............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

sâmbătă, 6 august 2016

Romania, o colonie la periferia Europei

 Aflată la întretăierea drumurilor şi intereselor marilor puteri estice. România a fost întotdeauna sub strânsoarea uneia din acestea, dar a reuşit să supravieţuiască. La începutul anilor 2000, pentru prima dată în istoria ei, România a ajuns în braţele occidentale, cele atât de mult visate şi râvnite, arhilăudate şi îndelung aşteptate. Culmea, tocmai când a crezut că în sfârşit l-a apucat pe Dumnezeu de picior. România s-a trezit în numai câţiva ani cu o viteză istorică necunoscută încă o biată colonie în aceste braţe, care i-au luat tot: resursele subsolului, distribuţiile de energie, industriile, băncile, pădurile, pământurile. Iar românii au ajuns chiriaşi în ţara lor. Cum s-au petrecut aceste lucruri atât de repede şi atât de profund? 
"Colaboraţionismul" intern a fost acelaşi masiv! ca în vremurile trecute. Numai că eficienţa puterii străine a fost alta. cea occidentală fiind net superioară celei estice, în fond. Occidentul a transformat România într-o colonie fără ocupaţie militară! Ceva aproape necunoscut în istorie şi. oricum, remarcabil! De acum, România nu mai contează ca ţară şi există riscul ca teritorial să fie împărţită între noii ei proprietari dacă, aşa cum se prefigurează lucrurile, aceştia se vor certa între ei.
Aceasta este actuala situaţie a României în interpretarea adusă fară ezitări în spaţiul public de către economistul şi publicistul Ilie Şerbănescu. Deja de câţiva ani, acesta - cu o prioritate pe care din păcate nu prea s-a înghesuit cineva să i-o conteste! vorbeşte explicit de România ca de o colonie în cadrul Uniunii Europene. Şi o face în mod desluşit, cu formulări clare şi cu suportul unor argumente de necombătut şi a unor dovezi de necontestat în plan economic şi politic.
http://www.edituradaksha.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu