............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

joi, 22 octombrie 2015

«Avem suficienţi sclavi ca ei!»

În timp ce Europa pare copleşită de numărul mare de refugiaţi, pe reţelele de socializare a pornit o campanie prin care se cere unor state bogate din Golf – Arabia Saudită, Kuweit, Qatar, Emiratele Arabe Unite şi Bahrain să primească pe teritoriile lor oamenii care fug din calea războaielor.
Cele şase ţări bogate din Golf sunt acuzate de presa internaţională şi de o serie de organizaţii umanitare că nu fac nimic pentru a-i ajuta pe refugiaţii sirieni.Amnesty International le-a atacat că „au oferit zero locuri” celor care vin din Siria, ba chiar că „le închid uşa-n nas” refugiaţilor care ar încerca să ajungă în cele şase ţări.
Mai mult, aceste ţări care dispun de resurse uriaşe de petrol, vecine Siriei, au alimentat în ultimii ani conflictul sirian, finanţând şi înarmând diversele grupări de rebeli care luptă împotriva regimului Assad, scrie ziarul italian Il Fatto Quotidiano.
La întrebarea multor internauţi, de ce aceste şase state nu fac nimic, deşi musulmani de-ai lor mor pe capete în încercarea de a ajunge în Europa, emirul Qatarului a dat un răspuns revoltător: „Avem suficienţi sclavi ca aceştia”. Aceasta a fost replica lui Tamim bin Hamad Al Thani, după ce a fost întrebat de o jurnalistă de la BBC în legătură cu posibilitatea de a primi în Qatar refugiaţi sirieni.
Pentru a-şi justifica această pasivitate, guvernele din Golf au adus argumente precum securitatea, posibila ameninţare teroristă şi riscul ca piaţa muncii să fie afectată de acest exod.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu