............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

duminică, 22 octombrie 2017

Polonia, Ungaria și Cehia, sancționate drastic de Uniunea Europeană pentru că nu au primit migranții repartizați



Comisia Europeană a declanșat în 12 iunie procedura de infringement împotriva Poloniei, Ungariei și Cehiei pentru că nu au respectat deciziile Uniunii Europene privind redistribuirea solicitanților de azil între țările membre.

Executivul comunitar a trimis scrisori de notificare oficială autorităților de la Varșovia, Praga și Budapesta. Acestea au marcat primul pas al procedurii de infringement pe care Comisia Europeană o poate lansa în cazul în care un stat membru nu respectă obligațiile care îi revin în conformitate cu tratatele și deciziile UE.

Planul de relocare a 160.000 de refugiați a fost adoptat în septembrie 2015 în pofida faptului că Ungaria, Cehia, Slovacia și România au votat împotriva sa. Deși în general s-a opus acestui mecanism, Polonia a votat în cele din urmă, alături de majoritatea țărilor membre, în favoarea lui.

Statele membre ale UE s-au angajat ulterior să preia alți 22.000 de refugiați din state vecine Siriei, respectiv Turcia, Iordania și Liban.

Exprimându-se în fața presei după ce în data de 6 septembrie Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a confirmat legalitatea cotelor obligatorii de refugiați pentru statele UE, comisarul european pentru migrație, Dimitris Avramopoulos, a declarat: „Dacă statele membre nu au preluat migranți în cele din urmă sau nu își schimbă poziția lor în următoarele săptămâni, ar trebui atunci să avem în vedere ultimul pas în procedura de infringement, aducând Polonia, Ungaria și Republica Cehă în fața Curții Europene de Justiție.

Reuters precizează că CJUE are puterea de a impune sancțiuni financiare guvernelor țărilor din UE care nu se conformează legislației Uniunii Europene.

Criza migraţiei a luat amploare în urmă cu doi ani, când peste un milion de oameni au ajuns în Europa.

Sistemul cotelor obligatorii a fost iniţiat de către Comisia Europeană şi a fost votat de majoritatea statelor membre. Statele din Europa Centrală şi de Est care şi-au exprimat nemulţumirile faţă de acest program, au arătat că societăţile lor nu pot integra comunităţi mari de imigranţi. Din cele aproximativ 160.000 de persoane prevăzute inițial a fi relocate, până în prezent procedura s-a aplicat numai pentru 25.000 de refugiați.

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a condamnat decizia Curţii de Justiţie a UE cu privire la sistemul de relocare al imigranţilor, afirmând că acest sistem este „scandalos şi iresponsabil”.



Citiţi şi:

Polonia nu cedează amenințărilor UE, indiferent de sancțiuni: NU va primi refugiați!
Un fost general SRI anunță că România va fi lovită curând de valurile de emigranți. Câți musulmani vor veni în țara noastră
Vă plac chiar așa mult migranţii? Primiţi-i atunci în casele voastre, dar pe banii voştri



yogaesoteric
22 octombrie 2017


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu