............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

luni, 16 mai 2022

"CCR dă o nouă palmă românilor" - USR, reacţie dură după ce parlamentarii "şi-au luat pensiile speciale înapoi"

LEGIFERAREA FURTULUI ȘI NEMUNCII în ROMÂNIA.

 Carmen Dan si Teodor Melescanu (Epoch Times România)

 „Curtea Constituţională dă o nouă palmă românilor, ajutându-i pe parlamentari să-şi recapete privilegiile imorale”, a reacţionat Uniunea Salvaţi România, după ce aleşii neamului au primit o veste bună de la CCR: îşi vor recupera pensiile speciale.

"Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Petre Daea, Teodor Meleşcanu, Vasile Blaga, Dan Matei Agathon şi mulţi, mulţi alţii îşi recapătă privilegiile imorale, prin grija judecătorilor Curţii Constituţionale, unii beneficiari ei înşişi de pensii speciale. 

Decizia CCR reprezintă o palmă pe obrazul românilor care, după o viaţă întreagă de muncă cinstită şi de contribuit la sistemul de pensii, de abia îşi duc traiul de azi pe mâine. Şi, totodată, decizia arată tuturor de ce vechile partide politice refuză cu obstinaţie să numească la Curtea Constituţională oameni profesionişti şi integri, preferând cozile de topor, gata să răspundă oricând comenzilor venite de la centru", se arată în comunicatul USR.

Şeful interimar al partidului, Cătălin Drulă, şi-a exprimat de asemenea indignarea după decizia CCR: "Restauraţia privilegiaţilor, asta ne livrează azi Curtea Constituţională. Instanţa supremă consfinţeşte ceea ce românii simt în fiecare zi: clasa de şmecheri e mai egală decât noi, restul. Vom continua lupta împotriva pensiilor speciale cu toate mijloacele de care dispunem".

"Înainte de a pleca din fruntea CCR, preşedintele acesteia, fost parlamentar PSD, s-a străduit să găsească orice chichiţă pentru a declara neconstituţională eliminarea unei pensii speciale despre care aceeaşi CCR, în alte decizii, spune că poate fi eliminată. Acum înţelegem de ce PSD a insistat ca proiectul lor de desfiinţare a pensiilor speciale ale parlamentarilor să fie cel adoptat, chiar dacă a fost depus câţiva ani după primul proiect al USR de eliminare a acestor privilegii. 

Noi, însă, vom redepune un proiect de lege pentru abrogarea pensiilor speciale în aşa fel încât CCR să nu îl poată declara neconstituţional. Să vedem dacă PSD va fi dispus să îl şi voteze, aşa cum au pretins că ar fi dispuşi să facă", a afirmat şi deputatul USR Cristian Seidler.

USR arată cu degetul spre PNL şi PSD

"Ani la rând, pensiile speciale – ale parlamentarilor, dar şi ale altor categorii – au fost apărate cu dinţii de PSD, PNL şi celelalte partide tradiţionale. În februarie anul trecut, la insistenţa USR, care a pus subiectul pensiilor speciale pe agenda publică, vechea clasă politică a fost nevoită să accepte măcar desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Acum, graţie CCR - instituţie puternic politizată, care a sabotat constant toate încercările de eliminare sau măcar impozitare a pensiilor speciale - parlamentarii îşi recapătă privilegiile şi îi vor sfida în continuare pe românii obişnuiţi, care au, după o viaţă de muncă, pensii mizere.

USR reaminteşte că printre judecătorii CCR care au decis soarta pensiilor speciale ale foştilor parlamentari se numără trei foşti parlamentari: Valer Dorneanu (PSD), preşedintele Curţii Constituţionale, Marian Enache (ex-UNPR, ex-PSD) şi Varga Attila (UDMR).

Aşteptăm publicarea motivării deciziei CCR pentru a vedea exact motivele pentru care a fost declarată neconstituţională legea adoptată de Parlament în 17 februarie 2021, mai ales că, la acel moment, Avocatul Poporului spunea că a analizat legea şi că nu a identificat vreun motiv de neconstituţionalitate.

Până atunci, un lucru este însă foarte clar: pensiile speciale ale parlamentarilor vor face iar, lunar, în bugetul de stat o gaură de peste 1 milion de euro.

Foştii parlamentari ajunşi la pensie vor încasa, din nou, pentru doar câţiva ani de mandat, câte 5-6.000 de lei pe lună. Cei care au prins mai multe mandate vor sări la 14-15.000 de lei pe lună. Asta în timp ce pensia medie în România este de doar 1.800 lei!"

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu