............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

joi, 24 septembrie 2015

Iohannis, atac la Ponta: „Acest prim-ministru nu va participa niciodată la Consiliul European“ de Romulus Georgescu , 23 septembrie 2015

de Romulus Georgescu 23 septembrie 2015 
Klaus Iohannis l-a atacat, miercuri, pe premierul Victor Ponta, chiar în ziua în care liberalii au început negocierile cu partidele parlamentare pe tema moțiunii de cenzură.
Şeful statului a declarat, ieri, des­pre moțiunea de cenzură a PNL, că nu este implicat în aceste discuții, dar „ar fi un rezultat bun dacă ar trece“, adăugând: „Cu un astfel de premier, trimis în judecată, suntem unici, în sensul negativ“. „Aștept ca cei care au în puterea lor să schimbe această situație total nefericită pentru România, să o facă, și la asta m-am referit când am spus că trecerea moțiunii ar fi un lucru bun. Nu fiindcă aș vrea neapărat să subliniez că susțin public o moțiune a PNL, ci datorită faptului că această moțiune ar rezolva o problemă foarte mare a României - faptul că are un prim-ministru trimis în judecată“, a mai spus Iohannis.
De altfel, șeful statului a insis­tat pe problema lipsei de credibilitate a lui Ponta pe plan extern. Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, în conferința de presă susținută înainte de plecarea la Bruxelles, la summit-ul Consiliului European, despre procedura privind reprezentarea României la această reuniune. „Primul ministru nu participă şi nu va participa. Acest prim-ministru nu va participa niciodată la Consiliul European“, a răspuns Iohannis. El a taxat drept „deplasată“ afirmația premierului Ponta, potrivit căruia prezența preşedintelui nu îşi are rostul deoarece reuniunile sunt destinate premierilor.
PNL a demarat negocierile
Tot, ieri, PNL a început negocierile cu partidele parlamentare pe tema moțiunii de cenzură. Liberalii au programat, pentru ieri, întâlniri cu UDMR și UNPR, partide de al căror sprijin au nevoie pentru dărâmarea Guvernului. La finalul zilei de ieri, ecuația parlamentară nu părea să fie modificată: UDMR va vota moțiunea, iar UNPR nu.  Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat,  după întâlnirea cu liderii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, că Uniunea va lua o decizie în privinţa votului la moţiunea de cenzură luni, dar “mai mult ca sigur că se va comporta ca o formaţiune de opoziţie“ - cu alte cuvinte va vota moțiunea. Cu toate acestea, liderul UDMR a părut să nu fie întrutotul de acord cu momentul ales de liberali. „Rămâne, cel puţin pentru mine, întrebarea dacă era bine să fie iniţiată această moţiune acum sau peste două- trei săptămâni, dar nu mai este cale de întoarcere. UDMR este în Opoziţie şi aproape sigur că se va comporta ca o formaţiune politică în Opoziţie, sigur că nu va vota împotriva moţiunii de cenzură, dar consultându-mă cu colegii mei, marea majoritate crede că trebuie să mergem pe logica unei formaţiuni politice în Opoziţie“, a spus Kelemen Hunor.
Pe de altă parte, UNPR a emis un comunicat prin care a precizat că nu va vota moțiunea de cenzură a PNL. „UNPR își reafirmă sus­ținerea pentru coaliție, pentru guvernul din care face parte și pentru președintele României, pe problemele ce țin de securitatea națională.  Considerăm că acest guvern este unul bun și trebuie să meargă mai departe“, se arată în comunicat. Fără voturile UNPR, liberalii nu au șanse să dărâme Guvernul Ponta săptămâna viitoare.
Liderul grupului PNL din Ca­mera Deputaţilor Eugen Nicolăescu a citit, ieri, în plenul Parlamentului, textul moţiunii de cenzură a liberalilor, intitulată „Alege între România şi Ponta, un premier compromis. 
http://www.romanialibera.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu