............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

duminică, 27 mai 2018

Fost ministru de interne în Guvernul Spaniei: «Noua Ordine Mondială se bazează pe distrugerea valorilor creștine…»


Pentru depășirea crizei valorilor trebuie să se pună capăt avorturilor, eutanasiei, ideologiei de gen și legilor ce susțin LGBTI

Noua Ordine Mondială se bazează pe distrugerea valorilor creștine, iar marxismul cultural a devenit moda dominantă. Avertismentul vine din partea unui cunoscut politician spaniol, Jaime Mayor Oreja, fost ministru de Interne în timpul guvernului conservator condus de José María Aznar, dar și unul dintre cei mai vocali opozanți ai mișcării separatiste basce ETA, în anii ʼ90.
Într-un interviu pentru publicația spaniolă SEMANA, Oreja, un susținător al politicilor pro-viață, a vorbit despre distrugerea valorilor morale și creștine, afirmând că, în prezent, creștinii riscă să devină o minoritate iar recuperarea valorilor presupune, printre altele, penalizarea avortului.
Criza actuală, mai mult decât una politică și economică, este una a valorilor dumnezeiești, spune fostul ministru de interne spaniol, fost membru al Parlamentului European, considerând că nu ar trebui să existe state confesionale și că ceea ce lipsește în lumea de azi este o mai mare apărare a valorilor creștine. Politicianul iberic are și câteva soluții pentru depășirea acestei crize a valorilor: să se pună capăt avorturilor, eutanasiei, ideologiei de gen și legilor ce susțin LGBTI.
Direcționarea spre dreapta a spectrului politic, dar îndepărtarea de orice extreme, este una dintre tezele apărate de fostul ministru de Interne al Spaniei, Jaime Mayor Oreja, politician al Partidului Popular (PP), linia José María Aznar, care conduce în prezent organizațiile „Pro Vida”.
Întrebat de jurnaliștii de la SEMANA care ar fi originea a ceea ce el defineşte drept criză a valorilor, Oreja spune: „Tot ceea ce vine după legalizarea și, prin urmare, legitimarea avortului ca un drept, precum și ideologia de gen, mamele-surogat sau eutanasia, pot fi cauzele și originile, în momentul în care semnificația profundă a vieții se pierde”.
Și continuă:
Atunci când avortul este legalizat și legitimat, adică atunci când se pierde semnificația profundă a vieții, apare un set de drepturi false și, desigur, asta presupune drepturi noi. Pentru că, până la urmă, noi ne-am instalat în slujba confortului și, prin urmare, ne interesează doar să inventăm drepturi noi, chiar dacă acestea sunt false. Totul a pornit încă din anii ʼ60 și ʼ70 cu această dezbatere, în special în Franța și Statele Unite, privind legalizarea avortului. Este un fel de marxism cultural care azi, în domeniile noastre, constituie o modă dominantă.”
Politicianul spaniol vorbește și despre scopul organizațiilor pro-viață pe care a decis să le conducă. În primul rând, spune el, pentru a-i face pe oameni să conștientizeze că actuala criză este una care ține de persoană. „Este o criză a principiilor și a valorilor. Nu este o criză strict economică și politică. Ceea ce intenționăm este să sensibilizăm lumea asupra cauzelor crizei, asupra gravității situației precum și asupra existenței unei Noi Ordini Mondiale care se bazează pe distrugerea valorilor creștine. Ceea ce încercăm să facem este să explicăm profunzimea și cauzele crizei și cum trebuie să o abordăm, mai ales printr-o schimbare a atitudinii personale”.
În opinia sa, Noua Ordine Mondială este actuala modă dominantă, bazată pe pe relativism și pe socializarea nimicului. Această ordine mondială tinde să se stabilească mai puternic decât oricând în Europa, deși aceeași dezbatere pe tema valorilor, care are loc în Europa, are loc și peste Ocean, în America, spune Oreja.
Vorbind despre valorile creștine care trebuie apărate, acesta afirmă: „Creștinismul nu este doar o religie, ci, și, foarte important, o civilizație. Iar civilizația și societatea noastră s-au stabilit pe aceste rădăcini creștine și pe valorile creștine care sunt: demnitatea persoanei, apărarea familiei, căsătoria, valoarea austerității, sacrificiul și generozitatea. Aceste valori au stabilit fundația Uniunii Europene, care s-a născut după tragedia războiului și a totalitarismului național-socialismului și comunismului. Este însă cu totul altceva faptul că Uniunea Europeană e acum dominată de relativism, ghidat în mare măsură de nimic.”
Jaime Mayor Oreja este convins că, pentru ca omenirea să revină pe drumul cel drept, e nevoie ca avortul, căsătoria între persoane de același sex și eutanasia să nu mai existe.
Acestea sunt drepturi false, care se bazează pe confort. Ce va fi după ce vom defini sexul așa cum dorim, după ce vom înlocui genul pentru sex și vom deveni bărbați sau femei în funcție de ceea ce ne interesează pe noi? Aceste lucruri ni se vând acum, în aceste așa-zise vremuri noi, și care reprezintă expresii ale unei crize de egoism extrem.”
Politicianul afirmă, de asemenea, că o societate în care valorile pe care le apără nu se bazează pe nimic este sortită eșecului. „O societate nu se poate baza pe ideologia de gen, nici nu poate fi acceptată consolidarea tuturor legilor LGBTI, eutanasia sau avortul. Toate acestea sunt negări. Aceasta este o cultură a morții sau a crizei”.

Citiţi şi:
yogaesoteric
26 mai 2018
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu