............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

sâmbătă, 17 noiembrie 2018

Câte păduri a pierdut planeta de la începutul anilor 2000


O nouă hartă globală care arată rata defrișărilor și a replantărilor de copaci în lume a fost creată cu ajutorul Google Earth. Instrumentul este valabil online și poate oferi informații foarte detaliate.

Harta, care poate fi consultată aici (și este actualizată pentru anul 2018) spune povestea pădurilor din lume între anii 2000 și 2012, pe baza a 650.000 de imagini din satelit. În această perioadă, Pământul a pierdut o „pădure” de mărimea Mongoliei, adică o suprafață de șase ori mai mare decât cea a Marii Britanii.
Progresul Braziliei în reducerea defrișărilor a fost mai mare decât în Indonezia, Malaezia, Paraguay și Angola.
Harta a fost creată de o echipă de la Universitatea din Maryland, și dacă s-ar fi recurs la un singur calculator ar fi fost gata în 15 ani, dar folosind Google Earth a fost făcută în câteva zile, spune Matthew Hansen, coordonatorul echipei.
Pierderile de suprafețe împădurite s-au ridicat între anii 2000 și 2012 la 2,3 milioane de kilometri pătrați din cauza tăierilor ilegale, incendiilor, bolilor și furtunilor. Planeta a câștigat, de asemenea, 800.000 de kilometri pătrați de pădure în aceeași perioadă.
Brazilia are cel mai bun scor, reducându-și pierderea la jumătate între anii 2010-2011, comparativ cu anii 2003-2004. Indonezia însă a avut cea mai mare creștere a suprafeței defrișate, dublându-și pierderea anuală și ajungând astfel la 20.000 de kilometri pătrați în 2011-2012.
Paraguay, Malaezia și Cambogia au cele mai mari pierderi de suprafețe împădurite la nivel național. În total, însă, pădurile tropicale cresc cu 2.100 de kilometri pătrați pe an, arată cercetătorii.

Citiți și: 

yogaesoteric
13 noiembrie 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu