............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

joi, 26 octombrie 2017

Un impresionant stoc de arme a fost descoperit în apropierea unei moschei din Germania. Cât de aproape suntem de un măcel islamist în Europa?

 

O cantitate impresionantă de arme aparţinând unor extremişti islamici a fost găsită ascunsă lângă o moschee din Germania. Impresionantul arsenal a fost descoperit anul trecut, în timpul unui raid, de către o echipă a forţelor speciale din Nordrhein-Westfalen. Armele au fost găsite într-o cameră frigorifică a unui distribuitor de legume, lângă o moschee. (În România, presa nu a prea vorbit despre asta.) Nordrhein-Westfalen (Renania de Nord-Westfalia) este cel mai mare land federal din Germania, având o populaţie mai mare de 18 milioane de persoane. Germania, stat care s-a dovedit foarte ospitalier şi tolerant faţă de imigranţi, investind miliarde de euro în integrarea acestora, a înregistrat creşteri accentuate în ultimii ani a numărului de islamişti ultra-conservatori cunoscuţi sub numele de salafişti. Numărul total al simpatizanţilor era, la nivelul anului 2016, de 8.900, în vreme ce la sfârşitul anului 2014 ei erau circa 7.000.
Pericolul salafiştilor fundamentalişti, care sunt gata să folosească violenţa şi să comită acte extremiste, este din ce în ce mai mare în Germania. O mare primejdie este ca grupurile de salafişti, de jihadişti şi de membri ai ISIS din Germania să obţină sprijin din partea unor forţe armate şi servicii de informaţii ale unor state predispuse să susţină terorismul.
Constituirea unor arsenale bogate, precum cel descoperit anul trecut în preajma moscheii din Germania, dezvăluie intenţia pregătirii unor atentate de amploare, precum şi faptul că grupările teroriste au parte de o susţinere consistentă, logistică şi financiară.
Politicienii trebuie să trateze cu mai multă seriozitate aceste enorme riscuri iar presa ar trebui să îşi asume cu mai multă seriozitate rolul de informare a populaţiei. Ismail Tipi, un politician local, a declarat la momentul descoperirii bogatei colecţii de arme că: „…putem presupune că arsenalele secrete au fost înfiinţate pentru atacuri teroriste de amploare nu numai în Germania, ci şi în întreaga Europă. Ar însemna să ne abandonăm îndatoririle, dacă nu vom recunoaşte acest pericol şi nu vom descoperi aceste arsenale.”
Autorităţile germane şi-au exprimat la momentul respectiv îngrijorarea că Statul Islamic şi-ar putea intensifica atacurile în Europa, pe măsură ce îşi pierde teritoriul în Irak şi Siria, temeri care s-au dovedit întemeiate. Există, în continuare, riscul ca Statul Islamic să exporte activităţile sale distructive în Europa. Printre sutele de mii de refugiaţi care pătrund în Europa se pot afla sute de militanţi islamişti. Cine stă să verifice garanţiile pe care le prezintă fiecare nou venit în parte?
Oare cum au reuşit islamiştii să colecteze importanta cantitate de armament de război descoperită anul trecut, fără ca serviciile de informaţii din ţara gazdă să prindă de veste mai înainte? Până la urmă, acele arme puteau fi utilizate oricând și împotriva oricui.
Şi mai avem o întrebare: De ce presa românească aproape că nu a reacţionat în 2016 la această descoperire de-a dreptul şocantă?

yogaesoteric
26 octombrie 2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu