............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

marți, 17 februarie 2015

Noi am face închisoare pentru asta!

 
 Alex Wilks - Avaaz

Dragi prieteni,



HSBC a ajutat mii de clienți mega-bogați să fenteze taxele! Noi am face pușcărie pentru asta, dar pe ei guvernele nu-i vor da în judecată decât dacă le cerem asta! Hai să strângem un milion de semnături pentru acest apel. Nimeni nu e prea mare pentru a intra la închisoare:

SEMNEAZĂ PETIȚIA
Banca HSBC tocmai a fost prinsă călcând pe bec și ajutându-i pe unii dintre cei  mai bogați oameni din lume să fenteze taxtele! Noi am face pușcărie pentru așa ceva, dar pentru guvernele noastre acești oameni par a fi prea puternici pentru a fi închiși. Haideți să le arătăm că nu sunt.

Guvernele noastre pierd anual peste trei mii de miliarde de dolari din cauza bogătașilor care ocolesc taxele, o sumă cu care am putea scoate lumea întreagă din sărăcie de mai multe ori! Dezvăluirile recente sunt cea mai mare scurgere de informații din istoria activităților bancare - dacă nu profităm de acest moment ca să obținem urmăriri în instanță, s-ar putea să nu mai avem o asemenea șansă.

Osborne, ministrul britanic al Finanțelor, mai are puțin până la alegeri, iar Lynch așteapă confirmarea pentru ocuparea postului de ministru al Justiției în SUA. Amândoi sunt foarte sensibili la opinia publică în acest moment. Un apel cu un milion de voci, prezent în ziarele lor preferate și menționat de legislatori, îi poate convinge să demareze anchete și procese și să transmită un semnal puternic elitei care evită taxele: nimeni nu e prea mare pentru a intra la închisoare!

https://secure.avaaz.org/ro/hsbc_tax_dodge_loc/?bcZUqeb&v=53915 Marea Britanie e țara de origine a băncii HSBC, iar sub jurisdicția ei și a Statelor Unite se află mii de evazioniști. Dacă vom convinge aceste țări să dea startul urmăririlor în instanță, am putea declanșa un val de anchete la nivel mondial.
 

Bogătașii provoacă deseori crize financiare devastatoare prin speculații hazardate, sunt salvați apoi de plătitorii de taxe și ajung să spună că ar trebui tăiate cheltuielile pentru școli și spitale ca să se acopere deficitul rezultat. Iar toate astea se întâmplă în timp ce mulți dintre ei uită să plătească partea lor de taxe. Această spirală a austerității duce la o creștere rapidă a inegalității la nivel global.
Doar 85 de miliardari dețin o avere la fel de mare ca toată jumătatea săracă a planetei la un loc. Și folosesc acești bani prea des ca să cumpere politicieni și să ne confiște democrațiile pentru ca întregul sistem să funcționeze în favoarea lor.
E timpul să oprim această spirală descendentă nocivă, iar a-i forța pe cei mai bogați să-și plătească taxele ar fi un mare pas înainte. Haideți să arătăm că se poate:

https://secure.avaaz.org/ro/hsbc_tax_dodge_loc/?bcZUqeb&v=53915 Avaaz e în primul rând o mulțime de oameni care își unesc forțele pentru a ține piept altora. Legea reprezintă un contract care ne leagă pe toți, în mod egal. Mii de oameni, dintre cei mai puternici de pe planetă, au impresia că sunt deasupra legii. Pentru binele democrațiilor și societăților noastre, haideți să le arătăm că nu-i așa.

Cu speranță și determinare,
Alex, Bert, Laila, Ricken, Marie, Andrew, Nell și întreaga echipă Avaaz


MAI MULTE INFORMAȚII (ÎN ENGLEZĂ)
HSBC could yet be prosecuted over tax-dodging scheme, warns Loretta Lynch (The Guardian)
http://www.theguardian.com/news/2015/feb/10/hsbc-tax-files-loretta-lynch-prosecutionHSBC bank ‘helped clients dodge millions in tax’ (BBC)
http://www.bbc.com/news/business-31248913Banking Giant HSBC Sheltered Murky Cash Linked to Dictators and Arms Dealers (ICIJ)http://www.icij.org/project/swiss-leaks/banking-giant-hsbc-sheltered-murky-cash-linked-dictators-and-arms-dealersHSBC files show how Swiss bank helped clients dodge taxes and hide millions (The Guardian)
http://www.theguardian.com/business/2015/feb/08/hsbc-files-expose-swiss-bank-clients-dodge-taxes-hide-millions
Tax-havens: Super-rich ‘hiding’ at least $21tn (BBC)
http://www.bbc.co.uk/news/business-18944097

Illicit Financial Flows from Africa: track it, stop it, get it (Africa Renewal)
http://www.un.org/africarenewal/magazine/december-2013/illicit-financial-flows-africa-track-it-stop-it-get-it


 SURSA: https://us-mg6.mail.yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu