............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

vineri, 3 aprilie 2020

12 virusologi eminenți avertizează: Panica de Covid-19 a dus la măsuri grotești, absurde, cu un impact inimaginabil asupra economiei mondiale


Doisprezece experți medicali din întreaga lume avertizează că măsurile absurde adoptate în timpul pandemiei de Covid-19 vor avea un impact deosebit de grav asupra economiei mondiale, informează Global Research Centre for Research on Globalization.
Dr. Sucharit Bhakdi este specialist în microbiologie. A fost profesor la Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz, directorul Institutului de Microbiologie Medicală și Igienă și unul dintre cei mai renumiți cercetători din istoria Germaniei. Iată ceea ce spune:
Ne este teamă că un milion de infecții cu noul virus va avea drept rezultat 30 de decese pe zi în următoarele 100 de zile. Dar nu ne dăm seama că 20, 30, 40 sau 100 de pacienți contaminați cu alte coronavirusuri mor deja în fiecare zi.
Măsurile anti-COVID19 ale guvernului sunt grotești, absurde și foarte periculoase […] Speranța de viață a milioane de oameni este scurtată. Impactul îngrozitor asupra economiei mondiale amenință existența a nenumărate persoane.

Dr. Wolfgang Wodarg este un medic german specializat în pneumologie, politician și fost președinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. În 2009 el a solicitat o anchetă asupra presupuselor conflicte de interese în jurul răspunsului UE la pandemia de gripă porcină.
Politicienii sunt solicitați de oamenii de știință … oamenii de știință care doresc să fie importanți pentru a obține bani pentru instituțiile lor. Oamenii de știință care înoată doar în mainstream și își doresc să aibă partea lor […] Și ceea ce lipsește acum este un mod rațional de a privi lucrurile.
Ar trebui să ne punem întrebări precum „Cum ai aflat că acest virus este periculos?”, „Cum era înainte?”, „Nu am avut același lucru anul trecut?”, „Este ceva nou?” Însă acestea lipsesc cu desăvârșire.”
Consecințele asupra îngrijirii medicale sunt profunde. Serviciile pentru pacienții aflați în dificultate sunt deja reduse, operațiile anulate, iar personalul spitalelor scade. Toate acestea vor avea un impact profund asupra întregii noastre societăți.”

Dr. Joel Kettner este profesor de Științe ale Sănătății și Chirurgie la Universitatea Manitoba, fost ofițer șef de 
sănătate publică pentru provincia Manitoba și director medical al Centrului Internațional pentru Boli Infecțioase.„Niciodată nu am văzut ceva de genul acesta, nicăieri într-o măsură ca aceasta. Nu vorbesc despre pandemie, pentru că am văzut 30 dintre ele, una în fiecare an. Se numește gripă. Și alte virusuri ale bolilor respiratorii, nu știm întotdeauna ce sunt. Dar nu am văzut niciodată această reacție și încerc să înțeleg de ce.Îmi fac griji pentru mesajul care va ajunge la public, de teama de a intra în contact cu oamenii, de a fi în același spațiu cu alții, de a strânge mâinile, de a avea întâlniri cu oamenii. Îmi fac griji pentru multe, multe consecințe legate de asta.
În Hubei, în provincia Hubei, unde au existat cele mai multe cazuri și decese de departe, numărul real de cazuri raportate este de 1 la 1000 de persoane, iar rata reală a deceselor raportate este de 1 la 20.000. Poate că asta ar ajuta la punerea lucrurilor în perspectivă.”

Dr. John Ioannidis este profesor de medicină, de cercetare și politici în domeniul sănătății și de știință a datelor 
biomedicale la Facultatea de Medicină a Universității Stanford, precum și profesor de statistică la Facultatea de Științe a Universității Stanford. Este director al Centrului de Cercetare și Prevenție Stanford și co-director al Centrului de Inovare a Meta-Cercetării de la Stanford (METRICS).
De asemenea, este redactor-șef al Jurnalului European de Investigații Clinice. A fost președinte al Departamentului de Igienă și Epidemiologie, la Școala de Medicină a Universității Ioannina, precum și profesor adjunct la Școala de Medicină a Universității Tufts.
Ca medic, om de știință și autor, a adus contribuții la realizarea unor medicamente, în epidemiologie, știința datelor și cercetări clinice. În plus, a fost pionier în domeniul meta-cercetării. El a arătat că o mare parte din cercetările publicate nu îndeplinesc standarde științifice bune.
„Pacienții care au fost testați pentru SARS-CoV-2 îi disproporționează pe cei cu simptome severe și rezultate nefavorabile. Deoarece majoritatea sistemelor de sănătate au capacitate de testare limitată, selecția pacienților poate chiar să se agraveze în viitorul apropiat.
Singura situație în care a fost testată o întreagă populație închisă a fost vasul de croazieră Diamond Princess și pasagerii săi din carantină. Rata de deces a fost de 1,0%, dar aceasta a fost o populație în mare parte în vârstă, mai vulnerabilă la Covid-19.
Rata mortalității ar putea fi atât de scăzută? Nu, spun unii, indicând rata mare care se întâlnește cu precădere la persoanele în vârstă. Cu toate acestea, chiar și unele așa-numite coronavirusuri de tip ușor sau de tipul gripei, cunoscute de zeci de ani, pot avea rate de fatalitate a cazurilor de până la 8% atunci când infectează persoanele în vârstă din casele de bătrâni.Dacă nu am fi știut despre un nou virus acolo și nu am fi verificat indivizii cu teste PCR, numărul deceselor totale cauzate de boala asemănătoare gripei nu ar părea neobișnuit în acest an. Cel mult, am putea observa întâmplător că gripa în acest sezon pare a fi ceva mai periculoasă decât în mod normal.”

Dr. Yoram Lass este un medic israelian, politician și fost director al Ministerului Sănătății. De asemenea, a lucrat ca decan asociat la Facultatea de Medicină a Universității din Tel Aviv, iar în anii 1980 a prezentat emisiunea de televiziune bazată pe știință Tatzpit.
„Italia este cunoscută pentru enorma sa morbiditate în problemele respiratorii, mai mare de trei ori decât în oricare altă țară europeană. În SUA aproximativ 40.000 de oameni mor într-un sezon normal al gripei, iar până în prezent 40-50 de persoane au murit din cauza coronavirusului, majoritatea într-o casă de îngrijire medicală din Kirkland, Washington.
În fiecare țară, mai multe persoane mor din cauza gripei în comparație cu cele care mor din cauza coronavirusului.
… există un exemplu foarte bun pe care îl uităm cu toții: gripa porcină în 2009. Acesta a fost un virus care a ajuns în lume din Mexic și până în prezent nu există nicio vaccinare împotriva lui. Dar ce? La vremea respectivă nu exista Facebook sau poate exista, dar era încă la început. În schimb, coronavirusul este un virus cu relații publice. Cine crede că guvernele opresc virușii greșește.”

Dr. Pietro Vernazza este un medic elvețian specializat în Boli Infecțioase la Spitalul Sf. Gall și profesor de politici de sănătate. „Avem personalități de încredere din Italia și o 
lucrare a epidemiologilor, care a fost publicată în renumita revistă Science, care a examinat răspândirea virusului în China. Aproximativ 85% din toate infecțiile au avut loc fără ca nimeni să observe acest lucru. 90% dintre pacienții decedați au peste 70 de ani, 50% peste 80 de ani.
În Italia, una din zece persoane diagnosticate moare, potrivit concluziilor publicației Science, adică statistic una din 1.000 de persoane infectate. Fiecare caz în parte este tragic, dar de multe ori – similar cu sezonul gripei – afectează persoanele care se află la sfârșitul vieții.
Dacă închidem școlile, vom împiedica copiii să devină imuni rapid. Ar trebui să integrăm mai bine faptele științifice în ziile politice.”
Frank Ulrich Montgomery este radiolog german, fost președinte al Asociației Medicale Germane și vicepreședinte al Asociației Medicale Mondiale.



„Nu sunt un fan al carantinei. Oricine își impune ceva de genul acesta trebuie să spună când și cum se va încheia. Deoarece trebuie să presupunem că virusul va fi alături de noi mult timp, mă întreb când vom reveni la normal?
Nu puteți ține școlile și centrele de zi închise până la sfârșitul anului. Pentru că va dura cel puțin atât de mult până vom avea un vaccin. Italia a impus carantina și are efectul opus. Au ajuns rapid la limitele de capacitate, dar nu au încetinit răspândirea virusului.”

Prof. Hendrik Streeck este cercetător în domeniul HIV, epidemiolog și clinician german. Este profesor de virusologie și director al Institutului de Virusologie și Cercetări HIV la Universitatea Bonn.



Noul agent patogen nu este atât de periculos, ci este chiar mai puțin periculos decât Sars-1. Lucrul special este că Sars-CoV-2 se reproduce în zona superioară a gâtului și, prin urmare, este mult mai infecțios, deoarece virusul sare din gât în gât, ca să zic așa.
Dar acesta este și un avantaj: deoarece Sars-1 se reproduce adânc în plămâni, nu este atât de infecțios, dar cu siguranță ajunge pe plămâni, ceea ce îl face mai periculos.De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că decesele din Sars-CoV-2 în Germania au fost exclusiv la persoane în vârstă. În Heinsberg, de exemplu, un bărbat în vârstă de 78 de ani cu boli anterioare a murit din cauza insuficienței cardiace și asta fără implicarea Sars-2 pulmonar. De când a fost infectat, el apare în mod natural în statisticile Covid 19. Dar întrebarea este dacă nu ar fi murit oricum, chiar și fără Sars-2.”

Dr. Yanis Roussel et. Al. – O echipă de cercetători de la Institut Hospitalo-universitaire Méditerranée Infection, Marsilia și de la Institut de recherche pour le Développement, Assistance Publique-Hôpitaux de Marseille, efectuează un studiu în comun cu privire la mortalitatea coronavirusului pentru Guvernul Franței în cadrul „Investiții pentru Programul viitorului”.


„Problema SARS-CoV-2 este probabil supraestimată, deoarece 2,6 milioane de oameni mor de infecții respiratorii în fiecare an, comparativ cu mai puțin de 4000 de decese pentru SARS-CoV-2 în momentul scrierii.
Acest studiu a comparat rata mortalității SARS-CoV-2 în țările OECD (1,3%) cu rata mortalității coronavirusurilor comune identificate la pacienții AP-HM (0,8%) de la 1 ianuarie 2013 la 2 martie 2020. Testul Chi-pătrat a fost efectuat, iar valoarea P a fost 0,11 (nu este semnificativă).
… trebuie menționat că studiile sistematice ale altor coronavirusuri (dar încă nu pentru SARS-CoV-2) au descoperit că procentul de purtători asimptomatici este egal sau chiar mai mare decât procentul de pacienți simptomatici. Aceleași date pentru SARS-CoV-2 pot fi curând disponibile, ceea ce va reduce și mai mult riscul relativ asociat cu această patologie specifică.”

Dr. David Katz este un medic american și director fondator al Centrului de Cercetare pentru Prevenire al Universității Yale.

„Sunt profund îngrijorat de faptul că repercusiunile sociale, economice și de sănătate ale acestei derogări aproape totale a vieții normale – școlile și întreprinderile închise, adunările interzise – vor fi de lungă durată, posibil mai grave decât taxa directă a virusului în sine. Șomajul, sărăcia și disperarea care ar putea rezulta vor fi flageluri de sănătate publică de ordinul întâi.
Michael T. Osterholm este profesor și director al Centrului pentru Cercetări și Politici de Boli Infecțioase de la Universitatea din Minnesota.





„Luați în considerare efectul închiderii birourilor, școlilor, sistemelor de transport, restaurantelor, hotelurilor, magazinelor, teatrelor, sălilor de concerte, evenimentelor sportive și altor locații la nesfârșit și a trecerii tuturor lucrătorilor lor în șomaj.
Rezultatul probabil nu ar fi doar o depresie, ci o descompunere economică completă, cu nenumărate locuri de muncă pierdute permanent, cu mult înainte ca vaccinul să fie gata sau imunitatea naturală să își facă efectul.
Cea mai bună alternativă va presupune probabil ca persoanele cu risc scăzut de boală gravă să continue să lucreze, să își desfășoare activitatea și producția și să conducă societatea, în același timp sfătuind persoanele cu risc mai mare să se protejeze prin distanțare fizică. Cu acest plan de luptă, am putea construi treptat imunitatea fără a distruge structura financiară pe care se bazează viața noastră.”
Dr. Peter Goetzsche este profesor în domeniul cercetării clinice și analizei la Universitatea din Copenhaga și fondator al Cochrane Medical Collaboration. A scris mai multe cărți despre corupția în domeniul medicinei și puterea marilor companii farmaceutice.

„Problema noastră principală este că nimeni nu va fi tras la răspundere pentru măsuri prea draconice. Vor avea probleme doar dacă fac prea puțin. Deci, politicienii noștri și cei care lucrează cu sănătatea publică fac mult mai mult decât ar trebui.
Nu au fost aplicate astfel de măsuri draconice în timpul pandemiei de gripă din 2009 și, evident, nu pot fi aplicate în fiecare iarnă, care este tot timpul anului, întrucât este întotdeauna iarnă undeva. Nu putem închide întreaga lume permanent.
Amintiți-vă însă gluma despre tigri: De ce sufli cornul? – Pentru a ține departe tigrii. – Dar nu există tigri aici. – Acolo vezi!”

https://www.qmagazine.ro/apel-de-la-neamt-nu-lasati-moldova-sa-se-transforme-in-lombardia/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu