............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

sâmbătă, 28 mai 2016

33 de ani în închisoare, nevinovat

Erorile judiciare provoacă drame inimaginabile. Un fost puşcaş marin a redevenit om liber după 33 de ani petrecuţi în închisoare, pentru fapte pe care nu le-a comis.

Abia de curând, testele ADN l-au absolvit de orice vină pe Keith Harward, care şi-a trăit mai bine de jumătate din viaţă după gratii pe nedrept.
În 1982, Keith a fost găsit de vinovat de uciderea unui bărbat şi violarea soţiei acestuia. De atunci, şi-a susţinut necontenit nevinovăţia. Adevăratul autor al faptelor a fost un alt puşcaş, între timp decedat în închisoare, unde ispăşea o pedeapsă pentru o altă infracţiune.
Nu căutau adevărul, voiau doar să obțină o condamnare...”, a declarat Keith Harward la ieșirea din închisoare.
În 2015, instanţele americane au recunoscut nevinovăţia a nu mai puţin de 149 de oameni, condamnaţi pe nedrept şi care au stat în temniţă degeaba în medie câte 14 ani.

yogaesoteric
28 mai 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu