............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

marți, 26 septembrie 2017

Vitejii din PSD

de Răzvan Orășanu 26 septembrie 2017

Când, în 2009, Blejnar era Dumnezeul Fiscului pe Pământ, Victor Ponta nu era încă președintele PSD. Blejnar, montat politic, a sărit cu ambele picioare pe Ponta, căutându-l la contractele de sponsorizare raliuri. Ponta, eternul copilot al lui Titi Aur, avea pasiunea nebună pentru mașini și motoare. Atunci, au existat mari și lați doi oameni care au spus că Blejnar este motivat politic și comite o semi-ilegalitate. Unul a fost Radu Soviani, celălalt eu - niciunul dintre noi nu putem fi bănuiți de mare pasiune pentru Victor Ponta, nici atunci, nici acum. PSD-iștii însă, în acea vreme marii, bravii și vitejii bărbați ai neamului româ­nesc și care acum diriguiesc patria, au tăcut cu toții mâlc în timp ce ANAF-ul îl caftea pe unul de-al lor.
Al doilea episod este de prin 2014, când Ponta era călare pe cai mari, era candidatul inevitabil: urma să devină președintele României, i se pusese la dispoziție un stadion de tip nord-coreean pe care PSD-iștii cu autobuze pline ochi l-au umplut cu adulatori. Nu puteți uita, evident, imaginea cu uralele ceaușiste ale celor 70.000 de oameni strânși de oastea lui Dragnea organizatorul, mai mulți ca la ultimul miting al ciurui­tului. Megalomania era de o asemenea natură încât - s-a uitat acum, însă unii dintre noi își mai amintesc - Ponta a anunțat nu mai puțin de 3 posibili candidați la funcția de președinte, unul dintre ei era George Maior. George Maior era cel care spusese cu jumătate de an înainte că SRI-ul nu se va amesteca în probleme de politică, însă devenea candidatul de premier al lui Victor Ponta personalizând neamestecul, ce s-o mai ocolim atât. Petarda a fost aruncată într-o emi­siune TV, menită a-i asigura candidatului (viitor șef al CSAT, nou posibil tătuc al sistemului) cooperarea cu instituțiile. Bravii bărbați ai PSD-ului nu s-au sesizat nici­unul, buldozerul cu Ponta la manete se pregătea să netezească România. Era vremea când Iohannis mergea prin țară în campanie, de pildă, la Curtea de Argeș (orașul natal al Alinei Gorghiu), și dădea mâna cu 40 de persoane răsfirate pe lângă autobuzul de campanie.

Ani mai târziu, spune Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD, într-un interviu: „George Maior, cel care de ani de zile se visează preşedinte al PSD, prim-ministru sau chiar preşedinte de ţară, în echipă cu Coldea, Kövesi şi recent cu grupul Ponta, coordonează un plan de eliminare a lui Liviu Dragnea utilizând ultimele resurse pe care le mai au în sistem“. Păi, și unde era bravul domn Ștefănescu când ziceau unii că nu e bine –
cumva era prezent la datorie la lustruit candidatul cu periuța prin vreun studio TV? Sau era chircit de frică prin vreo debara?
http://romanialibera.ro/opinii/comentarii/vitejii-din-psd-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu