............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

joi, 20 noiembrie 2014

CORLĂȚEAN RISCĂ ACUM PESTE 12 ANI DE ÎNCHISOARE

BEC A PERMIS NOI SECȚII ÎN DIASPORA. CORLĂȚEAN A REFUZAT ȘI RISCĂ ACUM PESTE 12 ANI DE ÎNCHISOARE

    Categorie: Dezvăluiri
Vineri spre sâmbătă noaptea, BEC a emis un comunicat presei, în care Președintele BEC, judecătorul ÎCCJ Veronica Năstăsie menţionează că în urma discuţiilor de marţi cu ministrul de externe, BEC a emis Hotărîrea nr. 4H/4.11.2014 privind interpretarea art.54 din Legea 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României şi Decizia nr.125D/4.11.2014 privind unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea preşedintelui României din 2014 la secţiile de votare din străinătate. În comunicat integral aici se spune că  „prin Hotărîrea nr. 4H/4.11.2014 BEC a dat o interpretare dispoziţiilor art.54, alin.1 din Legea 370/2004, în sensul INEXISTENŢEI impedimentului legal referitor la organizarea de noi secţii de votare în străinătate, invocat de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul discutării celor mai eficiente măsuri pentru organizarea turului II de scrutin”.

Ministrul de externe Titus Corlăţean minte cu o nesimțire de parcă toți suntem proști și el e singurul deștept.  Vineri, 7 noiembrie, la orele 14.30, mediocrul și lingăul lui Ponta s-a întâlnit cu diplomaţii români din ţările unde au existat probleme şi câteva mii bune de români din diaspora nu au putut să voteze. Referindu-se la solicitările românilor din diaspora, din ţară, a unor ONG-uri de suplimentare a secţiilor de vot, Corlăţean a declarat că legea NU permite înfiinţarea de noi secţii de votare. Şi pentru a-şi întări spusele, ministrul de externe a implicat şi Biroul Electoral Central (BEC) în această poveste. „Am avut această discuție în cadrul ședinței de la BEC de marțea trecută și în lumina acelei discuții BEC a adoptat o decizie și respectiv o hotărâre. Acea hotărâre nu confirmă existența unei baze juridice potrivit legii și asta a fost conduita juridică a MAE și autorităților în toate ciclurilor electorale pe baza legii în vigoare — nu permite înființarea de noi secții”.
Așadar legea PERMITE înfiinţarea de noi secţii de vot în diaspora. Documentul mai arată că de fapt chiar membri BEC au interpretat în acest sens legea. Deci Titus Corlăţean ştia de aceste lucruri, dar a preferat să le treacă sub tăcere. Concluzia este una singură: se pot înfiinţa noi secţii de votare în diaspora, dar MAE şi ministrul Titus Corlăţean nu vor. Normal, cu aprobarea cel puțin tacită a lui Victor Ponta.

Extrem de grav este că în 7 noiembrie, Titus Corlăţean a implicat şi membri BEC. Nu ţinem minte ca vredată un policician mincinos să fi implicat şi organisme sau instituţii independente. Acum, Titus Corlăţean şi-a permis să implice o instituţie condusă de judecători de la ÎCCJ, instituţia care veghează la buna organizare şi desfăşurare a alegerii şefului statului român. Şi, fapt fără precedent, pentru prima oară o instituţie de talia BEC contrazice afirmaţiile unui ministru şi ale unui minister.

Această nouă infracțiune de abuz în serviciu a lui Corlățean este concurentă cu infracțiunea comisă de acesta atunci când a decis înființarea secțiilor din străinătate așa cum am arătat aici
Noul Cod Penal prevede la art.297 că abuzul în serviciu contra drepturilor sau intereselor persoanelor fizice se pedepsește cu până la șapte ani de închisoare:

Abuzul în serviciu
 (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.”

Ori dreptul la vot este evident un unul legitim, fiind un drept prevăzut chiar de legea fundamentală: Constituția!
Totodată Legea 78/2000 prevede la Art. 13/2 că în cazul infracţiunilor de abuz în serviciu sau de uzurpare a funcţiei, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime. Folosul necuvenit este majorarea procentului lui Victor Ponta prin împiedicarea la vot a românilor din diaspora care votează tradițional cu dreapta. Deci pedeapsa pentru cele două infracțiuni concurente comise de Corlățean e de 9 ani și 4 luni fiecare și conform noului cod penal Corlățean riscă până la 12 ani cinci luni și 10 zile de închisoare (o treime dintr-o pedeapsă se aplică la pedeapsa principală).
Competența de urmărire penală aparține DNA.
Ia priviți-l pe Corlățean cum minte cu nerușinare crezând că membrii BEC nu vor reacționa(min12.58): „Am avut această discuție în cadrul ședinței de la BEC de marțea trecută și în lumina acelei discuții BEC a adoptat o decizie și respectiv o hotărâre. Acea hotărâre nu confirmă existența unei baze juridice potrivit legii și asta a fost conduita juridică a MAE și autorităților în toate ciclurilor electorale pe baza legii în vigoare — nu permite înființarea de noi secții", a mințit Corlățean.
http://www.curentul.info/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu