............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

marți, 19 septembrie 2023

Osho

 


Ați fost înșelați. Iar escrocheria a durat atât de mult încât ați uitat complet de ea și continuați să mergeți pe aceeași cale veche.
Ridic mâna împotriva întregului trecut al umanității. 
Nu numai că nu a fost civilizat, dar nu a fost nici măcar uman. Nu a ajutat în niciun fel oamenii să se dezvolte; nu a fost o sursă de viață, ci o calamitate, o crimă comisă pe scară largă... 
Cineva trebuie să se opună, cineva trebuie să spună clar: "Ne negăm trecutul;trecutul nostru. Și vom începe să trăim, bazându-ne pe ființa noastră interioară pentru a ne crea viitorul. Nu vom permite ca trecutul să o modeleze".
Aș vrea să acceptați o singură „rugăciune”, râsul, pentru că atunci când râdeți cu toată plenitudinea sunteți în prezent. Nu poți râde în viitor și nici în trecut. 
Toți cei care au creat această umanitate retardată i-au furat toată vigoarea, tot râsul, tot zâmbetul și i-au târât pe toți într-o existență lipsită de autenticitate. Și dacă nu sunteți autentici și sinceri, nu veți putea înflori sămânța care v-a fost dată de imensa compasiune a acestui univers.
Viața nu ar trebui să fie serioasă...
Ar trebui să fie o bucurie profundă, o celebrare
Și fiecare individ ar trebui să aibă libertatea absolută de a fi el însuși.
Singura limitare ar trebui să fie aceea de a nu interveni în viața unei alte persoane; chiar dacă este vorba de soția ta, de soțul tău, de copilul tău, nu contează. 
Pentru mine, esența unei persoane cu adevărat religioase este un respect profund pentru individ. 
Fiți voi înșivă și lăsați-i pe toți ceilalți să fie ei înșiși dacă vreți ca această viață, această planetă, să poată deveni aici și acum un paradis terestru.
Dar ceva trebuie făcut, și trebuie făcut acum, pentru că toți acești idioți se pregătesc pentru o sinucidere globală. 
Dacă nu vă întoarceți împotriva trecutului și a întregii sale moșteniri, nu veți putea salva omenirea și, odată cu ea, acești copaci frumoși, păsările care cântă, această mică planetă care abia a atins punctul de conștiință. 
Oamenii de știință au emis ipoteza existenței vieții pe milioane de planete din univers, dar până acum această ipoteză nu a fost confirmată de nicio dovadă... astfel că, deocamdată, singura dovadă că viața poate evolua până la acest nivel de conștiință, de iubire, de liniște, de experiență a cosmosului, este aici, pe această mică planetă. 
Acest Pământ și locuitorii săi trebuie salvați cu orice preț de calamitatea reprezentată de tot trecutul vostru atât de întunecat !
 Este necesară o discontinuitate absolută: toate cărțile de istorie ar trebui arse.
Întregul sistem educațional ar trebui să se bazeze pe distracție, dragoste, libertate, conștientizare și cel mai mare respect pentru toate formele de viață.
Aceasta este viziunea mea...
_______
Osho
 
https://www.facebook.com/photo/?fbid=6391568754294111&set=gm.625668806111021&idorvanity=152335210111052

Un comentariu:

  1. Bun și râsul, dar e necesar și plânsul - cele două sunt complementare și se întâlnesc la "mijloc", în râsu-plânsu interior, o stare în care armonia (nu echilibrul, care e ceva static!) e la ea acasă!

    RăspundețiȘtergere