Sau cum găștile transpartinice și transnaționale cumpără putere la bucată pe sub nasul tău
Citiți a treia parte a articolului
Niște pești mari într-o prea baltă mică
Tiberiu Dobrescu
Tiberiu Dobrescu, profesor la universitatea Politehnică București și președinte al Autorității Naționale pentru Calificări ANC, este membru onorific al Asociației EC B-B-B, alături de colega și mentorul său Ecaterina Andronescu. Acest ANC este încă o verigă parazitară pe lanțul care leagă (de mâini și de picioare) învățământul superior românesc de structura mafiotă ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Românesc). Cu aroganța caracteristică, Dobrescu declara anul trecut că:
„În zona de masterat mi-au venit spre aprobare ca și specializare, înainte să se ducă la ARACIS, denumiri de calificare de trei rânduri. Stau să mă gândesc că acel absolvent se va duce la un interviu pentru o anumită ocupație și până să își prezinte calificarea cred că se termină interviul.”
„În zona de masterat mi-au venit spre aprobare ca și specializare, înainte să se ducă la ARACIS, denumiri de calificare de trei rânduri. Stau să mă gândesc că acel absolvent se va duce la un interviu pentru o anumită ocupație și până să își prezinte calificarea cred că se termină interviul.”
Dobrescu a participat în octombrie 2016 la o așa-zisă dezbatere pe proiectul administrației prezidențiale ,,România educatăˮ la universitatea tehnică din Iași, alături de fostul ministru Sorin Câmpeanu. Dobrescu s-a înfipt bine la departamente de tip Politici, Strategii şi Monitorizarea Finanțării Învățământului superior sau Consiliul Naţional pentru Finanțarea Învățământului Superior, pentru care fapt Asociația EC B-B-B l-a primit cu brațele deschise, la pachet cu „doamna Cati”. Probabil de plictiseală, domn prof. Tiberiu Dobrescu și-a pus girul pe niște lucrări ale deținuților-scriitori, împreună cu alți șapte colegi din Politehnică, poveste aflată în atenția DNA.
Tot clubul select de export (Asociația EC B-B-B ) l-a atras, probabil datorită gravitației foarte mari, și pe un mânuitor al condeiului gazetăresc de prin parohia lui Macedonschi și Von Braun, Brașov. Este vorba despre un fost publicist la Wall Street metamorfozat în politician de factură tehnocrată, numit subit secretar de stat la 10 decembrie 2015 în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri. La doar 31 de anișori Claudiu Vrînceanu avea deja viitorul asigurat împreună cu fratele său, Ovidiu, un jurnalist local cam fripturist și blogger, orientat pe zona de promovare a unor afaceri și bun prieten cu beizadele posesoare de start up-uri cu succes îndoielnic.
Și dacă la Brașov tot e o tradiție „ministerierea” IMM-urilor (vezi multiplele mandate ale concitadinului PSD-ist, Constantin Niță), tânărul Vrînceanu și-a suflecat numaidecât mânecuțele și a bifat, în 29.01.2016, o mare și unică acțiune personală, sau aproape personală: o masă rotundă la colegiul din orașul natal, Andrei Șaguna, un brand în învățământul românesc, manifestare moderată de nimeni altul decât de „maestrul” Alex Todericiu. La manifestare au cuvântat și marii corifei și membri fondatori ai Asociației Export Club București-Brașov-Bavaria, Cristian Macedonschi și Corneliu Teaha (zis Teo).
Katja Häußer, vicepreședinte al clubului din Bavaria și Alex Todericiu din partea Export Club prezintă înțelegerea de cooperare și parteneriat
Vedeta incontestabilă a parodiei, cu public format în mare parte din elevi aduși cu forța a fost nimeni altul decât fosta tânără speranță a politicii internaționale de culise, senator PSRO, Mircea Geonă. Puțină aromă electorală nu a făcut rău nimănui, nici măcar colegiului Șaguna care, preț de câteva ore a lăsat la o parte Legea educației care spune clar că nu e permisă politica în spațiile de învățământ. După care Todericiu a avut grijă să exacerbeze evenimentul, cu stilul de bătrân gazetar de externe, astfel încât să pară că Dialoguri la gura sobei, așa cum a fost denumită ședința de asociație cu public, s-a bucurat de ,,un real interesˮ.
Evenimentul a fost organizat de firma Bonima SRL, o firmă creată prin interpuși de către Macedonschi și Braun, cea care deținea mărcile Micul Oktoberfest și Oktoberfest și care în urma unui proces intentat de SC A1 Events SRL din Sibiu, a pierdut în 21 octombrie 2016 cele două mărci, dar după ce și-a făcut plinul (de bere) timp de 7 ani. Astfel, sibienii au câştigat în instanţă dreptul de a folosi brandul Oktoberfest. Până la afacerea francizei adusă de Macedonschi la Brașov, firma Bonima SRL era abonată la contracte cu statul, exemplu fiind și cel din 05.08.2011 cu Primăria municipiului Făgăraș de aproape 100.000 de euro pentru organizarea unui târg care se pare că a fost un fiasco total.
Și astfel, pentru extraordinare servicii aduse țării, prin decizia nr.117/18.01.2017, la aproape un an de la Dialoguri, tânăra speranță a politicii tehnocrate de sub Tâmpa era trimisă la plimbare (adică eliberat din funcție) prin ordin al premierului Sorin Grindeanu. Evenimentul de la Brașov venea după unul similar, din același ciclu de Povești la gura sobei inițiat de Todericiu & Asociații în 14 decembrie 2015. Cu acea ocazie s-au afirmat alți simpatizanți, unul mai neașteptat ca altul. Organizatorii au fost SCA Bulboacă și Asociații. Printre vorbitori, personaje care deseori umplu micul ecran: consilierii prezidențiali Sandra Pralong și Diana Păun, Dan Stoenescu – ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, Marius Raul Bostan – ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, George Butunoiu – președintele Clubului Politic etc., bineînțeles, alături de veteranii Clubului de Export B-B-B, Alex Todericiu, Sorin Antohi și Cristian Macedonschi. Accesul s-a făcut doar pe bază de invitație!
Evenimentul de la Brașov a inspirat mai departe și alte Dialoguri. Este vorba despre povești în limba română și germană, la gura… Institutului Cultural Român de la Viena, din 24 martie 2016. Cu un subtitlu sugestiv – Dialogues by the Fireplace (Dialoguri la gura sobei)! Asta da imaginație… Și un semn că, deși Silvia Davidoiu fusese schimbată din funcție, prietenii cauzei lui Todericiu și Antohi de a crea o a Treia Lume erau încă mulți.
Un astfel de simpatizant, dar din țară, cooptat ca membru de onoare în Asociație, este un personaj mai discret, dar foarte activ, după obiectul său de lucru. Este vorba despre avocatul Ion Scăunașu. Nu vom putea spune că Scăunașu a câștigat biletul norocos de acceptare în selectul Club de Export spre Austria pentru că este Director general (de Arhivă) al AEGRM. Ce înseamnă? Simplu: Arhiva Electronică de Garanţii Reale . Ce este această arhivă și de ce a atras interesul austro-românilor din Asociație manifestat la cel mai înalt nivel, așa cum se va arăta mai departe? Să explicăm:
,,Pentru înscrierea în Arhiva nu este necesară nicio aprobare din partea statului. AEGRM a apărut conform Legii 99/1999. Arhiva pune la dispoziție un sistem de căutare care să ofere informații exacte și actualizate cu privire la înregistrările garanțiilor reale mobiliare. Cea mai eficientă metodă de căutare în Arhiva este căutarea în funcție de numele debitorului pentru că rezultatele vor include toate garanțiile reale acordate de acesta în vigoare la acel moment. Celelalte tipuri de căutări nu vor oferi informații la fel de complete (ex. Caut o mașină, nu găsesc, dar există o garanție asupra tuturor bunurilor debitorului).
Există două situații pentru creditor:
Dacă nu s-a găsit nicio înregistrare – concluzia care se trage este că poate să își înregistreze garanția și să fie sigur că îi sunt asigurate drepturile pe care legea le conferă aceluia care înregistrează primul un aviz de garanție reală asupra unui bun mobil.
Daca s-au găsit alte garanții înregistrate anterior, concluzia care ar trebui să fie trasă este că trebuie făcute cercetări mai amănunțite.ˮ
Există două situații pentru creditor:
Dacă nu s-a găsit nicio înregistrare – concluzia care se trage este că poate să își înregistreze garanția și să fie sigur că îi sunt asigurate drepturile pe care legea le conferă aceluia care înregistrează primul un aviz de garanție reală asupra unui bun mobil.
Daca s-au găsit alte garanții înregistrate anterior, concluzia care ar trebui să fie trasă este că trebuie făcute cercetări mai amănunțite.ˮ
Adică… Liber la țepe (pardon, ingineriilor financiare)! Probabil pătruns de importanța acestei funcții și având nevoie de ceva schimb de bune practici, Scăunașu a dat fuga în data de 23 iunie 2014 la… Ambasada României la Viena, la excelența sa Silvia Davidoiu, poleind totul sub denumirea de ,,Ziua Româneascăˮ, deși la acea dată nu ar fi existat niciun motiv de sărbătorire, decât cel mult deschiderea oficială a sezonului de plajă la Mamaia. Totuși, acțiunea a fost încununată de succes: ,,numeroşi oameni de afaceri şi profesionişti ai dreptului cu interese în România au apreciat modul în care instituţia Arhivei Electronice de Garanţii Reale Mobiliare asigură garantarea obligaţiilor civile şi comerciale în ţara noastrăˮ. No comment!
Cum arată un mekanism de promovare media soroșist?
Răspuns: Foarte simplu și cu costuri mici! Ca exemplu de „balizaj” în new media vom vorbi puțin despre afacerea StartEvo. Cu o punere aparent neprofesionistă a afacerii în online, probabil pentru a da patina autenticului și inteligenței, Asociația StartEvo se autoproclamă „furnizori de inspirație”. A fost înființată în 2011, dar și-a început activitatea în 2007, spun membrii fondatori, trei la număr – sau aproape trei, pentru că doi dintre ei, Constantin „Noro” Ferseta și Alina Ferseta sunt soț și soție. Deci este un fel de mică afacere de familie, deși familia se va dovedi a fi una mult mai numeroasă. Asta și dacă ne luăm după pozele de pe site și din afirmația că au 100 de bloggeri susținători și peste 120 de VIP-uri care îi sprijină. În plus, Noro mai are și blogul său personal care ne dezvăluie fără să vrea că dezvoltarea în deceniul trecut al site-ului neogen.ro nu era chiar așa de întâmplătoare. Când a plecat în 2008 de acolo, Ferseta a luat și ceva cunoaștere și o bază frumușică de clienți.
Pe pagina StartEvo, Noro mai spune și că e expert în e-marketing (sau publicitate, pe românește) cu așa-zise contracte de e-consultanță cu firme mari dintre care reținem Volksbank și „George Butunoiu” (nimeni altul decât prietenul lui Todericiu și Macedonschi), vorbăreț și el pe la „gura sobelor înflăcărate” din ultimii doi ani. Dar ceea ce șochează când deschizi anostul site al afacerii lui Noro Ferseta este o poză în care apare acesta dând mâna cu nimeni altul decât cu… fostul vicepreședinte al SUA, Joe Biden cu ocazia unei vizite a acestuia în România. Pe site, Ferseta spune că Biden ar fi chiar un membru fondator?! Mai spune că a încercat să facă și o filmare cu această ocazie, dar procedurile de la Ambasada SUA nu au permis asta. Ironia evenimentului (programat) este că Biden a transmis cu această ocazie un nou semnal că lupta anticorupție în România trebuie să continue, inclusiv prin ONG-uri ca cel al lui Ferseta. WOW! La marele fix! Deci, să înțelegem că Obama-Biden-Clinton-Soros sunt/erau băieții cei buni? Dacă așa spune Ferseta…
Tot el mai postează pe site-ul Asociației (că tot e la modă cu Asociațiile) că în septembrie 2013 a semnat cu Primăria Sectorului 1 cel mai mare proiect educațional informal (adică fără aprobarea Ministerului Educației) denumit EVO1, Sectorul 1 evoluează! Seamănă izbitor, ca stil, cu ceea ce a încercat să facă profesorul Titi Paraschivescu cu Primăria Generală, cu acel Smart City, dar a fost oprit de primărița Gabi Firea. Oare cine era în septembrie 2013 primar al Sectorului 1? Lumea spune că „preacuratul” Andrei Chiliman, dar noi putem să ne facem că nu știm!
Să revenim la Butunoiu și clubul său politic. Aceasta este o preocupare din timpul liber, pentru că în rest domnul George este un om foarte ocupat. În primul rând cu firma sa de recrutare (sau head hunting) denumită… George Butunoiu. Pe site-ul afacerii el ne explică de ce e bine să faci business cu el, dacă ești manager isteț. Nu mai pierzi timpul să cauți angajați, ți-i găsește George Butunoiu și tot el îi plantează în firmă, pentru timpuri mai bune. Creează de fapt niște linii de obediență, în stare latentă. Iar dacă tot ești un tip deschis, nu poți să stai în calea progresului și achiziționezi, la sfatul obedienților, niște instrumente software în special pentru contabilitate sau, mai cool, niște servicii de e-marketing în timp real cum sunt, de exemplu, cele comercializate de firme partenere sau controlate de același providențial Butunoiu. Și astfel povestea calului troian este reeditată și actualizată!
„George Butunoiu” a fost și este un brand incontestabil, ce mai! Între 1996 și 2003 a fost manager asociat al Ward Howell Euroselect filiala din România, job pe care l-a abandonat devenind partener al afacerii Alexander Hughes România, până în 2006. Are și un master în managementul resurselor umane, unde altundeva decât la SNSPA (Școala Națională de Studii Politice și Administrtive). Dacă accesezi butonul Our Clients de pe pagina sa web dai direct într-o altă dimensiune, tot marca George Butunoiu dar mai absconsă. Firma SC Kuantero SRL, cu un web design foarte profi, se dorește a fi o agenție de marketing online înființată în 2008 (la un an de la înființarea Asociației StartEvo). Este cea care oferă soluții de e-marketing de mare succes, pe baza unei atente supravegheri a tot ce intră în contact cu o firmă. Plus toate ieșirile și mișcările personalului. Eventual și convorbirile, e-mailurile și mesajele schimbate de angajați, chiar și în timpul liber (vezi aplicația 59sec). Iar aceste softuri cică se împacă foarte bine cu soluțiile informatice de securitate. Printre opțiunile programelor puse la dispoziție de Kuantero găsim una menită să facă fericit orice patron: ,,statistici, astfel încât directorul de vânzări să vadă cine e leneș și cine e vrednicˮ.
Clienții Kuantero sunt aproape identici cu cei ai lui Butunoiu și dintre aceștia putem enumera: Coca-Cola, Diva Universal, Provident, PDL, Rebu, UPC, Forța Civică, Bestjobs etc. În plus, Butunoiu are și alți clienți importanți. Amintim aici AIG, Asirom, BCR Asigurări-VIG, Deloitte, Dresdner Bank, Guvernul României, Microsoft, MOL, Omniasig-VIG, OMV PETROM, Sara Merkur, Siveco, Strabag, VIG, Tarom, Unicredit Țiriac etc.
Reîntorcându-ne la Butunoiu, nu putem să nu spunem că pasiunea pentru gastronomie l-a împins să-și deschidă un bistro de fițe, La George Butunoiu&Oskar, Oskar fiind câinele său. Din denumirea localului ne dăm seama că Butunoiu a depășit de mult frontierele narcisismului. Dacă tot vorbim despre publicitate, ca afacere, interesant este că investiția de 60.000 euro (oficial) pentru amenajarea bistroului a fost privită în 2011 ca fiind un start up, fiind promovată, gratis, pe ANSI – Antreprenoriat pentru șomeri, un proiect pe bani europeni. Proiectul a fost implementat de o altă Asociație: „Mereu Pentru Europa”. Poate mai indicat ar fi fost: „Mereu pentru Unii din Europa”!
Întorcându-ne la Asociația StartEvo, atrage atenția pleiada de membri de onoare, personaje care mai de care mai mondene: Monica Tătoiu, Liviu Mihaiu, Niels Schnecker, Mircea Toma dar mai ales Silviu Hotăran, despre care am mai amintit dar am omis să spunem că este fostul director general al Microsoft România, pus sub învinuire și apoi convertit în principal denunțător în dosarul Microsoft. Ce nu face un mare director de companie multinațională să-și scape pielea? Iar dacă tot a venit vorba despre vedetism, vă propunem un clip video postat fără vreun comentariu în limba română, despre o așa-zisă vizită a președintelui României, Klaus Iohannis, la fostul ministru german Horst Seehofer în guvernul Merkel până în 2008, apoi ministerpräsident al landului Bavaria.
Oare, în accepțiunea celor de la Asociația Export Club București-Brașov-Bavaria, ministrul Seehofer ar fi acoperirea pentru includerea oficială a Bavariei pe titulatura asociației? Iar clipul cu vizita președintelui Iohannis, din 12.02.2016, este postat de Todericiu & Co pentru a epata în fața tuturor mofturoșilor ca noi sau este o dovadă a faptului că însăși președinția României promovează și/sau are legături cu fenomenul Export Club B-B-B. Unul cu un puternic gust de …SI(E)fon.
Citiți și:
Mafia internaţională asasinează suveranitatea naţională (I)
România a pierdut deja în anii capitalismului sălbatic mai mult decât în timpul celor două războaie mondiale
yogaesoteric
16 decembrie 2018
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu