............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

marți, 8 decembrie 2015

Traian Băsescu , Facebook

Guvernul, doar o victimă?
Nimic nou ca viziune bugetară. Toate angajamentele imprudente şi populiste ale PSD+UNPR+ALDE şi PNL au fost acceptate de Dacian Cioloş ca preţ al susţinerii în Parlament. În fapt, Dr. Ponta, Dragnea şi Gorghiu vor guverna şi în 2016, dar nu direct, ci prin “tehnocraţi”.
Renunţarea la politicile pro-ciclice, relansarea investiţiilor şi implicit dezvoltarea ţării, crearea de noi locuri de muncă, Programul de Convergenţă, Obiectivul pe Termen Mediu, reforme structurale, aderarea la moneda unică vor rămîne doar simple priorităţi enunţate, dar din nou amînate inclusiv de “tehnocraţi”.
Şi, dacă este doar un instrument de a pune în aplicare un program stabilit de politicieni fără a putea guverna pe baza priorităţilor reale ale ţării, la ce bun un guvern de „tehnocraţi”?
Poate pentru a avea cui pune în spate dezastrul dezechilibrelor macroeconomice şi a creşterii rapide a datoriei publice ce se prefigurează pentru anul 2017 sau pentru justificarea eşecurilor integrării într-o Uniune Europeană ce va intra într-un proces rapid de reaşezare a propriilor valori.
Nu mi-aş dori ca GUVERNUL SCHIMBĂRII să fie doar o victimă a politicienilor.
Comentarii
Cristi Cristian
Cristi Cristian Domnule Presedinte,cu mult respect,as dori sa va intreb daca dumneavostra in persoana scrieti aceste articole,sau aveti pe cineva ce se ocupa de pagina aceasta? va multumesc
Traian Băsescu Scriu singur şi îmi asum integral ce scriu.
Paul Petre
Paul Petre Unicul punct unde nu-s de acord cu d-voastra e importanta monedei unice:oriunde s-a implementat a fost un dezastru!
Traian Băsescu Înțeleg bine reticența dumneavoastră dar nu sunt de acord cu motivarea. Moneda unică a generat probleme numai acolo unde guvernele s-au limitat la îndeplinirea strictă a criteriilor de la Mastricht neglijînd în schimb competitivitatea economiei. RO are însă o bună parte din economie competitivă (sectorul privat - vezi creștere exporturi) și dacă și-ar crește competitivitatea și în sectorul de stat, în mod deosebit sectorul energetic,transportul feroviar, sănătate + aparatul bugetar, va face față în Eurozonă. Altfel, cu certitudine vom fi decuplați de nucleul dur al UE iar această variantă nu va fi bună pentru viitorul nostru. Sigur se pot aduce multe alte argumente dar suntem totuși pe fb.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu