............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

joi, 10 august 2017

PSD=PCR (Pile-Cunoștințe-Relații). În șapte luni de guvernare, PSD a ridicat la rang de strategie politică numirea rudelor și apropiaților în funcții-cheie ale statului român | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

de Romulus Georgescu 10 august 2017 -

Primele șapte luni cu PSD la putere se dovedesc benefice pentru clientela partidului. Social--democrații au luat cu asalt instituțiile de stat, transformând numirea rudelor și apropiaților într-o strategie politică.


Ofensiva s-a desfășurat pe două paliere. Primul palier, de natură generală, a vizat modificarea legislației pentru a permite angajarea rudelor și a pilelor. Deputații majorității au diluat legea care pedepsește angajarea rudelor și au legalizat reangajarea celor cu care au lucrat mai mult de cinci ani de zile. Al doilea palier a fost punctual, pentru numirea unor rude sau apropiați în funcții de conducere. De altfel, PSD are propria definiție a conflictului de interese. ”Dacă îți angajezi o rudă proastă în dauna unui tânăr care este competent, este un prejudiciu pentru că ulterior activitatea instituţiei merge mai rău. Dacă alegi o rudă genială care a luat Premiul Nobel în dauna unui prostălău care nu e rudă cu tine, evident că nu e niciun conflict de interese”, a declarat, recent, deputatul PSD Eugen Nicolicea, președintele Comisiei juridice.

ROMÂNIA LIBERĂ” A ANALIZAT ACESTE NUMIRI, CONSTATÂND CĂ MULȚI DINTRE CEI DESEMNAȚI NU AU NICIO PREGĂTIRE PENTRU POSTURILE PE CARE LE OCUPĂ.

Fiică de senator, șefă peste funcționari
Andreea Arcan Apostol (27 de ani) a primit, recent, o funcție cu greutate - vicepreședinte în cadrul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), poziție cu rang de subsecretar de stat. Ea este fiica senatoarei PSD Emilia Arcan. Potrivit presei tabloide, în 2009, Andreea a prezentat meteo la Kanal D în sutien și bikini, în încercarea de a se angaja la acest post. Tânăra a făcut și obiectul unei evaluări la postul Radio 21. „Un lucru este sigur, vocea ei ne-a cucerit pe toţi. Îi recomand doar să scape de accent. Recunosc că ne crescuse puţin adrenalina când Andreea a prezentat vremea de la noi din studio în sutien și fără bluză!”, a declarat Escu, unul dintre realizatorii uneia dintre emisiunile radio. Până la urmă, Kanal D nu a anga-jat-o, dar a luat-o Gheorghe Ștefan, primarul din Piatra Neamț, la postul Giga TV.
Între timp, mama sa a urcat scara ierarhică în PSD, devenind vicepreședinte și apoi președinte interimar al CJ Neamț. În 2016, Emilia Arcan a ajuns senator PSD, iar în mai 2017 premierul Sorin Grindeanu, filotim, a numit-o pe fiica sa vicepreședinte ANFP, cu toate că aceasta nu are experiență în administrație.


Fata din dosarul Vâlcov, angajată în două ministere
Larisa Maria Popa, martoră într-un dosar al lui Darius Vâlcov, a fost numită în funcția de administrator provizoriu al companiei Telecomunicații CFR SA, din subordinea Ministerului Transporturilor. Tânăra de 30 de ani mai are un job la Ministerul Agriculturii, unde este consilier personal al secretarului de stat Alexandru-Dănuț Potor. Acesta din urmă a declarat pentru PressOne că Larisa Maria Pop nu a fost angajată prin concurs, ci adusă în instituție chiar de el.
În 2011, tânăra a obținut titlul de Miss Universe România, iar experiența sa este completată de munca într-un salon de înfrumusețare. Larisa este originară din Slatina (orașul unde Vâlcov a fost primar) și a absolvit Școala Postliceală Medicală, iar apoi Facultatea de Marketing din cadrul Universității „Spiru Haret”. Tânăra a fost citată ca martor în dosarul lui Darius Vâlcov, ea fiind deținătoarea unei galerii de artă, despre care procurorii susțin că i-ar aparține, în mod indirect, lui Vâlcov. „După ce a început licitaţia, inculpatul Darius Vâlcov îi indica când să ridice paleta pentru a licita și opera pentru care trebuia să liciteze”, se afirmă în rechizitoriul DNA.
Darius Vâlcov a fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta, dar și-a pierdut postul ca urmare a acuzațiilor de corupție. Însă, a fost recuperat de Liviu Dragnea, lucrând la programul de guvernare al PSD și la evaluarea care a stat la baza demiterii lui Sorin Grindeanu.


Andreea Cosma a moștenit locul fratelui său
Andreea Cosma (PSD) a ajuns deputat după o mișcare fără precedent în istoria Legislativului: doi social--democrați, aflați înaintea ei pe liste, au demisionat din Parlament. În acest fel, fiica baronului de Prahova Mircea Cosma a intrat în Parlament de pe un loc neeligibil – 7 – în condițiile în care PSD Prahova a obținut cinci locuri. În prima zi a Legislativului, Andreea a venit la Parlament însoțită de fratele său, Vlad Cosma, fost deputat în legislatura 2012-2016, condamnat în primă instanţă la cinci ani de închisoare. Tatăl celor doi, ex-președinte al Consiliului Județean Prahova, a fost condamnat și el în primă instanţă la 8 ani de închisoare.
Nici Andreea Cosma, de profesie notar, nu are un dosar curat: a fost trimisă în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu. Între timp, Comisia SRI a început să ancheteze un presupus abuz al SRI, în dosarul în care Andreea Cosma a fost trimisă în judecată.



Soția lui Nicolicea, la Transgaz
Soția deputatului PSD Eugen Nicolicea, Nicoleta Nicolicea, a fost numită șef de serviciu în cadrul operatorului sistemului național de transport al gazelor naturale Transgaz, la Unitatea de Management care se ocupă de implementarea proiectului secțiunii românești a gazoductului Bulgaria - România - Ungaria - Austria (BRUA). Gazoductul urmează să interconecteze rețelele de gaze naturale din cele patru state, investiție estimată la 560 milioane euro, dintre care 179 de milioane de euro vor fi acoperiți de Uniunea Europeană.
Anterior, Nicoleta Nicolicea a lucrat ca jurnalist la publicații precum Sursa Zilei, Click, Cronica Română, Evenimentul Zilei, Național. A fost membru în CA al TVR, a lucrat la Poșta Română și a fost consilier la Cancelaria Premierului Victor Ponta. Acuzată că ocupă un post pentru care nu are experiență, Nicoleta Nicolicea a susținut că nu se ocupă de proiectul propriu-zis. ”Un birou de resurse umane, cu hârțogăraia aferentă e tot-una cu conducerea unui proiect energetic de peste 500 milioane de euro?!?!“, a replicat Nicoleta Nicolicea.


Corina Bogaciu, promovată de Florentin Pandele
Corina Bogaciu (PSD), 27 de ani, este fiica unui consilier local din Voluntari, Ion Bogaciu, vărul și nașul de botez al lui Florin Pandele, primarul din aceeași localitate. Nepoata a devenit celebră după ce jurnaliștii au descoperit pe profilul ei de Facebook mai multe poze în care își etalează calitățile fizice. Potrivit relatărilor din presă, Bogaciu are doar studii medii, deși a trecut în dosarul de candidatură că este de profesie economist. La examenul de bacalaureat, Alexandra Corina Bogaciu a obţinut media 7,68, având nota 5,35 la disciplina Limba și Literatura Română, proba scrisă. Cu toate acestea, tânăra a ocupat prima poziţie pe listele PSD Ilfov, câștigând un fotoliu de deputat.


Andreea Lambru, o veterană a guvernelor PSD-ALDE
La numai 32 de ani, Andreea Lambru este, deja, o obișnuită a funcțiilor guvernamentale. Promovată în politică de fostul liberal Radu Stroe, căreia i-a fost șefă de cabinet, Lambru a fost numită în 2012 secretar general adjunct al Guvernului Ponta. Atașat de tânăra din Guvern, Stroe a rămas alături de Victor Ponta și după ce liberalii au părăsit USL. În 2014, presa tabloidă a speculat în privința unei apropieri între Andreea și Liviu Dragnea, la vremea respectivă președinte executiv al PSD. Noua guvernare i-a adus un post de secretar general adjunct al Guvernului și un post în Consiliul de Administrație al Hidroelectrica.


Soția baronului Stănescu, consilier la Ministerul Educației
Soția senatorului PSD de Olt Paul Stănescu, Marieta, a fost angajată la Ministerul Educației pe postul de consilier. Informația apare în ultima declarație de avere a liderului oltean, din luna mai a acestui an. Potrivit documentului, Marieta Stănescu a încasat de la acest minister 8.668 de lei, semn că angajarea s-a petrecut de curând. În declarația anterioară de avere, depusă în ianuarie, statutul Marietei Stănescu era unul diferit. Ea apare ca profesoară la clasele I-VIII în comuna Vișina din județul Olt, unde este domiciliul celor doi. În această calitate, a obținut venituri de 28.855 de lei, în cursul anului 2016. Potrivit aceluiași document, soția baronului PSD a încasat și 12.088 de lei, sub formă de pensie.
Vicepreședintele PSD Paul Stănescu este unul dintre cei mai influenți apropiați ai lui Liviu Dragnea. La alegerile din 2016 el a renunțat la postul de președinte al CJ Olt pentru a candida pentru Senat.


Fiu de baron local, la Transelectrica
Bogdan Bobora, fiul președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, a fost numit în Consiliul de Supraveghere provizoriu de la Transelectrica. Propunerea a fost făcută de Mihai Tudose, pe vremea când acesta era ministrul Economiei. Salariile de la Transelectrica sunt confidențiale, dar presa a scris, de exemplu, că unul dintre foștii directori ai companiei, Ion-Toni Teau, încasa un salariu lunar de 5.500 de euro. ”El nu are nicio legătură cu PSD-ul”, a explicat Mircea Bobora numirea fiului său în această funcție.
Tânărul Bobora este absolvent al Facultăţii de Construcţii - promoţia 2005 - a Universității Politehnice din Timișoara. Imediat după absolvire, Bobora a ocupat funcția de controller financiar la compania HeidelbergCement, societate la care tatăl său a fost director.
Transelectrica gestionează 81 de stații electrice la nivelul țării și 8.834 km de linii electrice aeriene. Compania administrează și operează sistemul electric de transport și este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcționarea sistemului și a pieței, asigurarea siguranței Sistemului Electroenergetic Național (SEN).
Fostul aghiotant al lui Dragnea, șef peste autostrăzi
Adrian Mlădinoiu, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului (SGG), este unul dintre cei șapte membri ai Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Mai mult, Mlădinoiu figurează alături de alte persoane printre cei care zilele acestea răspund de o licitaţie de achiziţie a peste 100.000 de tone de sare de deszăpezire, în valoare de 75,6 milioane lei.
Mlădinoiu a fost, în trecut, ofițerul de protecție al lui Liviu Dragnea. Liderul PSD a primit acest drept în 2012, când a devenit ministrul al Dezvoltării în Guvernul Ponta. Ofițerul a devenit aghiotantul său din partea Serviciului de Pază și Protecție (SPP), stând în fața mașinii, lângă șofer. Mlădinoiu i-a câștigat încrederea lui Dragnea, care l-a păstrat lângă el și după 2015, când politicianul a demisionat din Guvern. La rândul său, ofițerul a demisionat din SPP pentru a-l urma pe președintele social--democrat. A fost numit secretar de stat în SGG de către Sorin Grindeanu, care l-a debarcat, ulterior, pe fondul conflictului cu Liviu Dragnea. Premierul Mihai Tudose l-a reinstalat la SGG.


Fiica senatorului Bădălău, venituri ilegale de la CNAIR
Potrivit dezvăluirilor din presă, Sabina Bădălău, fiica președintelui executiv al PSD Niculae Bădălău, lucrează la Departamentul Protocol al Aeroportului Otopeni. Pe de altă parte, figurează alături de alți 68 de angajați ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pe o listă a angajaților care ar fi încasat în 2015 ilegal sporuri salariale de până la 75%. Aceasta a fost angajată în funcția de asistent manager în perioada 2014-2015. Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit la un control făcut anul trecut majorări salariale nejustificate de 75%, în valoare de 725.000 de lei.
Olguța Vasilescu și-a „rezolvat“ și fostul și actualul
Ovidiu Wlassopol, fostul soț al ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a fost votat de Parlament pentru postul de prim-vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Și aceasta cu toate că s-a încurcat la audierile din comisiile de specialitate. „Dacă aţi lucrat în supravegherea asigurărilor și reasigurărilor v-aș ruga să ne spuneţi care sunt diferenţele principale între RBNS și IBNR?“, a fost întrebarea lui Claudiu Năsui (USR). Răspunsul lui Wlassopol a fost simplu: „Nu cunosc!“. Wlassopol va încasa un salariu de 13.800 de lei pe lună.
Actualul iubit al Olguței Vasilescu, Claudiu Manda, este favorit pentru a prelua, în toamnă, șefia Comisiei parlamentare pentru controlul SRI

http://romanialibera.ro/special/dezvaluiri/psd-pcr--pile-cunostinte-relat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu