............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

duminică, 1 martie 2020

Adevaruri nerecunoscute oficial

Valer Dorneanu: traseul unui kgb-ist cocotat in scaunul de presedinte al CCR


  • Valer Dorneanu ajunge in anul 1990, consilier al lui Ion Iliescu, asasinul "emanat" al Revolutiei din 1989, dupa  o cariera de 22 de ani ca procuror comunist cu relatii speciale cu Securitatea (ancheta dizidentii politici), avand acoperirea de  expert jurist in legislatia muncii. 
  • A fost mai mult decat loial si obedient nucleului KGB din  PCR, FSN, FDSN, PSDR si, in sfarsit, PSD. 
  • Pentru misiunile sale de sabotare a occidentalizarii si democratizarii Romaniei,batranul kgb-ist  a fost rasplatit cu mandate de deputat, cu presedintia Camerei Deputatilor, cu pozitia de Avocat al Poporului, in doua randuri, si cu numirea in functia de judecator al Curtii Constitutionale in anul 2013 pentru o perioada de noua ani. 
  • Actualul presedinte CCR a fost profund implicat  in  "lovitura de stat din vara anului 2012". Atunci,  alianta USL, inspirata si sustinuta de securistul care a furat banii din contul lui Ceausescu, Dan Voiculescu, a reusit sa formeze o majoritate parlamentara si a castigat puterea politica, initial fara alegeri, in final, suspendandu-l pe presedintele Romaniei de la acea data. 
  • USL a avut un plan de rasturnare a ordinii constitutionale si de preluare a puterii pe care l-a pus in aplicare intr-un ritm halucinant, cu ajutorul neprecupetit al  conservei rusesti, Valer Dorneanu  Intr-o singura zi, noua majoritate a schimbat presedintii celor doua camere ale Parlamentului, a trecut Monitorul Oficial din subordinea forului legislativ in subordinea Guvernului (forul executiv) si, de atunci, asa a ramas. E unul dintre motivele pentru care o ordonanta de urgenta adoptata pe furis poate fi publicata la ora 1 noaptea in Monitorul Oficial, asa cum s-a intamplat cu celebra ordonanta 13. 
  • Victor Ponta, prim-ministru, la acea data, a revocat Avocatul Poporului, pe Gheorghe Iancu si l-a numit pe Valer Dorneanu, scriitorul de legi cu dedicatie pentru infractorii din PSD. Strategia a fost cea de anihilare a Curtii Constitutionale. Printr-o simpla  ordonanta de urgenta necontestata de Valer Dorneanu, a suspendat atributia CCR de a se pronunta pe hotarari ale Parlamentului. A  ramas doar un aviz consultativ. Aceasta ordonanta avea legatura cu procesul de suspendare a presedintelui care se putea face, in noul context, doar prin simplul vot al majoritatii parlamentare, fara a mai exista cenzura din partea CCR. O modificare care a slabit puternic statul de drept din Romania. A fost fragilizat votul popular, facand mandatul presedintelui dependent de vointa majoritatii parlamentare. 
  • Dorneanau a respins sesizarea facuta de Avocatul Poporului pe ordonanta 13,  dupa ce a respins pe banda rulanta sesizarile de conflict constitutional depuse de CSM si de presedintele Iohanis justificand mizeria  prin faptul ca "ordonanta fusese abrogata si nu puteam accepta sesizarea pentru ca abrogarea a intervenit dupa sesizarea noastra".  Aceasta respingere a venit a doua zi dupa ce CCR a refuzat sa constate conflictul constitutional dintre CSM si Guvern si dintre presedinte si Guvern pe tema aceleiasi ordonante.
  • Desi a declarat ca  "Nu orice conflict dintre autoritati imbraca conditia unui conflict juridic de natura constitutionala. Doar acel conflict intruneste elementele unui conflict juridic de natura constitutionala in care partile isi aroga puteri, atributii, competente din sfera de activitate a celorlalte autoritati sau cand o autoritate isi declina competenta si nu isi exercita rolul pe care il are potrivit obligatiilor sale sau refuza sa-si indeplineasca un asemenea rol. In situatia de fapt, noi am constatat ca nu exista un asemenea conflict nici intre autoritatea judecatoreasca si Guvern, nici intre Parlament si Guvern", Dorneanu se contrazice pur si simplu atunci cand un alt agent strain, de data asta in serviciul Ungariei, agentul AVO Tariceanu  a sesizat un posibil  conflict constitutional intre Ministerul Public (Procuratura) si Guvern, afirmand ca de data aceasta  "s-au intrunit elementele unui conflict juridic", in viziunea CCR. 
  • Pentru conserva kgb-ista, faptul ca anchetatorii cerceteaza membrii si angajatii Guvernului in ce priveste legalitatea actiunilor de adoptare a unei ordonante care dezincrimina o infractiune reprezinta conflict intre procurori si Guvern, dar ca un ministru al Justitiei minte ca are toate avizele, consulta CSM dupa adoptarea unui act legislativ, desi era obligat sa primeasca un  punct de vedere, fie el si consultativ, nu reprezinta conflict, demonstreaza cu priososinta, reaua credinta si complicitatea in siluirea Justitiei. 
  • Fara sa se mai ascunda, zilele acestea, Presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneau, participa la Forumul Juridic International de la Sankt Petersburg, Rusia, un eveniment organizat cu sprijinul Ministerului rus al Justitiei si al Kremlinului, desi Ministerul roman de Externe i-a recomandat sa nu mearga. Ca o scuza penibila, Dorneanu sustine ca  obiectiile MAE au fost lamurite inainte de plecare, informatie care nu a fost clarificat pana in acest moment, iar sursele noastre, sustin ca, de fapt, nu s-a ajuns la nicio concluzie, insa Dorneanu tot a plecat. 
  • Vizita sefului Curtii Contitutionale in Rusia vine intr-un moment in care partenerii occidentali ai Romaniei continua sa impuna sanctiuni Rusiei, care sub conducerea lui Vladimir Putin a anexat Crimeea si a intervenit militar in Siria.
https://arhivelesecuritatii.blogspot.com/2018/05/valer-dorneanu-traseul-unui-kgb-ist.html?spref=fb&fbclid=IwAR2QkB68s44vs3eavoLoyXEjTFo_I9AcndGH7Cqs3a9gceNsNd0WmjRrSvA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu