............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

vineri, 20 septembrie 2019

Impostura tuturor analizelor economice

La ora actuală există o multitudine de analize economice pe cât de sterile, pe atât de incongruente. Toţi indicatorii economici sunt denaturaţi datorită jocului unei duble economii: cea de suprafaţă, ce spoliază sistematic ţesutul socio-economic istoric care a format civilizaţiile, şi cea profundă, care beneficiază de fonduri nelimitate cu scopul de a orienta planeta spre un control absolut al tuturor resurselor terestre, exercitat de către câţiva, cu preţul scufundării într-o mizerie endemică a întregii populaţii.
Conform unei surse din interior, tiparniţe de bani există ici şi colo în toată Europa. Ele sunt utilizate pentru anumite nevoi regionale considerate ca fiind strategice pentru controlul fizic şi psihic al populaţiilor. Astfel, diferite cantităţi de euro sunt infuzate în economia europeană, în conformitate cu politicile locale de control. Această politică a banilor are un cost care se sprijină în totalitate pe economia reală a ţărilor. Deoarece megastructurile opace ale economiei subterane dispun de fonduri nelimitate, este nevoie ca ea să fie compensată printr-o presiune fiscală nelimitată, ce tinde să ajungă până la confiscarea tuturor conturilor bancare ale cetăţenilor.
Ce să mai spunem de presa în stare de faliment, care nu subzistă decât prin subvenţiile statului. 98% din economia mass-media este artificială. Fără 3,5 miliarde sub formă de subvenţii (cât au fost pentru anul 2019, în Franţa, spre exemplu), această „propagandăˮ nu ar supravieţui. Şi în acest caz este vorba de o activitate parazită care se sprijină pe colectarea impozitelor. Însă fiscalitatea în acelaşi timp vine să distrugă activităţi care sunt non-parazite şi esenţiale: agricultură, artizanat, IMM-uri, presă liberă etc.
Ce să mai spunem de băncile ascunse în spatele băncilor de afaceri, cu conturi cosmetizate care ascund falimentul generalizat. Ele sunt menţinute pe linia de plutire pentru a sifona toate resursele economiei reale cu scopul de a le transfera în economia subterană. Aceste bănci vor fi declarate în faliment la momentul decis, pentru a lichida toate conturile economiei reale. Un alt aspect cutremurător este reprezentat de faptul că banca creează un mod de plată (card) ce implică să fie achitat un cost atunci când se recurge la el şi face ca orice sumă încasată (orice plată) să presupună un cost pentru cel căruia i se plăteşte astfel. Obligaţia de a plăti pentru efectuarea de plăţi şi de a plăti pentru a primi plăţi este o escrocherie generalizată, o fiscalitate deghizată care pare că nimeni nu o aduce în discuţie. Dar dacă doriţi să dispuneţi de banii voştri în numerar şi să fiţi propria dvs. bancă, aceasta este imposibil! Sunteţi constrâns să vă păstraţi banii în conturi cu rate de dobândă negativă.
Cât în ceea ce priveşte bursa, aceasta este o momeală ce vizează spolierea naivilor de bani. După cum spunea Warren Buffet: „Nu îmi va veni niciodată ideea să pun vreo centimă din banii personali la bursă. La bursă se joacă întotdeauna cu banii altoraˮ. Astfel, dacă bursa creşte câştigăm, dacă bursa scade câştigăm – conform lecţiilor acestui miliardar care a ştiut să joace de ambele părţi.
Se poate recurge la aur ca activ de refugiu? Dacă există înşelătorii care permit să vinzi de 50 sau de 100 de ori un lingou de aur, înseamnă aceasta că aurul fizic poate să reprezinte un activ de refugiu? Poate punctual, pentru un moment tranzitoriu de credulitate. Ca toate pieţele, cea a aurului este trunchiată, şi este la modul dublu. Faptul că unii joacă aurul la bursă, inundând piaţa cu aur virtual (sau hârtii), reprezintă un alt aspect de care nimeni nu vorbeşte. Conform spuselor unui prospector de mine de aur, resursele de acest metal nobil sunt incomensurabile pe Terra. El afirmă că a descoperit o mină gigantică în Australia, a cărei exploatare a fost interzisă, pentru a nu fi perturbate pieţele bursiere. Multe alte locuri, inclusiv unele ce se află sub mările planetei, abundă de aur – potrivit acestui prospector. Este de asemenea necesar să se ştie că aurul este etern. El este exploatat pe Terra de mii de ani, iar aceste resurse fizice ale planetei sunt permanent prezente. Aşadar, într-un haos generalizat, aurul fizic ar fi o valoare de refugiu? Suntem constrânşi să afirmăm că nu este cazul!
Groapa de gunoi a civilizaţiilor
Ne aflăm sub jugul paraziţilor megalomaniaci care distrug ceea ce formează civilizaţiile noastre de milenii. Putem aici să trecem în revistă toţi indicatorii economici folosiţi şi să demonstrăm uzura morală a acestora, deoarece zarurile sunt măsluite la toate nivelurile. Doar anumiţi indicatori sociali sunt viabili şi aduc mărturie asupra distrugerii resurselor umane care are lor pe Terra: oamenii străzii, foamete, falimentarea în masă a unor întreprinderi non-parazite, lipsa accesului la apă potabilă, lipsa accesului la o hrană sănătoasă, şomaj endemic, colapsul sistemului educaţional, epidemiile etc. Acestea sunt rezultatele jafului ce este dorit şi organizat. Ce va rămâne după ce aceşti criminali vor termina de distrus tot?
Orice civilizaţie demnă de acest nume asigură pentru poporul său trei elemente esenţiale: apă gratuită, hrană gratuită şi un acoperiş gratuit deasupra capului. Pentru un spirit ne-rătăcit, acestea reprezintă un drept inalienabil pe care Terra îl oferă locuitorilor săi. În schimbul căruia oamenii îşi oferă competenţele şi energia pentru ridicarea unei societăţi care respectă mediul natural care îi susţine. O astfel de civilizaţie a fost instaurată sub conducerea împăratului Ashoka în India, sub numeroase dinastii egiptene, la etrusci etc. Este ceea ce dă grandoarea şi puterea acestor civilizaţii care au clădit istoria Pământului.
Când aceşti paraziţi nu vor mai avea nimic de distrus, cât va valora un lingou de aur în faţa unui litru de apă potabilă? Cât va valora un cont bogat în miliarde în faţa unei porţii de hrană sănătoasă? Doar resursele care permit supravieţuirea zilnică vor avea o valoare de piaţă. Oamenii vor înţelege atunci că dacă băncile au avut o contribuţie însemnată la dezvoltarea civilizaţiei noastre, parazitismul lor economic, în mod contrar, ne va face să revenim la epoca de piatră. Va fi atunci (suficient) timp pentru a reflecta asupra locului şi rolului fiinţei umane pe o planetă care oferă (fără intermediari) resursele sale tuturor.

yogaesoteric
18 septembrie 2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu