............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

miercuri, 18 octombrie 2017

ADIO impozit zero pentru salariile sub 2.000 lei. Programul de guvernare al PSD, aruncat la coș

(Când țara e condusă de incapabili și corupți)

Liderii coaliției de guvernare s-au întâlnit și au decis să amâne sau să renunțe la alte trei măsuri din programul de guvernare. Românii care câştigă mai puțin de 2.000 de lei lunar vor plăti şi anul viitor impozitul de 16%, deşi programul de guvernare prevedea eliminarea acestuia. Anunțul a fost făcut aseară de ministrul Finanțelor. Este ultima promisiune încălcată de PSD, de pe lista celor prevăzute în programul de guvernare
Ministrul Finanțelor, Ionuț Misa, a recunoscut și că impozitul zero pentru salariile mai mici de 2.000 de lei nu va mai fi aplicat în 2018, așa cum prevede programul de guvernare PSD-ALDE. Este ultima promisiune încălcată de PSD, de pe lista celor prevăzute în programul de guvernare.
O altă promisiune din Programul de guvernare a fost încălcată: impozitul pe dividende ar putea să nu mai se aplice de la 1 ianuarie.
"În mod curios, mulți oameni de afaceri români și ne face să ne gândim serios. Voi spuneți ca se exportă pofituri. Daca mergeți pe impozit pe dividende zero, o să se exporte și mai mult profit. Discutăm serios săptămâna viitoare", a declarat Liviu Dragnea.
Legea pensiilor, anunțată cu surle și trâmbițe în repetate rânduri, va fi și ea amânată pentru 2019. În schimb, PSD și ALDE iau în calcul ca pilonul II de pensii să devină facultativ. Asta deși promiteau că nu se ating de el.
O altă noutate care nu apărea în programul de guvernare: angajatorii vor plăti din 2018 o taxă de solidaritate de 2% din salariul brut acordat angajaților.
Guvernul introduce de anul viitor o nouă taxă, de solidaritate, care va fi plătită de firmele din România. Anunțul l-a făcut azi noapte la TV, șeful Finanțelor, Ionuț Mișa. Taxa de solidaritate de 2% va fi plătită din fondul de salarii și urmează să fie aplicată în mai puțin de trei luni.
."Va mai fi o taxă de 2% care va reveni angajatorului", a anunţat Mişa. El a spus că este o taxă prevăzută la nivelul Comisiei Europene, care se aplică şi în sistemul de stat, şi în mediul privat.
"Există o directivă europeană care ne obligă să aplicăm un anumit procent fondurilor de salarii", a precizat ministrul Finanţelor, spunând că această taxă nu poate fi eliminată sau comasată cu alte categorii de contribuţii.
Singura veste bună anunțată de ministrul Finanțelor este aceea că impozitul va scădea de la 16 la 10% pentru absolut toate veniturile.
https://www.realitatea.net/programul-de-guvernare-al-psd-aruncat-la-co-adio-impozit-zero-pentru-salariile-sub-2-000-lei_2114510.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu