............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

sâmbătă, 11 aprilie 2020

O invenție românească poate salva planeta!

În luna ianuarie 2020, inginerul Iuliean Hornet a brevetat o invenție excepțională, de interes mondial: o instalație unică de piroliză care este capabilă să ecologizeze întreaga planetă, oferind energie și produse reutilizabile în valoare de mii de miliarde de dolari, la scară globală.
Imaginați-vă că, folosind această instalație, orice tip de deșeuri organice, adică: deșeuri menajere, plastice, cauciucuri, nămol de la stațiile de epurare, gunoi de grajd, buruieni, paie pot fi descompuse cu poluare zero în gaz (care se poate folosi la turbinele de gaz), ulei de piroliză (util în industria chimică, de transporturi și cea farmaceutică) și cărbune ecologic (cel mai bun fertilizator al solului, un produs capabil să ecologizeze solul și să prevină deșertificarea lui).
Ca să înțelegeți și mai bine ce poate să facă această instalație de piroliză brevetată de inginerul Iuliean Hornet, manager al companiei ECO-HORNET, și care este eficiența sa economică, dincolo de procesul de ecologizare, să luăm un exemplu concret: o tonă de deșeuri menajere introdus în piroliză.
Procesul de descompunere a unei tone de gunoi menajer se face prin energia produsă chiar de gunoiul menajer. Astfel, după trecerea prin instalația de piroliză, rezultă:
- 300 de litri de ulei de piroliză;
- 400 de kg de cărbune ecologic;
- 25-30% gaz.
Asta înseamnă că se pierd 100 de kg dintr-o mie, prin ardere cu poluare zero, și rezultă 700 de kg de produse reutilizabile + 25-30% din gunoi transformat în gaz.
Valoarea produselor rezultate este de aproximativ 300 de euro. Așadar, se ia o tonă de gunoi menajer (în mod obișnuit deținătorul gunoiului plătește pentru a scăpa de el între 40 și 70 de euro/tonă), care nu costă nimic sau pentru care mai primești și bani, produci un beneficiu de 300 de euro și ecologizezi zona! Ce spuneți de asta?
Iar în condițiile în care în România, de exemplu, se produc 6 milioane de tone de gunoi menajer pe an, un calcul simplu ne arată că, folosind un lanț de astfel de instalații de piroliză, se obțin beneficii de 1.800.000.000 de euro/an și se ecologizează, în același timp, toată țara.
Dacă luăm în calcul toate deșeurile organice (plastice, gunoi de grajd, buruieni, paie…), descompunerea lor prin intermediul instalațiilor de piroliză ar aduce beneficii anuale mult mai mari, poate de peste 10 miliarde de dolari/an. Cam cât ar fi necesar ca România să nu mai împrumute bani, ba chiar să înceapă să își plătească datoria externă!
Ce ar însemna folosirea unei rețele de instalații de piroliză la nivel global, din punct de vedere al beneficiilor? Încercați dumneavoastră să calculați!
Detaliile remarcabile ale acestei instalații de piroliză sunt mai multe, dar vom sublinia două:
- Este singura instalație de piroliză din lume care poate descompune toate tipurile de deșeuri organice. Celelalte instalații similare sunt dedicate doar pentru plastice, doar pentru gunoi menajer, doar pentru paie…
- Este singura instalație de piroliză care poate funcționa non-stop, 24 de ore din 24, ani de zile, fără oprire.
Dar, pentru mai multe informații inedite despre invenție și performanțele sale, vă invităm să vizionați mai jos emisiunea în care l-am avut invitat pe inginerul și inventatorul Iuliean Hornet, o personalitate premiată și apreciată de forurile științifice și de afaceri internaționale.
(pentru videoclip, accesați: https://youtu.be/NNjHWxzfcO8)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu