............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

joi, 13 aprilie 2017

Rothschild recunoaște că acest clan a creat Israelul

Lordul Jacob Rothschild a recunoscut că familia sa a jucat un rol „crucial” în crearea Israelului, într-un interviu acordat ziarului Times of Israel.
Rothschild, în vârstă de 80 de ani, a afirmat într-un interviu recent că strămoşii lui „au ajutat la deschiderea drumului pentru crearea Israelului”, forţând guvernul britanic să semneze Declaraţia Balfour din 1917. Mulţi sunt de părere că cei din clanul Rothschild au instrumentat Primul Război Mondial şi că au aşteptat până în 1917, când Anglia a dat semne că ar avea probleme. Familia sionistă a promis atunci guvernului britanic că ar putea convinge SUA să intre în război şi să asigure victoria britanicilor asupra Germaniei, cu condiţia ca guvernul britanic să predea controlul Palestinei sioniştilor.

Astfel a fost făcută Declaraţia Balfour, care reprezintă o scrisoare oficială a secretarului pentru relaţii externe din guvernul britanic, James Balfour, pentru Baronul Rothschild.
În document se afirmă că: „Guvernul Majestăţii sale consideră oportună înfiinţarea în Palestina a unui stat naţional pentru poporul evreu şi se vor face toate eforturile necesare pentru a facilita realizarea acestui obiectiv.
În timpul interviului televizat acordat pentru Times of Israel, Rothschild a relevat pentru prima dată rolul verişoarei lui, Dorothy de Rothschild.
Rothschild a descris-o pe Dorothy, care era adolescentă pe atunci, ca fiind „devotată Israelului”, spunând că „Ceea ce a făcut ea a avut o importanţă crucială”.
Rothschild a spus că Dorothy l-a pus în legătură pe liderul sionist Chaim Weizmann cu administrația britanică. Dorothy “i-a spus lui Weismann cum să se integreze, cum să se insereze în viaţa stabilimentului britanic, ceea ce el a învăţat foarte rapid ”.
Rothschild a afirmat că modul în care a fost obținută declaraţia a fost extraordinar. „A fost cea mai incredibilă demonstraţie de oportunism.” „Weismann merge la Balfour”, a descris Rothschild, „şi în mod surprinzător îi convinge pe Lord Balfour, pe prim ministrul Lloyd George şi pe majoritatea miniştrilor că această idee a unui stat naţional pentru evrei ar trebui să poată fi pusă în aplicare. Vreau să zic că este ceva foarte, foarte improbabil.”
Interviul a fost luat de fostul ambasador israelian Daniel Taub ca făcând parte din proiectul Balfour 100. Taub l-a intervievat pe Rothschild la conacul Waddeston din Buckinghamshire, un conac donat Marii Britanii de familia Rothschild în 1957, unde este păstrată această Declaraţie.
Potrivit ambasadorului Taub, Declaraţia Balfour a „schimbat cursul istoriei pentru Orientul Mijlociu”.
Publicaţia The Times informează că Rothschild a afirmat că familia lui era divizată la acea vreme în privinţa Israelului, comentând că unii membri „nu credeau că e o idee bună ca acest stat naţional să fie stabilit acolo”.
Şi scrisorile lui Dorothy sunt de asemenea ţinute la Waddeston. Ele descriu înţelegerile ei ulterioare cu diferiţi lideri sionişti şi sugestiile ei referitoare la organizarea unei conferinţe sioniste, conform publicaţiei The Times.
Rothschild a afirmat că Declaraţia a trecut prin cinci variante până să fie emisă în forma finală, pe 2 noiembrie 1917.
Alison Weir afirmă în cartea sa Ȋmpotriva unei mai bune judecăţi: Istoria secretă a felului în care SUA au fost folosite pentru a crea Israelul (Against Our Better Judgment: The Hidden History of How the U.S. Was Used to Create Israel) că variante ale declaraţiei au ajuns la sioniştii din SUA şi înapoi, înainte ca documentul să fie finalizat. Principalul autor al documentului a fost sionistul Leopold Amery.
Citiți și:

yogaesoteric
12 aprilie 2017


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu