............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

duminică, 28 iunie 2020

«Este ca și cum ar fi fost conceput să infecteze oamenii»


Un studiu realizat la Universitatea Flinders din Australia susține că noul coronavirus ar fi putut fi creat în laborator și că este foarte bine adaptat pentru transmiterea la om (mai bine decât în cazul oricărui animal). Studiul este acum analizat de experți independenți. Autorul este Nikolai Petrovsky, un profesor care a participat în ultimii 20 de ani la crearea unor vaccinuri împotriva Ebola și a sindromului Sars întâlnit la animale.
Cele două posibilități care rămân deschise sunt următoarele: fie a fost o transmitere a virusului de la o specie neidentificată la om, fie a fost vorba despre scăparea accidentală a unui virus din laborator”, a spus Petrovsky, într-un interviu pentru Sky News Australia. „Desigur nu putem exclude varianta că este un virus obținut în laborator mai degrabă decât unul transmis de la un animal”.
Modul în care virusul intră în celulele umane este prin atașarea la o proteină de pe suprafața celulelor pulmonare, numită ACE2. Studiul din Australia arată că virusul aderă la proteina umană mai puternic decât la toate animalele care au fost folosite drept cobai. „Este ca și cum ar fi fost conceput să infecteze oamenii”, a spus Petrovsky.
Una dintre posibilități este ca un animal gazdă să fi fost infectat cu două virusuri în același timp, iar acest nou coronavirus să fi apărut prin interacțiunea dintre cele două virusuri. Același fenomen se petrece și într-un vas Petri. Dacă ai acolo celule ale unui animal și celule umane și dacă mai există două virusuri, atunci ele pot să facă schimb de informație genetică și astfel, accidental sau deliberat, poți să creezi un al treilea virus. Cu alte cuvinte, virusul acesta ar fi putut să apară din această recombinare în organismul unui animal gazdă sau într-o cultură experimentală de celule.”
Profesorul Petrovsky a început să lucreze la un vaccin, însă și-a îndreptat atenția asupra descoperirii speciei de la care virusul a ajuns să se transmită la om. A descoperit cu surprindere că nicio specie testată nu era atât de expusă contagiunii precum omul. „Am descoperit că virusul este foarte bine adaptat să adere la celulele umane și că această abilitate este mai mare decât în cazul altor specii, ceea ce este surprinzător, pentru că un virus este foarte adaptat la animalul gazdă inițial, până la transmiterea la om. Noi am constatat exact opusul, ceea ce a fost o surpriză”, a spus Petrovsky.
Întrebat de ce marea majoritate a oamenilor de știință infirmă varianta creării virusului în laborator, Petrovsky a spus că aceștia încearcă să nu facă politică și că nu vor ca munca lor de cercetare să fie afectată de norme și mai dure de siguranță în laboratoare. „Dacă ar fi să se descopere că virusul a scăpat accidental dintr-un laborator, asta ar avea impact asupra modului în care se desfășoară cercetarea în toate laboratoarele din lume, ceea ce ar face munca aceasta mult mai dificilă.”
Cred că tendința cercetătorilor este să considere că virusul s-a transmis de la un animal, pentru că asta ar avea implicații mai puține asupra muncii de cercetare. Varianta a doua ar afecta virusologia, pe lângă implicațiile politice evidente de care suntem cu toții conștienți.”
Ideea de a nu face vreo investigație în acest sens până nu se încheie pandemia este o greșeală. Sunt în favoarea unei investigații științifice. Singurul ei obiectiv ar fi necesar să fie descoperirea modului în care a început pandemia și cum să împiedicăm o nouă pandemie, nu să fie o vânătoare de vrăjitoare”, a mai spus Petrovsky.

http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=23843

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu