............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

vineri, 20 iulie 2018

Google a creat deja inteligenţa artificială care a creat la rândul ei propria AI, având sarcina de a recunoaşte obiectele şi persoanele

Google, prin diviziile sale, a dezvoltat o inteligență artificială care poate crea, la rândul ei, o altă inteligență artificială.
În mai 2017, cercetători de la Google Brain au anunțat crearea AutoML, o inteligență artificială capabilă să genereze propriile AI-uri. Recent, aceștia au decis să prezinte AutoML, cea mai mare provocare până în prezent, după ce AI a construit un „copil” care depășește toate așteptările. Cercetătorii Google au automatizat proiectarea modelelor de învățare automată, utilizând o abordare numită învățare de consolidare.
AutoML acționează ca o rețea neurală a controlerului care dezvoltă o rețea AI pentru o sarcină. Pentru acest produs special AI, pe care cercetătorii l-au numit NASNet, sarcina a fost recunoașterea obiectelor – persoane, mașini, semafoare, genți de mână etc. – într-un video, în timp real. AutoML ar evalua performanța NASNet și ar folosi acele informații pentru a-și îmbunătăți AI creată, repetând de câteva ori procesul. Când au fost testate clasificările imaginilor și seturile de date de detectare a obiectelor, NASNet a depășit toate celelalte sisteme create de om.
Potrivit cercetătorilor, NASNet a avut o performanță de a găsi și valida imaginile de 82,7%. Aceasta este cu 1,2% mai bună decât rezultatele anterioare, iar sistemul este, de asemenea, cu 4% mai eficient, cu o medie de precizie de 43,1%.
Deși conceptul din spate este destul de simplu: un algoritm învață după ce e alimentat cu o tonă de date. Prin automatizarea procesului de creare a sistemelor AI exacte și eficiente, o AI care poate construi o altă inteligență artificială își asumă sarcina.
Cercetătorii Google recunosc că NASNet s-ar putea dovedi util pentru o gamă largă de aplicații și mulți știu asta. Însă, dacă scapă de sub control, aceste arme ale viitorului ar putea distruge, mai mult decât să creeze. Tocmai de aceea, Amazon, Facebook, Apple și alții sunt membrii ai Parteneriatului pentru AI în beneficiul oamenilor și al societății, o organizație axată pe dezvoltarea responsabilă a inteligențelor artificiale.
Institutul de Ingineri Electrotehnici și Electronici (IEE) a propus standarde etice pentru AI, iar DeepMind, o companie de cercetare deținută de compania mamă Alphabet Google, a anunțat recent crearea unui grup axat pe implicațiile morale și etice ale inteligenței artificiale. În plus, diverse guverne lucrează la reglementări pentru a împiedica utilizarea ei în scopuri periculoase, ca armele atomice.
Tehnologia poate fi un instrument uimitor și deja ne-a adus atât de multe avantaje, dar oare ne dăm seama exact când s-a mers prea departe și este necesar să ne oprim reflectând la ceea ce facem? Când, dacă vreodată va fi cazul, este prea târziu? Filme precum Matrix, Terminator și Transformers pot servi drept avertisment pentru ceea ce este posibil să se producă dacă se acordă prea multă putere inteligenței artificiale.
yogaesoteric
18 iulie 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu