A.P.P.S (Association de Prévention contre le Phénomène Sectaire) – Asociaţia de prevenire a fenomenului sectar, Franţa
  4. Atention enfants – Atenţie copii, pentru apărarea copiilor şi adolescenţilor contra acţiunilor sectelor, Franţa
  5. B.D.S.R. (Bureau de Documentation sur les Sectes et les Religions) – Biroul de documentare asupra sectelor şi religiilor, Canada
  6. C.C.C.M. (Centre de documentation, d'éducation et d'action contre les manipulations mentales) – Centrul de documentare, educaţie şi acţiune împotriva manipulării mentale,  Franţa
  7. C.I.C. (Centre intercantonal d'information sur les croyances et sur les activités des groupements à caractère spirituel, religieux ou esotérique) – Centrul intercantonal de informare asupra credinţelor şi activităţilor grupărilor cu caracter spiritual, religios sau esoteric, Elveţia
  8. C.I.A.O.S.N. (Centre d'information et d'avis sur les organisations sectaires nuisibles) – Centrul de informare şi consiliere privind activitatea organizaţiilor sectare periculoase, Belgia
  9. C.I.G.S. (Contact et informations sur les groupes sectaires) – Contact şi informare privind grupările sectare, Belgia
  10. C.L.P.S. (Cerce laique pour la prevention du sectraisme) – Cercul laic pentru prevenirea sectarismului, Franţa
  11. F.E.C.R.I.S. (Fédération Européenne des Centres de Recherche et d'Information sur le Sectarisme) – Federaţia Europeeană a centrelor de cercetare şi informare asupra sectarismului, Franţa
  12. U.N.A.D.F.I. (Union Nationale des Association de Défense des Familles et de l'Individu) – Uniunea Naţională a asociaţiilor pentru apărarea familiilor şi individului, Franţa
Vom reveni cu prezentarea activităţilor abuzive ale acestor organizaţii.

Citiţi mai multe în articolul Moda la Paris: Spionaţi-vă şi turnaţi-vă unii pe alţii!
 

Citiţi despre faimoasele indicii propuse pentru a detecta o sectă în articolul 
 Eticheta SECTĂ se lipseşte uşor 
Citiţi ce reprezintă în viziunea noastră o sectă:  
SECTĂ, sau cale spirituală?
yogaesoteric.net din 22 iunie 2005

Cumnatul premierului Victor Ponta, ARESTAT pentru fraudarea fondurilor europene

de Ondine Ghergut, 18 februarie 2015



Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de SC Grossman Engineering Group, al cărei administrator este.
În acest dosar a mai fost arestat omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în timp ce fostul consilier judeţean de Prahova Mihai Coman, reţinut şi el, va fi cercetat sub control judiciar.
Decizia a fost luată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.
------
Iulian Cristian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost REȚINUT, marţi noaptea, după ce a fost audiat timp de mai multe ore la DNA Ploieşti, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de extindere a canalizării la Comarnic, executate de firma sa, Grossman Engineering Group, în asociere cu Euro Construct Trading 98.

În dosarul lui Herțanu, au mai fost reținuți Mihail Coman și Vladimir Ciorbă. Cei  trei sunt acuzați și de săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat cu scopul fraudării fondurilor europene. Lui Herțanu i se impută fraude în valoare de circa 7,8 milioane de lei și evaziune fiscală de circa 2,5 milioane de lei.
Citește și: Famiglia Ponta se clatină. Prietenul Ghiţă a dat o mână de ajutor
Herțanu ar fi fost sprijinit de deputații PSD Sebastian Ghiță și Vlad Cosma, precum și de președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma. Cei trei au fost puși sub control judiciar. In cadrul măsurii preventive de control judiciar, cei trei trebuie să se prezinte la Poliția de care aparțin cu domiciliul pentru a stabili un program de "vizite". De asemenea, nu au voie să ia legătura între ei sau cu alte persoane inculpate/ suspecte în dosar și nici cu martori sau denunțători. În plus, nu pot părăsi țara. Controlul judiciar este instituit pentru 60 de zile. În această perioadă, președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, nu își poate exercita mandatul.
Herțanu, Coman și Ciorbă vor fi prezentați miercuri unui judecător de drepturi și libertăți de la Înalta Curte pentru eliberarea unui mandat de arestare pentru 30 de zile.

Citește și: FOTO. Primarul din Comarnic: Din cauza cumnatului lui Ponta și a firmei Euroconstruct, Comarnicul arată ca după BOMBARDAMENT
În ianuarie 2012, în urma unei licitații suspecte, Herțanu ar fi obținut contractul în valoare totală de circa 10 milioane de euro pentru de extinderea canalizării orașului Comarnic. Licitația a fost organizată de societatea Hidro Prahova a Consiliului Județean Prahova.
Contractul avea termen de finalizare în luna februarie 2014, dar lucrările nu sunt finalizate nici acum. Cu toate acestea, Herțanu a obținut deconturi de circa 6,5 milioane de euro, după cum ne-a declarat directorul general al Hidro Prahova, Dumitru Pantea.
Președintele Consiliului de Administrație al Hidro Prahova, Sanda Toader, expertă a Ministerului de Finanțe, va fi audiată la DNA în legătură cu decontarea unor lucrări neexecutate potrivit standardelor de către firma cumnatului premierului Ponta. 
Citește și: VIDEO. Bani europeni, sub preșul familiei Ponta. Sebastian Ghiță, lipit de afacere. Mihai Coman, reţinut pentru că a asigurat "fluxul" a circa 6,5 milioane euro către cumnatul premierului 
 http://www.romanialibera.ro

marți, 17 februarie 2015

Noi am face închisoare pentru asta!

 
 Alex Wilks - Avaaz

Dragi prieteni,



HSBC a ajutat mii de clienți mega-bogați să fenteze taxele! Noi am face pușcărie pentru asta, dar pe ei guvernele nu-i vor da în judecată decât dacă le cerem asta! Hai să strângem un milion de semnături pentru acest apel. Nimeni nu e prea mare pentru a intra la închisoare:

SEMNEAZĂ PETIȚIA
Banca HSBC tocmai a fost prinsă călcând pe bec și ajutându-i pe unii dintre cei  mai bogați oameni din lume să fenteze taxtele! Noi am face pușcărie pentru așa ceva, dar pentru guvernele noastre acești oameni par a fi prea puternici pentru a fi închiși. Haideți să le arătăm că nu sunt.

Guvernele noastre pierd anual peste trei mii de miliarde de dolari din cauza bogătașilor care ocolesc taxele, o sumă cu care am putea scoate lumea întreagă din sărăcie de mai multe ori! Dezvăluirile recente sunt cea mai mare scurgere de informații din istoria activităților bancare - dacă nu profităm de acest moment ca să obținem urmăriri în instanță, s-ar putea să nu mai avem o asemenea șansă.

Osborne, ministrul britanic al Finanțelor, mai are puțin până la alegeri, iar Lynch așteapă confirmarea pentru ocuparea postului de ministru al Justiției în SUA. Amândoi sunt foarte sensibili la opinia publică în acest moment. Un apel cu un milion de voci, prezent în ziarele lor preferate și menționat de legislatori, îi poate convinge să demareze anchete și procese și să transmită un semnal puternic elitei care evită taxele: nimeni nu e prea mare pentru a intra la închisoare!

https://secure.avaaz.org/ro/hsbc_tax_dodge_loc/?bcZUqeb&v=53915 Marea Britanie e țara de origine a băncii HSBC, iar sub jurisdicția ei și a Statelor Unite se află mii de evazioniști. Dacă vom convinge aceste țări să dea startul urmăririlor în instanță, am putea declanșa un val de anchete la nivel mondial.
 

Bogătașii provoacă deseori crize financiare devastatoare prin speculații hazardate, sunt salvați apoi de plătitorii de taxe și ajung să spună că ar trebui tăiate cheltuielile pentru școli și spitale ca să se acopere deficitul rezultat. Iar toate astea se întâmplă în timp ce mulți dintre ei uită să plătească partea lor de taxe. Această spirală a austerității duce la o creștere rapidă a inegalității la nivel global.
Doar 85 de miliardari dețin o avere la fel de mare ca toată jumătatea săracă a planetei la un loc. Și folosesc acești bani prea des ca să cumpere politicieni și să ne confiște democrațiile pentru ca întregul sistem să funcționeze în favoarea lor.
E timpul să oprim această spirală descendentă nocivă, iar a-i forța pe cei mai bogați să-și plătească taxele ar fi un mare pas înainte. Haideți să arătăm că se poate:

https://secure.avaaz.org/ro/hsbc_tax_dodge_loc/?bcZUqeb&v=53915 Avaaz e în primul rând o mulțime de oameni care își unesc forțele pentru a ține piept altora. Legea reprezintă un contract care ne leagă pe toți, în mod egal. Mii de oameni, dintre cei mai puternici de pe planetă, au impresia că sunt deasupra legii. Pentru binele democrațiilor și societăților noastre, haideți să le arătăm că nu-i așa.

Cu speranță și determinare,
Alex, Bert, Laila, Ricken, Marie, Andrew, Nell și întreaga echipă Avaaz


MAI MULTE INFORMAȚII (ÎN ENGLEZĂ)
HSBC could yet be prosecuted over tax-dodging scheme, warns Loretta Lynch (The Guardian)
http://www.theguardian.com/news/2015/feb/10/hsbc-tax-files-loretta-lynch-prosecutionHSBC bank ‘helped clients dodge millions in tax’ (BBC)
http://www.bbc.com/news/business-31248913Banking Giant HSBC Sheltered Murky Cash Linked to Dictators and Arms Dealers (ICIJ)http://www.icij.org/project/swiss-leaks/banking-giant-hsbc-sheltered-murky-cash-linked-dictators-and-arms-dealersHSBC files show how Swiss bank helped clients dodge taxes and hide millions (The Guardian)
http://www.theguardian.com/business/2015/feb/08/hsbc-files-expose-swiss-bank-clients-dodge-taxes-hide-millions
Tax-havens: Super-rich ‘hiding’ at least $21tn (BBC)
http://www.bbc.co.uk/news/business-18944097

Illicit Financial Flows from Africa: track it, stop it, get it (Africa Renewal)
http://www.un.org/africarenewal/magazine/december-2013/illicit-financial-flows-africa-track-it-stop-it-get-it


 SURSA: https://us-mg6.mail.yahoo.com

De ce se duce Miron Mitrea la pușcărie cu zâmbetul pe buze.


de Petrica Rachita , 17 februarie 2015 
 Marile dosare ale corupților din România ocupă agenda publică în ultimii ani mai mult prin sonoritatea numelor celor implicați decât prin sumele frauduloase implicate în respectivele cauze. Oamenii despre care presa a scris ani la rând că ar fi în spatele unor contracte și șpăgi de miliarde de euro ajung să fie condamnați la doar câțiva ani de pușcărie pentru sume și fapte derizorii în comparație cu prejudiciile reale aduse din poziția guvernamentală pe care au avut-o.
Miron Mitrea este unul dintre politicienii dați acum exemplu pentru faptul că și-a dat demisia din Parlament și  a acceptat  cu ușurință sentința penală pe care a primit-o. Numai că pedeapsa de doi ani pe care o are de executat unul dintre cei mai influenți oameni din guvernul Năstase pare mult prea mică în comparație cu faptele pe care presa le-a semnalat în ultimii ani. Sute de milioane de euro au fost sifonați în mandatul de ministru al Transporturilor deținut de Miron Mitrea la începutul anilor 2000 numai de la companiile publice de cale ferată. Anchete jurnalistice au arătat cum s-au vândut peste șaizeci de mii de vagoane la preț de fier vechi numai de la CFR Marfă. CFR cumpăra rochii de mireasă, costume de scafandru și alte lucruri complet  inutilizabile la prețuri chiar de o mie de ori mai mari. Sute de milioane de euro au fost plătite către firma Bechtel, printr-un contract secret și defectuos, pentru construcția unei autostrăzi fantomă. Cu toate acestea, Miron Mitrea a fost condamnat într-un dosar în care un funcționar de stat ar fi plătit renovarea casei deținută de mama fostului ministru. Atât. Prejudiciul pentru care a fost condamnat este, prin urmare, unul ridicol – de aproape o sută de mii de euro.
Dan Ioan Popescu, de asemenea fost ministru în aceeași guvernare Adrian Năstase, pare să fie destul de liniștit și a devenit un prosper om de afaceri, deși de numele său au fost legate marile privatizări controversate ale României dintre anii 2000-2004. Sub atenta lui supraveghere au fost vândute în condiții nu întotdeauna clare mari societăți ale statului precum Electrica, Distrigaz și Petrom. Unele dintre contractele de privatizare făcute sub mandatul ministrului economiei de atunci, precum cel privind Petrom, sunt ținute sub lacăt și astăzi, fiind secretizate încă de la momentul semnării. Conturile din Italia și alte țări ale  fostului artizan al marilor privatizări din România au fost verificate de Agenția Națională de Integritate și demnitarul s-a ales cu confiscarea ridicolei sume de două sute de mii de euro, pentru cheltuieli nejustificabile. Sumă o consider din nou ridicolă dacă ne raportăm la declarația de avere a lui Dan Ioan Popescu din 2005, depusă imediat după plecarea PSD de la guvernare. Fostul ministru și soția lui dețineau atunci cinci apartamente în București, zeci de hectare de teren intravilan în București, Ilfov și Prahova și bani în conturi ce depășeau trei milioane  de euro.
Dar cei doi demnitari nu sunt singurii care probabil consideră că au scăpat ușor din labirinturile justiției. Alți foști sau actuali miniștri al căror nume a fost vehiculat în presă ca fiind beneficiari ai marilor tunuri date în ultimii 25 de ani fie au fost uitați, fie au primit condamnări „suportabile”. Anchetarea și condamnarea corupților, petrecută ca un miracol în ultimii ani, nu poate fi considerat altfel decât benefică pentru România, reprezentând  începutul sfârșitului pentru grupările mafiote care au pus pe butuci  societatea românească postdecembristă. Semnalul transmis la nivel înalt are ecouri, dacă e să mă ghidez după faptul că în urmă cu zece ani, ca reporter sub acoperire, găseam aleși locali dispuși să comită o ilegalitate încă de la prima întâlnire. Acum, fie te refuză din start, fie așteaptă să te cunoască mai bine. Flagelul corupției nu este, desigur, eliminat, dar cel puțin frica de consecințele penale a crescut.
Relevantă este, în acest sens, și declarația lui Victor Ponta, care a susținut că funcționarilor din guvern le este frică să semneze acte privind investițiile de frica procurorilor. Dar sunt acești procurori și judecători suficienți de mulți pentru o societate atât de coruptă cum este cea din România. În 2015, bugetul pentru DNA, unul dintre cele mai eficiente parchete din România, a fost diminuat cu 30%, deși în ultimii doi  ani DNA a identificat și a cerut recuperarea a circa 500 de milioane de euro. Într-o societate ca a noastră, bugetul unor astfel de instituții ar trebui să fie dublat,  ca și numărul procurorilor desemnați să investigheze toate dosarele suspecte din ultimii ani. Numai așa s-ar putea face lumină în toate dosarele pe care până acum câțiva  ani le investiga doar jurnaliștii. Aceste anchete ale justiției  ar putea șterge zâmbetul superior al unor politicieni precum Miron Mitrea sau Dan Ioan Popescu.

 http://www.romanialibera.ro

vineri, 13 februarie 2015

CITEVA INFORMATII PENTRU SRI SI SIE PRIVIND BOGATASUL MISTERIOS DIN ELVETIA


Din investigatiile mele, romanul respectiv este cetatean elvetian, 

lucru confirmat si de presa elvetiana si ii multumesc lui Cristian Sima, brokerul, pentru sprijin. Deci avem un cetatean elvetian de origine romaneasca.Site-ul Comisarul.ro produce si el o stire, legata de Printul Dimitrie Sturdza, dar nu el este cel implicat in retrocedarile cu Hrebenciuc (ala e Paltin Sturdza, un verisor indepartat) asa cum precizeaza comisarul.ro.Avind in vedere ca SRI si SIE nu au reactionat, sa ne spuna clar ale cui sint cele 800 de milioane de dolari, iata citeva informatii din emisiunile mele din ultimii ani:

1.   Gigi Becali, in urma cu multi ani, spunea la  “NASUL”, auzise probabil de la Hrebenciuc, ca un cont de 500 de milioane de dolari din Luxemburg, detinut de un roman, a inceput sa faca “beep-beep”! Momentul a fost memorabil, multi romani si-l amintesc! Eu nu l-am crezut atunci pe Gigi, mi se parea suma astronomica, dar vazind astazi cite zeci de mii de hectare isi retroceda Hrebe, consider ca informatia lui Becali este plauzibila.

2.    La vremea respectiva, cu ceva timp inainte, premierul Adrian Nastase legase o trainica” prietenie cu premierul Luxemburgului de atunci, actualul sef al Europei, dl Juncker! Prietenia au consfintit-o la o cina istorica ce s-a prelungit tirziu in noapte!

3.   La un moment dat, o  “bufnita” mi-a soptit ca cei 500 de milioane de dolari din Luxemburg au fost transferati in Elvetia, ca sa nu mai faca “beeeep”!

4.   Stiu de la apropiati ai Printului Sturdza, oameni de tenis, ca omul era destul de sarac inainte de anii 2000 si parca îmi amintesc ca asta o spunea si el in citeva interviuri din reviste mondene. In plus, afacerea Printului cu niste produse cosmetice, o afacere mica asa cum marturisea, nu avea cum sa produca nici macar 10 milioane PROFIT in toti acesti ani!

5.   Tot intr-o emisiune, de data asta la “NAȘUL TV”, Cristian Sima a marturisit ca era pe o terasa, cu multa lume, prin 2010, cînd Dana Nastase a spus ca daca Adrian, premierul Minune, mai ramînea citeva luni la putere reuseau sa faca MILIARDUL!!! Ce, mai conteaza in ce moneda!!!

6.   Dimitrie Sturdza este sponsorul familiei Nastase, mai precis omul care a facut un ONG care sa sprijine, prin burse de studii in Elvetia, tinerii romani. Culmea, ditamai ONG-ul a sprijinit o singura bursa, pentru....... mezinul Mihnea Nastase,
Adrian multumind public lui Sturdza. Pai daca omul ar avea in cont, cash, 800 de “bulioane”, baga si el mai multe burse, macar asa, de ochii lumii!

7.   Tot la “NASUL”, in urma cu foarte multi ani, CV Tudor a spus ca Adrian Nastase a luat un “comision” urias in urma vînzarii pe nimic a Petrom. Era vorba de sute de milioane de dolari! Nu l-am crezut, efectiv nu puteam intelege dimensiunile Jafului National! Astazi, cind stiu ca Petrom valora minim 12 MILIARDE DE DOLARI in 2004, cind vad ca la o afacere de 1,2 MILIARDE de EURO (EADS) spagile politicienilor romani sint de zeci de milioane de euro, parca il cred pe Vadim de atunci!

8.   Avind in vedere ca Romania lui Nastase a vîndut pe nimic si alte mari averi ale Statului (vezi Sidex, etc), chiar imi vine sa cred ca “MILIARDUL lui Nastase din Marea Chinei”, despre care se vorbea in campania din 2004, poate fi adevarat! Atunci nu credeam, astazi pot crede! Evident, fara prostia aia cu  “Marea Chinei”! 
CONCLUZIE:
    Ce vreau sa spun e ca, daca cei de la  comisarul.ro au dreptate si Dimitrie Sturdza e elvetianul-roman care are in cont 800 de milioane de dolari CASH, atunci banii nu sunt ai lui, în mod sigur!

Astept in continuare SRI si SIE sa ne spuna, cu subiect si predicat, ai cui sint banii, din ce surse provin si cum au ajuns in banca din Elvetia! Daca Serviciile nu reusesc sa produca urgent, in maxim 24 de ore, aceste răspunsuri, atunci toți sefii trebuie invitati la Parchetul Militar.
Si promit sa mai dau niste informatii, in perioada urmatoare, dupa ce fac niste verificari! 
Nu de alta, dar cu 800 de milioane de dolari Romania ar putea construi 8 SPITALE REGIONALE DE URGENTA si astfel am putea salva mii de vieti omenesti in fiecare an! In plus față de carnagiul de astazi din sistemul sanitar romanesc!
Acum, sa vă văd cât patrioți sînteti in Servicii !
Sa fiti iubiti!
Radu Moraru

Andrei Plesu - Neologismele...

Motto :"Ca sa intelegi ca esti prost, trebuie totusi sa-ti mearga mintea !!!"  

Secretarele nu-şi mai spun decât manager assistant.
Cizmarii sunt designeri.
Mă aşteptam să fie vorba de crize de aclimatizare şi de micile noastre snobisme de cetăţeni ai unei ţări mici,
dar vioaie. Nici gând.
S-a ajuns la un nou limbaj de lemn, neologistic, întrebuinţat pe la posturi de radio şi de televiziune, iar cuvinte româneşti cât se poate de utile sunt înlocuite prosteşte de persoane care stau prost şi cu vocabularul limbii române, şi cu gramatica ei.
Tot soiul de absolvenţi şi absolvente de Spiru Haret, cărora li se adaugă politicieni inepţi şi comentatori care par să-şi fi luat doctoratul la un șpriț, înainte de a lua notă de trecere la română în liceu se dau în bărcile neologismelor, cu dezinvoltura prostului fudul.


Potrivit lor, nu mai avem prilejuri, avem doar oportunităţi.
Nu mai suntem hotărâţi să facem ceva, ci determinaţi.
Nu mai realizăm, ci implementăm.
Nu mai avem cazuri, ci spețe.
Nu ne mai ducem într-un loc, ci într-o locaţie.
Nu mai luăm în considerare, fiindcă anvizajăm.
Nu mai consimţim, ci achiesăm.
Serviciul de întreţinere a devenit mentenanţă.
Ceva care ţi se pare obligatoriu  e un must !!!
Nu mai avem speranţe, deoarece am trecut la expectaţiuni.
Nu ne mai concentrăm, pentru că ne focusăm.
Şi nu mai aşteptăm un răspuns, ci un feedback.
Nu mai avem frizeri si croitorese, avem hair stilisti si creatoare de fashion.
Cu alte cuvinte, deţinem o oportunitate pe care suntem determinaţi să o implementăm într-o locaţie pe care am
anvizajat-o, achiesând la o mentenanţă care e un must şi asupra căreia ne focusăm in expectaţiunea unui feed-back pozitiv.

Altfel, când ies din rol, îi auzi cu câte un neaoş şi superior "Hai să-mi bag ..." sau cu concluzia absolut academica: "Un că
cat !!!"

miercuri, 11 februarie 2015

De la Udrea la ceva mai mult. Cum putem evita cușca lui Putin

de Laurentiu Mihu , 05 februarie 2015


Ce legătură există între scandalurile-monstru apărute în ultima vreme în spațiul public românesc și pericolele care stau să treacă frontiera care ne desparte de spațiul post-sovietic? Una mare, directă, evidentă.
Nu cred că se aștepta cineva ca, la un moment dat, vintrele sistemului corupt să nu se reverse de-a binelea în spațiul public. Odată ce numărul sulițelor aruncate în corpu-i gigantic a devenit suficient de mare, iar aruncătorii lor îndeajuns de eficienți era o chestiune de timp să se ajungă la asta. Burta nu mai putea să nu cedeze.
Sigur, la prima vedere, spectacolul e unul indigest, dar munca de igienizare presupune tocmai un contact vizual, adesea și olfactiv, cu mizeria.
Înseamnă s-o cauți în toate cotloanele, să te uiți direct la ea (pentru a-i evalua volumul, greutatea), să rămâi în picioare suportându-i putoarea, apoi, evident, s-o strângi grămadă și, pasul final, să o înlături. Abia după aceea începi să te bucuri de realitatea din spatele ei, din spatele mizeriei, dar nici măcar atunci o minte responsabilă nu o va ține dintr-o beție într-alta.
După linia de Finish urmează alta de Start.
Pentru a nu fi iarăși invadați până la gât de gunoaie, va deveni obligatorie asumarea unui proces cotidian, repetitiv, uneori frustrant, de identificare și curățare rapidă a locului. Zi de zi, oră de oră, pe termen lung.
De aceea, zic, știu că în perioada asta miroase rău de tot în spațiul public românesc, observ și eu că deșeurile se ridică la suprafață într-un ritm copleșitor (multe deodată și cu mare viteză), dar tocmai acest lucru este, în esență, un semn bun.
E semnul că se face totuși curățenie. Mai mult decât atât, e semnul că s-a intrat în faza destul de avansată, cea de strângere a mizeriei în grămadă.
Urmează aruncarea ei la ghenă și, apoi, transportul spre locul special amenajat depozitării pe termen lung, departe, în afara agorei.
Încă e muncă de rob la orizont, dar, din spate privind, s-au făcut progrese.
Chiar dacă e natural, în această etapă, să-ți vină a duce mâna la nas și a o lua la sănătoasa pe furiș, lăsându-i pe „ceilalți” să termine treaba murdară, ar fi o eroare fundamentală. Generațiile următoare ne-o vor reproșa, fiți siguri.
De ce?
Pentru că acum, mai mult ca oricând de când a început igienizarea, e nevoie de toate perechile de ochi disponibile, pentru a scotoci ungher după ungher, pentru a nu lăsa ceva să scape.
Corupția nu a fost niciunde restrânsă la un nivel benign fără a se lăsa cu scandaluri-monstru și, eventual, fără a fi desființate câteva mituri.
România nu putea face excepție.
Cel mai important, acum, este ca treaba murdară să continue, să fie dusă până la capăt, pentru că numai astfel instituțiile vor deveni cu adevărat funcționale și, în pas cu ele, rezistența statului român la factori de stres externi - consolidată.
Nicicând în ultimii 25 de ani slăbiciunile interne nu au constituit o amenințare mai acdcentuată la adresa siguranței naționale.

Or, ce ar însemna ca un moment de maximă incandescență pe plan regional - care se poate ivi oricând, având în vedere dinamica doctrinei Putin de încercuire a democrației europene – să ne prindă cu instituții șubrede și un sistem politico-economic gata oricând de trădare în schimbul mai multor bani și a sporirii influenței sale?
În loc să aștepte cu mâna întinsă ajutorul partenerilor strategici, România își este sieși și le e lor datoare să se întărească prin efort propriu, căci anii care vin nu se anunță pentru Europa și, în particular pentru regiune, deloc simpli, cu atât mai puțin roz.
În Ucraina, la câteva sute de kilometri de noi, este război în toată regula.
Rusia a invadat-o militar, iar în ultima vreme nici Armata Roșie de rit nou, dar nici propaganda Kremlinului nu se mai chinuie să mascheze implicarea directă a trupelor moscovite și livrările nemijlocite de armament pentru eufemistic numiții „rebeli pro-ruși”.
Și asta, cel mai probabil, nu neapărat pentru că Putin este grăbit să obțină în sud-estul ucrainean o victorie de etapă (atenție, de etapă, nu finală!), ci pentru că faza în care s-a intrat îi dictează necesitatea transmiterii unor maesaje clare că El e acolo, nu altcineva, și că e dispus să ducă jocul cu Occidentul foarte departe.
Sigur, nici Putin însuși nu e scutit de unele constrângeri, de unele presiuni, care îl fac în ultima vreme să zâmbească ceva mai nervos decât de obicei.
Dar avantajul lui este că împunsăturile vin, pentru moment, dintr-o singură parte – economia națională. Ea, economia rusă, e singura victimă evidentă pe care Kremlinul o înregistrează până acum în războiul cu Ucraina și în șahul sau mai larg cu Vestul, căci de proprii militari, morți pe teritoriul scăpat de sub controlul Kievului, chiar nu-i pasă.
Clar, de teama de posibile tensiuni sociale interne, pe fondul unui dezastru economic ce s-ar putea accentua în viitorul apropiat (dar pe care unele motoare ale UE nu și-l prea doresc, din rațiuni ce țin de interesul propriu), dictatorul moscovit se grăbește să își asigure un coridor terestru spre Crimeea.
Ar fi mai ieftin și, strategic, mai convenabil decât un pod adus plocon de oligarhii care-i cunosc biciul, dar care, în același timp, continuă să-i adore morcovul.
De partea cealaltă, prelungirea doctă și la nesfârșit a discuțiilor privind oportunitatea unui ajutor militar pentru Ucraina nu doar că trădează o oarecare inconsistență la nivelul mesajului comun occidental, dar îi oferă lui Putin timp prețios pentru a-și urmări planul general, pentru a intensifica presiunea pusă pe Kiev, pentru a-și vinde mai scump pielea la momentul la care, inevitabil, se va fi ajuns la un acord de respiro SUA-UE-Rusia.
Față de momentul înțelegerilor de la Minsk (înțelegeri pe hârtie, căci în teren n-au fost nici o clipă respectate), armata regulată a Rusiei și cea nerecunoscută oficial de către Rusia au apucat să își extindă controlul cu aproape 1500 de kilometri pătrați.
În contextul unui viitor acord de încetare a ostilităților și înghețare a conflictului, avantajul rușilor lui Vladimir va fi net mai mare decât dacă un asemenea document ar fi fost semnat acum două-trei luni.
Timp, asta caută Putin să câștige acum în fața ucrainenilor și a aliaților lor, pentru că timpul în plus îi aduce teritorii în plus și complicații geopolitice în plus.
Europenii și americanii înțeleg și ei foarte bine despre ce e vorba, dar problema lor e la nivel de sincronizare și hotărâre.
Sincronizare și hotărâre de care depinde demersul comun de a împinge câinele turbat de la Kremlin în spațiul de carantină în care ar fi trebuit și în care ar fi putut fi plasat mult mai demult, dacă discursul și acțiunea Vestului ar fi conținut acele elemente care să-l facă pe Putin să se îndoiască nițel de invincibilitatea sa.
În ultimele zile, liderii SUA, Germaniei, Franței, UE au început un balet grăbit pentru a ajunge la o soluție, și ea rapidă, de dezamorsare limitată a războiului declarat, pe tăcute, de către Rusia Ucrainei.
Disperarea șefilor de state și de guverne occidentali e de înțeles, problema e, însă, că orice acord care ar putea fi încheiat nu va fi decât unul de înghețare a conflictului.
Or, asta e victoria de etapă pe care Putin și-o dorește, de care se apropie, dar și singura la care ar fi putut, în condițiile actuale, aspira.
E o formulă prin care va câștiga, din nou, timp, obținând în același timp și teritorii, pentru că orice metru pătrat de Ucraină ieșit de sub controlul Kievului reprezintă un metru pătrat intrat, de facto, sub controlul Moscovei. Un control intermediat, nu direct, dar un control.
Un control pe care Putin, în ciuda a ceea ce cred idioții utili ai războiului ruso-ucrainean, îl va exercita într-un mod pervers – în principal prin intermediul mafiilor care vor lua, inevitabil, naștere în spațiul respectiv.
Aceasta, apariția respectivelor mafii, va constitui ea însăși o amenințare distinctă și suplimentară la adresa Occidentului.
Un asemenea spațiu va fi dominat, strategic, de serviciile secrete rusești și controlat, tactic, de rețele mafiote de trafic de arme, persoane, droguri și crime la comandă.
Potențialul lor crimonogen transfrontalier nu va trebui subevaluat, iar din acest punct de vedere România, ca țară situată în buza conflictului, trebuie să fie pregătită pentru o provocare majoră în plus.
De unde și urgența ca instituțiile statului român, în primul rând cele de forță, să fie cât de mult posibil asanate, iar clasa politică presărată cu cât mai multe filtre capabile să limiteze numărul sabotorilor din interior.
Fără putință de tăgadă, Putin, pe care societatea rusă nu are capacitatea să-l miște prea curând de la putere, cel puțin nu în absența unui crah economic masiv, ori a unei amenințări externe copleșitoare, mai are la dispoziție și arma așteptării.
Nu-l costă nimic ca după o eventuală înghețare a conflictului pe care l-a provocat în Ucraina să facă o „pauză activă”, până în perioada de campanie electorală din statele-cheie ale UE, precum Germania sau Franța, și să acționeze din nou în forță atunci.
Va putea miza pe lipsa de apetit a politicienilor aflați în campanie de a le promite alegătorilor, în loc de o viață mai bună și mai liniștită, atragerea lor într-o confruntare și costisitoare, și depersonalizată.
Mai mult, și foloseam mai sus termenul „pauză activă”, Putin va avea la dispoziție suficient timp să vitaminizeze forțele de extremă dreaptă și stângă din țări ca Franța, Italia, Marea Britanie, Germania sau Spania, pentru a le facilita drumul spre vârful deciziei din țările de origine.
În Grecia a reușit maiestuos, dar, sigur, Grecia e un caz aparte.
În Franța, de pildă, lucrurile par a merge strună din această perspectivă, așa că războiul hibrid pe care-l duce deja cu Occidentul și NATO, nu doar cu Ucraina, va fi de-a dreptul hibrid, cu rezultate potențiale pe măsură de hibride.
În același orizont de timp va putea spera și la o întoarcere totală a armelor în Republica Moldova, unde jocurile de culise ale actorilor politici și mediatico-”civici” pro-ruși au reușit să diminueze șansele unei coaliții guvernamentale pro-europene lipsită de echivoc.
Pentru România, un asemenea scenariu nu ar însemna decât sporirea riscurilor de securitate, din acest punct de vedere urgența consolidării instituțiilor și a asanării vieții politice devenind de câteva ori mai necesară decât în prezent, când este deja vitală.
Ca atare, dacă e să privim într-o perspectivă mai largă, mirosul fetid din spațiul public romănesc de azi aduce subit mai degrabă cu o aromă discretă, pur le connesseurs, de trandafiri.
Așa stând lucrurile, suflecarea mânecilor pentru a trata în mod eficient problema mizeriei, ne-a rămas, zic eu, unica opțiune rațională.

 http://www.romanialibera.ro/

REMEDII NATURALE PENTRU APETITUL CARE O IA RAZNA

REMEDII NATURALE PENTRU APETITUL CARE O IA RAZNA
Unii ar mânca non-stop. Alţii sunt ”lingavi” la mâncare. Şi unii, şi alţii se abat de la normal. Pentru că, în privinţa alimentaţiei, mai mult decât în orice alt domeniu, tot ce-i prea mult (exces sau economie) strică. Pofta nestăvilită şi lipsa totală a poftei sunt feţele aceleiaşi monede şi ”nota de plată” poate fi una piperată. Şi se plăteşte din capitalul de sănătate. Dr. Cristina Bălănescu, medic primar cu competenţă în medicină complementară, ne dezvăluie cauzele şi remediile naturale, în ambele variante.

APETIT EXCESIV

Gurmanzii din fire nu sunt singurele victime ale plăcerilor culinare consumate în exces. Le stau alături, la bine şi la rău, şi suferinzii de afecţiuni despre care nici n-ai fi gândit că pot provoca o asemenea consecinţă: boli metabolice, boli degenerative cerebrale, diabet zaharat, hipotiroidie.
Pe lângă voinţă de fier pentru a ţine o dietă concepută cu cap de către un nutriţionist experimentat (şi nu una ”minune”, recomandată de vecina ta), mai este nevoie de câte ceva: o vizită la medic, pentru depistarea afecţiunii de bază, urmarea tratamentului recomandat, exerciţii fizice practicate sistematic. Plus recursul la îndelung experimentata medicină populară.
Cum te ajută medicina naturistă
  • Cure de dezintoxicare: acestea presupun zile succesive de repaus alimentar absolut sau un repaus relativ (de o zi pe săptămână), timp de două luni; în această perioadă se consumă 500 g de fructe şi se beau 2 litri de apă pe zi.
  • Acupunctura, auriculoacupunctura (acupunctura la nivelul urechii) şi tratamentul homeopat (Calcarea carbonica pentru cei care nu se pot abţine de la ouă şi dulciuri, Fucus vesiculosus pentru cei cu afecţiune tiroidiană şi constipaţie) completează terapia clasică, ajutând-o să dea rezultate optime, într-un timp record.
  • Fitoterapia pune, şi ea, la bătaie, arsenalul plantelor de leac:
    flori de câmp: 250 g de flori uscate se pun într-un săculeţ de pânză, care se introduce în cadă în momentul în care începe să se adune apa pentru baie; durata băii este de 15-20 de minute; o cură este alcătuită din 10 băi, câte una în fiecare zi; după baie te înfăşori într-o pătură şi stai în pat 15-20 de minute, ca să transpiri.
    - osul-iepurelui: se prepară un decoct dintr-o lingură de pulbere de rădăcină de osul-iepurelui la 250 ml de apă clocotită; se fierbe 15 minute, se strecoară şi se beau câte trei căni pe zi.
    - păpădie: infuzie din două linguriţe de păpădie (frunze, tije, rădăcină) la o cană de apă clocotită (250 ml); se acoperă vasul, se lasă planta să infuzeze timp de 20 de minute, apoi se strecoară şi se beau trei căni pe zi
    - şi cura cu vişine dă rezultate, dacă reuşeşti să mănânci 500 g pe zi, timp de 10 zile.

Boring-Food

APETIT REDUS

Bolile cronice – digestive, endocrine, renale -, leucemia şi alte forme de cancer, deshidratarea, perioadele de convalescenţă, virozele, depresia, afecţiunile infecto-contagioase, dependenţa de tutun şi/sau de alcool se anunţă şi denunţă prin lipsa alarmantă (ca număr de zile) a poftei de mâncare.
Dacă un tonic digestiv şi schimbarea foii în modul de viaţă (renunţarea la tutun şi la alcool, renunţarea la sedentarism, în beneficiul plimbărilor prelungite în aer liber etc.) nu dau rezultatele scontate, este nevoie de investigaţii medicale de laborator, pentru a detecta dezechilibrul de bază.
Cum te ajută medicina naturistă
  • Acupunctura şi kinetoterapia sunt terapiile complementare care refac echilibrul energetic al organismului, ”deblocând” centrul foamei din hipotalamus.
  • Fitoterapia vine în ajutor cu ce are ea mai bun în această ”speţă”:
    - urzică: se beau 100 ml de suc de urzică, înaintea meselor principale (sucul se prepară foarte simplu, din frunze de urzică proaspete, date pe maşina de tocat carne; se colectează sucul şi se bea); la fel de eficientă este şi infuzia de urzică – se pune o lingură de frunze proaspete la infuzat, 15 minute, în 250 ml de apă clocotită; se poate ţine şi o cură de două săptămâni cu tinctură din rădăcini sau frunze de urzică recoltate primăvara sau toamna (în sezonul rece poţi apela la magazinele naturiste, care îşi fac stocuri de produse fitoterapeutice pe tot parcursul anului). 25 de picături de tinctură de urzică se dizolvă în apă sau în ceai şi se beau înaintea celor trei mese principale
    cătină: se beau 100 ml de suc de cătină, de două ori pe zi, până în ora 14.00; iată cum prepari sucul: se spală 1 kg de fructe de cătină, în două-trei ape, apoi se zdrobesc foarte bine (storcătorul de fructe dă cele mai bune rezultate), se înfăşoară într-un tifon şi se storc temeinic. Sucul astfel obţinut se toarnă într-o sticlă, iar peste seminţe şi coji se pune puţină apă, se amestecă, se lasă 20-30 de minute, se storc din nou şi se adaugă la sucul din sticlă. După gust, se amestecă cu o cantitate mai mare sau mai mică de zahăr (o parte suc – o parte zahăr, o parte suc – o parte şi jumătate sau două părţi apă). Altă variantă cu aceeaşi plantă – tinctura de cătină: 14 linguri de praf din coajă de cătină se amestecă cu 500 ml de alcool alimentar de 80 de grade şi se lasă la macerat două săptămâni; apoi se strecoară şi se consumă câte o linguriţă de trei ori pe zi, diluând în apă sau ceai, înaintea meselor principale
    - lăptişor de matcă: cure de o lună, luând dimineaţa, pe stomacul gol, câte două capsule de 300 mg, zilnic
    - polen: timp de trei luni se ia câte o lingură cu vârf de polen, amestecat într-un pahar mare cu suc proaspăt de citrice şi îndulcit cu miere
    - busuioc: se infuzează o linguriţă de frunze uscate de busuioc în 200 ml de apă clocotită, se acoperă vasul timp de 5 minute şi se beau două-trei ceaiuri pe zi
    - coada-şoricelului: se beau zilnic două căni din infuzia preparată dintr-o linguriţă de plantă (cu tot cu flori) la o cană (250 ml) de apă care dă în clocot.
Dacă vrei să combini fitoterapia cu un program alimentar sănătos pentru o detoxificare completă, în cartea Alimente care combat cancerul, medicii Denis Gingras și Richard Beliveau te ajută să înțelegi ce alimente îți fac bine și care îți fac rău atunci când începi o dietă, și mai ales care sunt fructele, legumele și plantele cu cei mai mulți antioxidanți.
Hai noroc şi poftă bună, cu măsură!
SURSA:  http://blog.aimgroup.ro