............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

luni, 19 iunie 2023

W24 - Prostia și Eul, o perspectivă spirituală - comunicare de la pleiadiana Mari Swaru.

Publicat 04 martie 2023
Traducere Const. Mihăilescu


Mari Swaruu : Bună! Sunt Mari Swaruu și vă mulțumesc că sunteți din nou în legătură cu mine.
Astăzi aș vrea să vă împărtășesc câteva gânduri despre prostie, în general, și de ce toată lumea poate acționa într-un mod stupid la un moment dat. Ceea ce voi spune în continuare nu este o explicație exhaustivă în ceea ce privește comportamentul uman. Probabil că există nenumărați factori care provoacă și alimentează prostia iar eu n-am să-i pot enumera pe toți. Deși nu s-ar părea, problema este extrem de complicată și are conexiuni atât cu psihologia cât și cu biologia.
Ceea ce prezint în continuare este rezultatul unui șir lung de reflecții pentru a înțelege de ce oamenii acționează de multe ori într-o manieră prostească (stupidă), indiferent de nivelul lor general de inteligență.

Ceea ce vreau să spun este că mai toată lumea este predispusă să acționeze în acest fel atunci când apar anumite circumstanțe, indiferent de nivelul cognitiv real, vârstă ori educație. Acele circumstanțe sunt specifice fiecărei persoane, cel puțin în cele mai multe cazuri, anterior existând declanșatoare de natură psihică care favorizează ca o persoană să acționeze într-o manieră stupidă.
Acești factori declanșatori nu sunt constanți ci se modifică pe parcursul vieții fiecărei persoane, în funcție de nivelul și numărul traumelor și experiențelor trăite în viața în curs sau în una anterioară.
Menționez că nu mă refer doar la prostia umană ci la
prostie, în general, indiferent de specie, indiferent în ce loc din univers s-ar manifesta. Fenomenul, acest tip de manifestare, se poate întâlni la indivizi foarte diferiți ca nivel de inteligență.
 Definiția cea mai des folosită a
prostiei este una simplă și destul de evident marcată.
-) Un
prost poate fi definit ca fiind cineva care acționează în detrimentul propriului său interes, prin acțiunile sale putând provoca daune lui și altora, fără a exista un motiv logic și justificat, rezultatul fiind unul previzibil și înțeles în limitele normalului, fără a rezulta vreun beneficiu pentru cineva.
-) O persoană care acționează în detrimentul altora, dar obține orice fel de beneficiu personal, este un
terorist.

-) Cel care urmărește atât interesul său dar, în egală măsură, interesul colectivității, este o persoană inteligentă și evoluată; dintre asemenea oameni trebuie aleși conducătorii.

-) O persoană care acționează în detrimentul personal, pentru a salva sau a aduce beneficii altora este o persoană cu spirit de sacrificiu; ei sunt eroii.

-) În sfârșit, există o categorie de oameni care acționează și servesc interesele celor aleși sau numiți să conducă, din interese meschine și din lașitate. Aceștia sunt indivizii fără scrupule, lipiți de demnitate și de caracter.

Dar, rețineți, acela care acționează în detrimentul propriului său interes pentru a-i ajuta pe alții, poate fi legat de ceea ce am explicat într-unul dintre videoclipurile mele din trecut, unde argumentam de ce pe Pământ a apărut și s-a consolidat mentalitatea de slugărnicie, care a dus la acceptarea și instaurarea sclaviei, cu atât mai regretabil cu cât în asemenea tipologii au fost atrași și oameni încarnați pe Pământ proveniți din semințe stelare, care anterior aveau mentalitatea culturală a unor societăți holistice stelare complete, non-umane, în care, deși există o reală mentalitate de slujire față de ceilalți, nu se generează nici un fel de sclavie, pentru că toată lumea are în vedere interesele celorlalți, interesul colectiv.

După cum mi-am dat seama, oricine dorește să-i ajute pe alții în orice fel sau mod, trebuie să aibă mai întâi un cadru de bază personal și o stabilitate solidă, altfel persoana care ajută ajunge să-și epuizeze resursele personale, (lucruri materiale sau de natură psihică), rezultatul ulterior fiind că persoana care ajută va fi afectată negativ și nu va mai putea continua efortul de a ajuta.

Actual, pe Pământ, în slujirea celorlalți ar trebui să se implice acei oameni care sunt suficient de avansați spiritual, capabili să rezolve problemele care apar în viața altora, dar fără a ignora nevoile lor personale, fiindcă ei sunt cei care trebuie să fie întotdeauna în control total asupra a cât de mult pot sau trebuie să dea și cui.

Revenind la studierea prostiei, am observat că aceasta este considerată ca fiind rezultatul ignoranței pure; dar, dacă observi o persoană pur ignorantă, dar umilă și cu dorință de învățare, asta nu ar defini prostia, ci doar un moment de inflexiune apărut în procesul de învățare și experimentare al persoanei.
Am ajuns la concluzia că prostia este mai degrabă rezultatul unui nivel de cunoaștere insuficient, dar care induce subiectului ideea că el știe deja suficient despre orice, lipsindu-i înțelepciunea de a considera că mai are multe de învățat până să atingă nivelul maxim de cunoaștere, care, de fapt, nu se atinge niciodată. Respingerea ideilor și soluțiilor alternative pe care colegii săi le propun, are o singură denumire :
ego.
Deși cuvântul „ego”, așa cum este tradus din latină, înseamnă pur și simplu „eu”, în zilele noastre este folosit mai ales în sens pejorativ, pentru a descrie o persoană care își supraestimează calitățile și acțiunile dintr-o mândrie și superioritate inexistente față de ceilalți. 

Nu afirm că ego-ul exacerbat este singura cauză a prostiei, dar sunt destul de sigură că este cauza principală, mai ales când se referă la oamenii cu un nivel de inteligență scăzut sau mediu.
Acest ultim factor poate contribui și la explicarea faptului că unele persoane inteligente pot acționa într-o manieră stupidă, atunci când cred, în mod greșit, că inteligența lor nativă le dă dreptul de a refuza orice soluție oferită de alții. Astfel de indivizi consideră că întreaga cunoaștere se află în exclusivitate în posesia lor și că ei ar ști tot ceea ce este de știut despre orice subiect..

Apoi, avem de adăugat un alt element, anume nevoia subiectului de a se valida în mod constant pe sine și acțiunile sau cuvintele sale, ceea ce dezvoltă atașamente față de conceptele și ideile care au fost emise de persoana respectivă, și pe care începe a le considera intangibile.
Prin urmare, pentru acea persoană, orice contestare sau invalidare a oricărora dintre conceptele sau ideile sale va fi considerată un atac direct la persoană.

În cuvinte mai simple, atacarea unuia sau altuia dintre conceptele sau ideile sale este considerată un atac la persoană, ceea ce va determina, din partea subiectului, o ripostă, fără ca acesta să mai considere necesară o analiză imparțială.

Eul individului îi orbește acestuia capacitatea de a fi rezonabil și inteligent.

În general, mai devreme sau mai târziu, toată lumea se va confrunta cu o situație în care conceptele pe care se bazează să fie considerate atacabile sau supuse controlului, iar dacă nivelul de atașament al individului față de aceste concepte este suficient de ridicat, atunci acel individ va alege să apere validitatea acestor concepte, care fac trimitere la comportamentul animalelor de companie, chiar și în perspectiva renunțării la beneficiul personal în favoarea beneficiului altora, determinând subiectul să acționeze într-o manieră stupidă, toată acțiunea putând duce la afectarea intereselor generale ale celor implicați. Toate acestea având loc indiferent dacă argumentele împotriva conceptelor și ideilor individului sunt valabile sau nu.
Acesta nu ar fi un comportament logic iar individul ar acorda prioritate răspunsurilor emoționale imediate, în detrimentul unui rezultat convenabil, chiar și al individului însuși.

Se poate considera că starea mentală actuală și stabilitatea emoțională a indivizilor de pe Pământ, joacă un rol major în declanșarea unor acțiuni într-o manieră stupidă. Acesta impune ca înainte de a acționa sau de a spune ceva trebuie să luați o scurtă pauză de reflecție, mai ales în situații dificile.
Acesta este un alt motiv pentru a nu fi atașat de niciun concept sau idee și pentru a fi mereu deschis la schimbări, ori de câte ori apare una mai bună. 

Disponibilitatea de a fi umil, indiferent de cine se percepe individul a fi, inclusiv ca nivel de educație și inteligență, este cheia pentru a reduce probabilitatea de a acționa stupid în orice situație.
Apoi, este recomandat să fim suficient de toleranți și înțelegători, atunci când presupunem că știm suficient despre ceva, controlând și lăsând ego-ul să plece, fără a ne atașa de atribute și identități personale precum considerațiuni de poziționare a noastră pe treptele pe care se regăsesc maeștri Zen. Acesta ar fi unul dintre cele mai mari însușiri de a urma o cale spirituală de-a lungul vieții. 

Unul dintre cele mai bune instrumente pentru a realiza acest lucru este meditația, deoarece calmează mintea și ne ajută să avem acces la niveluri superioare de conștiință. În meditație, mintea trebuie determinată să tacă sau să facă un pas în spate.

Există mulți alți factori care fac ca o persoană să acționeze într-o manieră stupidă. De exemplu, la oamenii care au o capacitate mentală cu adevărat scăzută (și aici sunt multe de spus și explicat despre motivele pentru care sunt așa), foarte importantă este influența entităților care implantează gânduri în capul nostru pentru a ne influența acțiunile în beneficiul lor.

Vibrația și frecvența noastră personală sunt cele care determină cu ce entități ne vom putea confrunta. Cu cât vibrația noastră este mai scăzută, cu atât poarta de intrare în ființa noastră, pentru entitățile malefice, rău intenționate, va fi mai larg deschisă. Cu cât frecvența noastră este mai ridicată, cu atât contactul cu conștiințele superioare va fi mai posibil iar entitățile malefice se vor îndepărta de noi. În tot ceea ce facem este bine să ne păstrăm vibrația la niveluri cât mai înalte; aceasta însemnând: iubire necondiționată pentru toată creația, corectitudine, deschidere către bunele intenții, încredere în posibilitățile tale și spirit de întrajutorare.

Toate acestea mă duc la o concluzie puternică: iluminarea îi înmulțește pe înțelepți și distruge prostia.

Vă mulțumesc că ați fost aici cu mine și că vizionați videoclipul atașat.

Aveți grijă, suflete frumoase de pe Pământ. Vă iubesc pe toți!

Prietena voastră,

Mari Swaruu

https://swaruu.org/transcripts/stupidity-and-the-ego-a-spiritual-perspective-english

Un comentariu:

  1. Dle Mihăilescu, nu vă contest bunele intentii când incercati sa lărgiti orizontul mental al romanilor...Doar că problema este cu mult mai grava decat inteleg optimistii " școliti" in grupurile new age ce s-au repezit spre mesajele optimiste venite prin channeling, pierzând contactul cu realitatea fizică. Petru fiecare tipar mental există o metoda de manipulare. Eu iubesc limba română pentru ca este limba mea maternă si pentru ca o simt in toata frumusetea si profunzimea ei dureroasă. Un popor vesnic torturat istoric devine un popor alchimist ce transforma suferinta in vorbe de Duh.
    Problema este ca romanii au cam ajuns la fundul sacului. Observati? Nu se iese in strada decat pentru bani. Omul a pierdut contactul cu Spiritul si a devenit om-stomac manipulat după cum doresc cei ce se cred stapanii nostri. Si partidele nationaliste sunt slabe. Discursul nationalist nu ne aduce inapoi nici oamenii valorosi si intelepti plecati in Lumina, nici copiii geniali atrasi in occident cu burse de studii si alte mărgelute si oglinjoare. Discursurile nationaliste si dogma fara fond nu ne refac pămînturile otravite si nici padurile rase. O tara are o Matrice energetica armonioasa la inceput. Te-ai pus cu toporul pe padure ca sa-ti umfli contul in banca, ti-ai semnat singur condamnares la degenerare. De aceea isi pierde limba romana sensul profund, parfumat si sacru: oamenii au devenit lacomi ca omizile ce isi devoreaza propria esenta si nu se mai metamorfozeaza.
    Trufia si prostia duc tot timpul la ură. Si sunt atent folosite in directia dorita.
    De cate ori ati vazut romani iesind in stradă ca sa ceara protejarea copiilor aflati in pericol intr-un stat corupt pana in maduvă? Nu de multe ori. Ceea ce inseamna ca Romania a degenerat deja ca suflet colectiv si nu e nici pe departe creștină. Crestinism fara iubire?! Ei, aș! Ar fi ca un corp fara inimă.
    Iluminare fara iesire din karma? Fara refacerea legaturilor cu Lumina? Ar fi ca si cum mi-as pune pe cap un glob luminos si as pretinde ca e soarele. Universul nu poate fi pacalit. Repetăm istoria pana invatam lectiile.

    RăspundețiȘtergere