............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

joi, 17 septembrie 2020

Cine ne apără de escroci?

Zilele trecute am primit un telefon prin care o voce de femeie amabilă mă invita să particip la o întâlnire (conferință) cu niște experți, pe teme de sănătate, unde aș putea găsi răspunsuri calificate.

Comunicatoarea nu a uitat să menționeze că fiecărui participant i se va oferi un cadou surpriză. Înscrierea de participare era fie pentru ora 9, fie pentru ora 12. Am încercat să aflu mai concret la ce fel de probleme de sănătate se referea. „Conferențiarii noștri vă vor sta la dispoziție pentru a vă răspunde cât se poate de calificat la orice fel de problemă medicală”, mi-a răspuns amabilă apelantă.

M-am hotărât să particip. La ora 12 eram la locul indicat, unde am constatat că se adunaseră cca 30 de persoane. Toți participanții erau de vârsta a treia, câțiva părând a avea o stare de sănătate destul de deteriorată.

Cu masca pe figură și așezați pe scaune „regulamentar” dispuse, pentru a respecta „distanța socială”, am așteptat prezentarea conferențiarului.

În față se aflau și două obiecte acoperite.

La scurt timp și-a făcut apariția un tânăr de cca 30 ce ani, corpolent și ușor supraponderal.

S-a dovedit a fi o persoană cu lecția învățată dar și cu tupeu.

Nu era o conferință medicală ci o pledoarie pentru prezentarea produselor acoperite de cele două prelate din față: trei aparate electrice de masaj (fiecare prins de spătarul câte unui scaun) și o masă pe care se afla un set (12 piese) de bucătărie marca Solingen.

După o lungă trecere în revistă a obiceiurilor culinare ale poporului român (de altfel, reale și regretabile), s-a făcut o prezentare pertinentă a consecințelor modului nostru de viață, a bolilor care apar și terapiilor la care apelăm (bazate, în special, pe medicația alopată) etc.

Ca metode pentru păstrarea a sănătății, de prevenție și tratament a unor boli, el nea indicat două căi (A ridicat prelatele de pe produse):

1. masajul cu un aparat precum cele prezentate;

2. prepararea hranei cu ajutorul vaselor Solingen, din inox medicinal.

(Oferta a fost prezentată detaliat, în ceea ce privește utilizarea și beneficiile produselor).

Prezentatorul a menționat prețurile „reale” la care s-ar putea achiziționa asemenea produse de pe piață:

- un set de vase de bucătărie din inox, Solingen (12 piese) > 14.000 ron (adică 140.000.000 lei), a scris el pe tablă; 

„Din dorința de a ajuta mai ales persoanele de vârsta a treia”, dar și pentru a contribui la sănătatea generală a românilor, și „ pentru că n-am putea face diminuări de preț tuturor participanților care ar dori să-și procure asemenea obiecte, vom iniția un fel de tombolă unde, din fișele completate la intrare vor fi extrase trei.

Celor trei fericiți participanți-câștigători li se vor vinde, cu mare reducere, produsele prezentate, și anume:

-) aparatul de masaj îl vor primi la prețul de 3.200 lei (ron) (în loc de 5.500 lei)

-) setul de menaj de 12 piese Solingen îl vor primi GRATUT (economie 14.000 lei).

Total economie (14.000 + 3.200) =17.200 lei (ron)”

Păi, ce să mai spună bietul pensionar de „pleașca” ce a dat peste capul lui. Imediat s-a gândit că asemenea ocazie nu poate fi ratată, chiar dacă va trebui să intre în banii pe care și-i strânsese pentru înmormântare („Ca să nu fiu o povară pentru cei care mă vor îngropa”). În plus, gândește el, „tot lor le las moșterire aceste obiecte”).

Dar să revenim cu „picioarele pe pământ” și să prezentăm realitatea:

Dacă intrăm pe internet găsim, la oferte:

1. Set de oale inox, Solingen (16 piese) = 410 lei (ron)

SET DE OALE DIN INOX 16 PIESE CU BAZA CAPSULATA

https://www.telemarket.ro/set-de-oale-din-inox-16-piese-cu-baza-capsulata.html?gclid=CjwKCAjw74b7BRA_EiwAF8yHFBb1JHsvVBxjQwQvsN-eDnQfSPzQ7PFsYMERu1S3auyji7ev_pv2BhoCNU0QAvD_BwE

2. Aparat de masaj --- 640 ron/buc.

Exemplu:

Medisana MCN 88930 Aparat de masaj

https://www.compari.ro/aparate-de-masaj-c3188/medisana/mcn-88930-p91698867/

Total - 410+640 = 1050 ron

Cel care a cumpărat de la prezentatorul produselor (în cazul acesta, Elite Medicals Team, din Craiova) a fost escrocat cu suma de 3200-1050 = 2.150 ron (sau 21.500.000 lei vechi)

În ceea privește profitul ilicit al organizatorului de asemenea prezentări, să facem o mică evaluare:

În fiecare zi se organizează două (uneori și trei) prezentări, la fiecare existând trei „norocoși” câștigători ai tombolei, care se vor simți fericiți că a dat norocul peste ei. Deci, în fiecare zi, vânzătorul-escroc va avea un profit ilicit de (2150 x 3) x 2= 12.900 lei/zi

Din câte am aflat, în localitatea în care descind aceste echipe, prezentările au loc săptămânal, de regulă, în 5-7 zile... Să zicem că doar în cinci zile dintr-o săptămână au loc asemenea prezentări.

Deci 5 x 12.900 = 64.500 lei (ron) pe săptămână, adică 258.000 lei (ron) pe lună; altfel spus, pe unde trec asemenea conferențiari-prezentatori de produse, lunar se fură 2.580.000.000 lei vechi din buzunarele (mai ales ale) neavizaților și credulilor pensionari (!!!).

Desigur, inițiatorul are și cheltuieli: de aprovizionare, carburanți, hrană și cazare pentru cca 7 persoane, salarii, taxe și impozite, închiriere spații de prezentare etc. Însă, oricât am fi de îngăduitori, totalul acestor cheltuieli nu poate depăși lunar suma de 580.000.000 lei vechi (58.000 ron) și „firmei” tot îi mai rămân 2.000.000.000 lei vechi (200.000 ron) bani furați.

Nu cred c-am greșit calculele !

Cine se ocupă, în această țară, de asemenea hoți care lucrează „legal”?

Pentru ce există instituția „Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor ”, care ar trebui să se ocupe cu adevărat de protecția celor din banii cărora își plătește armata de salariați ?

Pentru ce România mai are guvern și parlament, poliție economică, servicii secrete, fisc, primării etc. dacă pe nimeni nu-l mai preocupă soarta acestui popor?

Singura lor grijă este să nu-și piardă scaunul și să câștige cât mai mult. 

Fac schimb de țară!! 

Constantin Mihăilescu.

======================================= 

comentarii: Marc a comentat la "Cine ne apără de escroci?"

Acum 12 ore

Curiozitatea la ce măgarii mai poate inventa mintea excrocilor, m-a împins de la spate și luni am mers in Craiova, restaurant Perinita, unde in 2 săli s-au ținut prezentari de produse. O perna de masaj, un set de oale si o plita cu inducție, toate (spunea prezentatorul) la doar suma modică.... de 4000 ron. Spunea că produsele au pret de raft in valoare 17.500 ron, dar fiind prezentare face o mare reducere. 

Pe parcursul prezentării i-am atras atenția că prețul e exagerat pt buzunarul romanului si mi-a răspuns că nu vrea să intre în polemica cu mine. La sfarsit, a avut tupeul sa întrebe un bătrân dacă dorește produsele. Acesta i-a răspuns că le dorește. L-a intrebat: Ai inteles cât costă? Ai 4000 ron? ACESTA i-a răspuns că nu are suma. Raspunsul a fost halucinant si plin de dispret: dacă nu ai 4000 lei cum vrei sa-l primesti? Doar nu vrei sa ti-l fac eu cadou. Nu-ti da nimeni degeaba. Am privit bătrânul din fața mea care se rușinoase de faptul ca el nu-si permite să cumpere produsele „minune” prezentate si credeti-ma că mi s-a intors stomacul pe dos. 

Sa se sesizeze organele competente si sa ia masurile de rigoare ! Sa se stopeze această bătaie de joc la adresa persoanelor de vârsta a treia ! .

 


.


Un comentariu:

  1. Curiozitatea la ce măgarii mai poate inventa mintea excrocilor,ma împins de la spate și luni am mers in craiova,restaurant Perinita,unde in 2 săli s-au ținut prezentari de produse.O perna de masaj,un set de oale si o plita cu inducție,toate ( spunea prezentatorul) la doar suma modică de 4000 ron.Spunea că produsele au pret de raft in valoare 17.500 ron,dar fiind prezentare face o mare reducere.Pe parcursul prezentării i-am atras atenția că prețul e exagerat pt buzunarul romanului si mi-a răspuns că nu vrea să intre în polemica cu mine.La sfarsit a avut tupeul sa întrebe un batran dacă dorește produsele.Acesta i-a răspuns că dorește.L-a intrebat:Ai inteles cât costă?Ai 4000 ron? ACESTA i-a răspuns că nu are suma.Raspunsul a fost halucinant si plin de dispret:Dacă nu ai 4000 lei cum vrei sa-l primesti?Doar nu vrei sa ti-l fac eu cadou.Nu-ti da nimeni degeaba.Am privit bătrânul din fața mea care se rușinoase de faptul ca el nu-si permite să cumpere produsele minune prezentate si credeti-ma că mi s-a intors stomacul pe dos.Sa se sesizeze organele competente si sa ia masurile in vigoare,Sa stopeze această bătaie de joc aplicată persoanelor de varsta a treia .

    RăspundețiȘtergere