............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

duminică, 30 noiembrie 2014

Întoarcerea


Chemat în Camera Deputaților la o dezbatere pe tema eșecului organizării votului în diaspora, premierul Ponta, ușor bosumflat, cu aer de gheișă obosită, a regretat cele întâmplate dar a considerat că „am plătit prețul politic pentru asta” - pierzând alegerile. S-o creadă el. A plătit doar avansul. Restul îl va plăti în propriul partid. Nici opoziția nu l-a cruțat. Liberalul Ludovic Orban i-a cerut demisia din fruntea guvernului și i-a citit articolul de lege care prevede că împiedicarea dreptului la vot se pedepsește cu închisoarea. Ponta i-a reproșat imediat că „a transformat o problemă reală într-o bufonerie” și a citat din Blaga care spunea că Orban ar trebui să fie la pușcărie. Se pare că și amenințările cu pușcăria au devenit o bufonerie. E bine că s-a convenit totuși legiferarea votului prin corespondență. 
La ieșire, Ponta a pretins în fața presei că și-a făcut temele: „așa cum am învățat din victorii, așa învăț și din înfrângeri”. Problema cu el este că învață greu și uită repede – dar nu se dezvață deloc de năravuri: sfidând evidența (fotografiile din club la Dubai) a declarat că sunt „numai minciuni” dintr-un „scenariu al unui ofițer acoperit din presă” pe care l-a și deconspirat acoperindu-se de ridicol. Întrebat dacă totuși a fost în Dubai, premierul s-a răsucit pe călcâie și a zbughit-o în timp ce Ghiță, colegul său de nisip, a declarat sentențios: „nu comentez viața personală a nimănui”. Doar la Ghiță tv unde viețile personale ale adversarilor sunt făcute zob. 

Premierul s-a pronunțat și asupra Bugetului anunțând că acesta va sosi în Parlament pe 10 decembrie după care va proceda la „o restructurare” a guvernului pentru a face loc și partidului-fantomă al lui Tăriceanu. În culise se fac liste cu miniștrii care vor zbura, cu miniștrii care vor veni. Departures. Arrivals. Și în privința Congresului PSD părerile sunt despărțite. Dragnea îl vrea anul ăsta, pe 20 dec, de Ignat iar Ponta îl vrea la anul, mai în primăvară, în nădejdea că trece ceasul rău: se spune că deficitul la pensii e mai mare ca oricând. Iar în CSAT bugetele ce țin de securitatea națională (SRI, SIE, STS, MApN, MAI) n-au putut fi aprobate căci nu se știau resursele de finanțare: Ponta și Ioana Petrescu priveau în gol. Nu se vedeau autostrăzi, nici drumuri expres, nu se zăreau investiții. Și nici măcar nu mai pot recurge la o suspendare a d-lui Băsescu – ca să mai schimbe subiectul. S-a dus și supapa asta. Chiar: ce-o să se facă Ponta când n-o să mai poată arunca vina pe dl. Băsescu? Probabil că va acuza greaua moștenire pe care și-a lăsat-o ca premier, în timp ce el însuși, în calitate de deputat și candidat s-a împotrivit. Apoi va mărturisi că și el a votat tot cu Iohannis.

 http://www.curentul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu