............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

sâmbătă, 22 iunie 2019

Vă mai amintiţi de boala vacii nebune, SARS, gripa aviară şi gripa porcină? Ce s-a ales de ele şi cum a profitat din plin industria farmaceutică

Scenariul s-a repetat şi în cazul Ebola

Virusul SARS, gripa porcină şi gripa aviară nu mai sunt de actualitate, deşi în urmă cu câţiva ani, reprezentau o ameninţare la fel de mare cum a fost mai apoi Ebola. Au lăsat în urmă sute de victime şi au pus pe jar o lume întreagă, dar specialiştii se laudă că au câştigat măcar o parte din lupta cu aceste ameninţări, eradicându-le sau cel puţin îmblânzindu-le. Cert este că, de pe urma acestor ameninţări, întreţinute mediatic, industria farmaceutică a făcut enorm de mulți bani.
Boala vacii nebune a fost eradicată, virusul gripei porcine a fost îmblânzit de un vaccin antigripal sezonier, gripa aviară continuă să rămână o gravă problemă veterinară, dar nu mai reprezintă un pericol pentru om, scria site-ul Il Giornale. Toate acestea au pălit în faţa noii ameninţări care se contura – Ebola, virusul febrei hemoragice.
Şi, ca de fiecare dată în cazurile anterioare, scenariul s-a repetat: mai întâi se vorbeşte de câteva cazuri de îmbolnăvire, apoi apar morţii, iar la final izbucneşte ameninţarea unei pandemii, menţiona site-ul italian. În mod firesc, este invocată o urgenţă planetară iar OMS declară război total virusului despre care se spune că ar ameninţa planeta.
Cu toate beneficiile economico-financiare pe care le implică un astfel de război. Milioane de doze de vaccin care apoi ajung la coşul de gunoi, sisteme de securitate extremă, controale stricte de care nimeni nu are nevoie, miliarde de dolari sau euro duse pe apa sâmbetei şi, peste toate, o psihoză generalizată. Desigur, fiecare virus îşi ia tributul său de victime, provocând decese, dar nu mai multe decât face anual, în orice ţară, o gripă sezonieră. În Italia, de exemplu, se estimează că din cele 4 milioane de cazuri de gripă sezonieră, numărul morţilor ar ajunge la 6.000-7.000 de morţi, adică dublu faţă de cât a făcut Ebola în toată Africa de Vest.
Vaca nebună
Diagnosticată prima dată în 2001 în Regatul Unit, boala vacii nebune a afectat profund industria alimentară şi a dus la exterminarea a sute de bovine din Europa. Specialiştii previzionau atunci mii de morţi din cauza agenţilor infecţioşi, prionii, care ar fi putut afecta oamenii cu aşa-numita variantă a bolii Creutzfeld-Jakob, maladie degenerativă neurologică. Bilanţul final a fost de 163 de morţi.
SARS (Sindromul Acut Respirator Sever)
A apărut în 2001. Pneumonia care afectează sistemul respirator a fost înregistrată în Asia şi s-a spus că este cauzată de un coronavirus. S-a vorbit de o pandemie. În final, SARS a afectat doar Asia de sud-est şi Canada, provocând 8000 de cazuri de contagiere şi 880 de morţi. Multă lume leagă acum SARS de amintirea măştilor medicale pe care le purtau asiaticii, din care producătorii de astfel de articole au scos bani frumoşi. Acum, nici urmă de virusul care a generat isterie mondială.
Gripa aviară
A fost identificată pentru prima dată în anul 1900, în Italia, iar virusul H5N1, care provoacă această gripă, a fost identificat în 1997 în Asia şi a creat panică în lumea întreagă, vorbindu-se de iminenţa unei epidemii de proporţii. Isteria a izbucnit cu şi mai mare forţă în 2005, când se spunea că „gripa puilorˮ ameninţă toată planeta şi, conform OMS, ar fi urmat să facă cel puţin un milion de morţi.
În realitate, aviara a făcut 369 de morţi. În schimb, mai toate ţările şi-au făcut provizii cu celebrul medicament Tamiflu, pe care au cheltuit milioane de dolari sau euro. Experţii consideră totuşi şi acum că o altă epidemie de gripă este inevitabilă.
Gripa porcină
Virusul vinovat este H1N1. A izbucnit în 2009, în Mexic. A evoluat ca o pandemie şi s-a răspândit în toată lumea, cauzând circa 18.000 de morţi, alte 428.000 de persoane fiind contagiate. De menţionat că spaima unanimă a populaţiei, bine întreţinută mediatic a obligat guvernele din mai toată lumea să supraliciteze pentru cumpărarea a sute de milioane de doze de vaccin, încă înainte de terminarea testelor de siguranţă şi de primirea aprobărilor instituţiilor de control. Ulterior, o serie de experţi au contestat vaccinul preparat şi testat de concernul Novartis în Germania, susţinând că poate fi mai nociv decât virusul H1N1.
yogaesoteric
22 iunie 2019
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu