............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

miercuri, 23 octombrie 2019

Casa-seră încălzită de la soare. 0% servicii comunale

În timp ce în orașe plătim sume mari de bani pentru serviciile comunale, un fizician din Siberia a construit o casă complet încălzită de la Soare.
Toată lumea știe că Soarele este o sursă inepuizabilă de energie care nu dăunează mediului, spre deosebire de metodele de obţinere a energiei bazate pe combustibili fosili.
Oamenii de știință au venit de-a lungul timpului cu multe idei interesante despre modul în care poate fi utilizată energia solară în scopuri industriale și casnice.
Unul dintre aceste experimente este cel al fizicianului rus Vladimir Vasilievici Cigarskih, care a construit în Siberia o casă uimitoare.
Eco-casa lui este ca o seră. Pereții clădirii sunt aranjați astfel încât să fie colectori termici. Primul strat sunt foi de plastic translucide prin care razele soarelui trec cu ușurință. Al doilea strat de izolație este vopsit în negru, pentru a atrage căldura în casă, pompând aerul cald în interior cu un ventilator.
După cum ne spune Vladimir Vasilievici, cea mai bună opțiune pentru al doilea strat poate fi tabla obișnuită, vopsită în aceeași culoare neagră. Stratul termoizolant păstrează căldura care se acumulează în casă, acumulând-o în baterii, alcătuite dintr-un strat de sticle de plastic cu apă, puse sub podea.
Totul sub podea este plin cu sticle de plastic cu apă cu o greutate totală de până la patru tone. După cum se știe, apa reține foarte bine căldura. Noaptea, căldura de la astfel de baterii este suficientă. Și, deși afară este ger, în casă sunt +26 de grade. Prea cald, chiar.
Vladimir Vasilievici și-a construit eco-casa lângă Novokuznețk, unde sunt doar 180 de zile însorite pe an. În cele mai reci zile din decembrie, încălzește locuința cu o sobă. El spune că dacă astfel de case ar fi construite în apropierea lacului Baikal, unde soarele strălucește 300 de zile pe an sau, de exemplu, în Altai, acestea ar putea deveni complet autonome.
Este important să avem în vedere că în Siberia este foarte uscat. Prin urmare, cu cât este mai mare gerul într-o zi cu soare, cu atât mai multă căldură este în casă. Într-un climat umed, un astfel de experiment nu ar funcționa.
Acum, fizicianul lucrează la modul de transformare a excesului de căldură în energie electrică, care ar putea fi folosită pentru diferitele necesităţi din gospodărie.
Deja sunt patru ani de când Vladimir Cigarskih lucrează la experimentul casei sale ecologice, îmbunătățind-o mereu. Cel mai mult de lucru este vara, când are de finalizat construcția casei solare. Are multe idei, dar acestea nu prezintă interes pentru oficialii de la Moscova. Poate că aceasta se datorează faptului că este puțin soare în capitală, presupune fizicianul.
Omul de știință se grăbește să-și îmbunătățească locuința și să lase urmașilor cea mai simplă idee a unei case solare, fără a pretinde lauri și premii, dedicându-se în totalitate scopului vieții sale – construirea unei case eco autonome.
yogaesoteric
17 octombrie 2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu