............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

joi, 30 iunie 2022

MOARTEA NU ESTE UN SFÂRȘIT, E DOAR UN ALT ÎNCEPUT.

Bianka Luz

CÂND CINEVA MOARE...
Când cineva moare, primul lucru de făcut este să nu faci nimic. Nu alerga afară și cheamă asistenta. Nu răspunde la telefon. Respiră adânc și fii prezent la magnitudinea momentului.
Există o grație să fii la căpătâiul cuiva pe care îl iubești în timp ce își face tranziția în afara acestei lumi. În momentul în care își dă ultima suflare, există o sacralitate incredibilă în acest spațiu. Se deschide vălul dintre lumi.
Suntem atât de nepregătiți și neinstruiți în cum să facem față morții încât uneori apare un fel de răspuns de panică. "A murit! "
Știm că vom muri, deci faptul că a murit cineva, nu este o surpriză. Nu e o problemă de rezolvat. E foarte trist, dar nu e motiv de panică.
Dacă este ceva, moartea nu e decât o trecere, și tot ce trebuie să faci e de a respira adânc, de a te opri și de a fi cu adevărat prezent la ceea ce se întâmplă. Dacă ești acasă, poate pui ibricul pe foc și să-ți faci o ceașcă de ceai.
Așează-te la marginea patului și fii prezent la experiența din cameră. Ce se întâmplă cu tine? Ce s-ar putea întâmpla pentru cel plecat? Ce alte prezențe mai sunt aici care i-ar putea sprijini în drumul lui? Acordă toată frumusețea și magia acestui moment! E unic!
Dă-i o pauză sufletului tău, șansa să se adapteze, pentru că oricât de pregătiți am fi, moartea este totuși un șoc. Dacă intrăm direct în panică și sunăm la 911 sau sunăm la ambulanță, nu vom avea niciodată șansa să absorbim măreția evenimentului.
Acordă-ți cinci minute sau 10 minute, sau 15 minute doar ca să fii. Nu vei mai recupera niciodată acel timp dacă nu îl iei acum.
După aceea, fă cel mai mic lucru pe care îl poți. Sună singura persoană care are nevoie să fie chemată. Pune pe cineva să se ocupe de căutarea unei firme de înmormântări. 
Mișcați-vă foarte, foarte, foarte încet, pentru că aceasta este o perioadă în care este ușor pentru trup ca suflet să se despartă.
Corpurile noastre pot galopa înainte, dar uneori sufletele noastre nu țin ritmul. Dacă ai ocazia să taci și să fi prezent, profită de acest moment. Acceptă și aclimatizează-te și adaptează-te la ceea ce se întâmplă. Apoi, pe măsură ce ”trenul se pune în mișcare”, și toate lucrurile care se întâmplă după o lovitură mortală, vei fi mai bine pregătit.
Nu vei avea ocazia să-ți tragi sufletul mai târziu. Trebuie să o faci acum.
A fi prezent în momentele de după moarte este un dar incredibil pentru tine însuți, este un dar pentru oamenii cu care ești și este un cadou pentru persoana care tocmai a murit.
Sunt doar la un fir de păr distanță. Tocmai încep noua lor călătorie în lumea fără corp. Dacă păstrezi un spațiu calm în jurul corpului celui decedat, iar în cameră se păstrează acele momente de liniște, totul decurge într-un mod natural, firesc și frumos. Este un serviciu adus ambelor părți ale vălului, lumea fizică și cea eterică.
 Pentru unii este o despărțire, pentru alții o reîntâlnire.
 
Sarah Kerr, Death Doula
 
-------------------------------------------------------------
Cele mai adânci și adevărate citate despre moarte

Când simți că te apasă finalul vieții, câteva citate despre moarte spuse de mari scriitori și filosofi sau pur și simplu oameni obișnuiți pot fi cu adevărat liniștitoare și pot pune acest moment pe care cu toții îl vom experimenta, de la regi, la cei mai modești oameni, în perspectiva corectă.

Pentru că, până la urma urmei, moartea ne obligă să ne găsim sensul vieții, altfel cu toții am bâjbâi în eternitate fără să ne pune problema și fără să încercăm să aflăm cine suntem cu adevărat și de ce suntem aici. Pentru că nu am avea niciodată presiunea timpului și a morții pentru a ne pune aceste întrebări. Despre modul în care moartea ne ajută să ducem o viață cu semnificație și despre alte gânduri despre moarte găsiți în citate despre moarte de mai jos.

Citate profunde despre moarte
Câteodată, când suntem adolescenți sau tineri, gândurile despre moarte pot fi copleșitoare, mai mult decât pentru persoane trecute prin viață, aflate la apusul ei. Despre moarte, dar la fel de mult despre viață, este vorba în citatele despre moarte de mai jos. Sperăm să le citiți cu atenție și să alegeți sensul lor cel mai profund, de elogiu al unei vieți bine trăite, unei vieți trăite cu sens și intensitate, nu în frica și la umbra morții.
Să nu-ți fie frică de moarte, fie-ți frică să trăiești fără să ai nimic pentru care să merite să mori.
Cei dispăruți primesc mai multe flori decât cei care trăiesc pentru că regretul e mai puternic decât recunoștința. – Anne Frank

Moartea nu este cea mai mare pierdere din viață. Cea mai mare pierdere este ce moare în noi cât suntem vii. Nu renunța niciodată. – Tupac

Nu muri întrebându-te cum ar fi fost dacă..
Viața și moartea sunt un singur fir, aceeași linie văzută din capete diferite. – Lao Tzu

Când moartea mă ia de mână te voi ține cu cealaltă și îți voi promite că te voi găsi în fiecare viață viitoare.
Nu încă cadavre. Și totuși, putrezim.
Absența și moartea sunt același lucru – doar că în moarte nu există suferință. – Theodore Roosevelt

Așteptând dragostea sau moartea sau orice vine mai devreme. – Atticus

Viața este doar o etapă importantă. O pauză înainte de a ajunge acasă. Un loc simplu unde să te odihnești și să fii înainte de a ajunge în eternitate.

Citate despre moarte și cum să nu ajungi la moarte cu regrete

Prea mulți oameni se gândesc la siguranță în loc să se gândească la oportunitate. Par să le fie mai frică de viață decât de moarte. – – James Byrnes

Există viață după moarte? Nu știu, dar am murit când tu ai plecat și sunt încă viu… – William Hannan

Acum că și-a dat seama că era mort devenea important să rămână în viață pe cât de mult posibil. – George Orwell

Nu de moarte ar trebui să ne înfricoșăm ci de faptul că s-ar putea să nu începem să trăim niciodată. – Marcus Aurelius

Trebuie să mori de câteva ori înainte să trăiești cu adevărat. – Charles Bukowski

Viața și moartea sunt una singură, așa cum râul și marea sunt unul și același lucru. – Khalil Gibran

Putem supraviețui la orice în ziua de azi, în afară de moarte, și să treci peste orice în afară de o reputație bună. – Oscar Wilde

Orice ai vrea să faci, fă-o acum. Nu sunt prea multe zile de mâine. – Michael Landon

Mulți dintre cei care trăiesc merită moartea. Iar unii dintre cei care mor merită să trăiască.
Poți să le-o redai? Atunci nu fi prea dornic să scoți moartea din ecuație. Pentru că nici cei foarte înțelepți nu pot vedea toate perspectivele. – JRR Tolkien

Când ziua de mâine va fi fără mine, nu te gândi că suntem prea departe unul de celălalt. Pentru că de fiecare dată când te vei gândi la mine voi fi cu tine în inima ta. – David Romano

Nu e nimic să mori. Dar e îngrozitor să nu trăiești. – Victor Hugo, Mizerabilii

Despărțirile sunt doar pentru cei care iubesc cu ochii. Pentru cei care iubesc cu inima și sufletul nu există despărțire. – Rumi

Moartea nu înseamnă nimic. Dar să trăiești învins și obscur înseamnă să mori în fiecare zi. – Napoleon Bonaparte

Nu mi-e frică de moarte, am fost mort timp de miliarde și miliarde de ani înainte de a mă naște și nu am suferit nici cea mai mică neplăcere din cauza asta. – Mark Twain

Câteodată, pentru a-ți recăpăta viața, trebuie să accepți moartea vieții așa cum ți-o imaginai. – Lysa Terkeurst

Moartea fi paralizantă. Gândul morții ne poate paraliza în ideea în care orice am face nu contează, pentru că moartea va veni mai devreme sau mai târziu. Aceasta e o viziune nihilistă asupra vieții. Dar dacă încercăm o altă perspectivă ne vom da seama că viața este tot ce avem mai de preț tocmai datorită morții și că sensul acesteia cel mai profund este de a ne motiva să trăim la maxim momentele pe care le avem de petrecut aici, pe Pământ, printre oameni, în natură, cu prietenii noștri, cu familia, cu operele marilor scriitori, muzicieni, artiști ai lumii.

Dacă aveți gânduri despre moarte care vă paralizează, nu stați pe gânduri și luați legătura cu un psiholog, care vă poate ajuta să depășiți aceste momente. Fiți siguri că toți am avut și vom avea, la un moment dat sau de mai multe ori de-a lungul vieții, astfel de gânduri, dar cel mai important este cum am reușit sau vom reuși să le gestionăm.

Sperăm că aceste citate despre moarte v-au ajutat să puneți într-o perspectivă corectă aceste gânduri. Dacă nu, vă propunem să continuați să citiți mai departe, colecția noastră de citate celebre despre moarte. Mulțumim și aveți grijă de voi!

Citate celebre despre moarte

Moartea a fost un prieten iar somnul, fratele morții. – John Steinbeck, Fructele mâniei

Cei care trăiesc adânc nu au frică de moarte. – Anais Nin

Durerea e un preț mic de plătit pentru dragoste. – Regina Elizabeta a IIa

Cei care iubesc dincolo de această lume nu pot fi separați de ea. Moartea nu poate ucide ceva ce nu moare niciodată. – William Penn

Moartea e o provocare. Ne spune să nu pierdem timpul. Și să ne spunem unii altora că ne iubim – Leo Buscaglia

Cu toții murim. Scopul nu este să trăim pentru totdeauna și să creăm ceva ce va trăi pentru totdeauna. – Chuck Palahniuk
 
Viața a întrebat moartea: De ce oamenii mă iubesc dar te urăsc pe tine? Moartea a răspuns: Pentru că tu ești o minciună frumoasă iar eu un adevăr dureros. – Autor anonim

Viața e pentru cei vii. Moartea pentru cei morți. Să lăsăm viața să fie ca muzica. Și moartea, o notă necântată. – Langston Hughes

Problema este că avem impresia că avem timp. – Buddha

Te-am iubit întreaga ta viață, îmi va fi dor de tine pentru tot restul vieții mele.

În viață, te-am iubit foarte mult, după ce ai plecat continuăm să te iubim la fel de mult. În inimile noastre locul tău nu va fi luat de nimeni altcineva.

Atunci când mari suflete mor, după o perioadă, pacea înflorește încet și întotdeauna neuniform. Spațiile se umplu cu un fel de vibrație electrică care alină. Simțurile noastre, refăcute, fără să mai poată fi vreodată la fel, ne șoptesc. Au existat. Au existat. Putem fi. Putem fi și putem fi mai buni. Pentru că ei au existat. – Maya Angelou

Sper ca ieșirea din scenă să fie veselă și să nu mă mai întorc. – Frida Kahlo

Sunt pe cale să plec în ultima călătorie, o mare săritură în necunoscut. – Thomas Hobbes

Beți în cinstea mea! Beți pentru sănătatea mea, pentru că eu nu mai pot bea. – Pablo Picasso

Nu știm niciodată sfârștiul. Trebuie să murim ca să știm exact ce se întâmplă după moarte. Deși catolicii au speranțele lor… – Alfred Hitchcock

Aplaudați, prieteni, comedia s-a încheiat. – Ludwig Van Beethoven

Toate poveștile au un final, dar în viață fiecare final e un nou început. – Brittany Murphy

Gustul morții este pe buzele mele. Simt ceva ce nu e pământesc. – Mozart

Trebuie să murim cu demnitate atunci când nu mai e posibil să trăim mândri. – Nietzsche

Nimeni nu scapă de aici în viață. – Jim Morrison

Moartea, singurul nemuritor care ne tratează pe toți la fel, a cărui milă, pace și refugiu este pentru toți : cei păcătoși și cei puri, cei bogați și cei săraci, cei iubiți și cei neiubiți. – Mark Twain
 
Să-ți amintești că vei muri este cel mai bun mod pentru a evita capcana de a crede că ai ceva de pierdut. – Steve Jobs

Sunt pregătit să îmi întâlnesc Creatorul. Dacă el este pregătit pentru chinul de a mă reîntâlni este o altă discuție. – Winston Churchill

Moartea e o artă, ca orice altceva. – Sylvia Plath

Fiecare dintre noi trebuie să facă două lucruri singur: să aibă propria credință și să moară singur. – Martin Luther

Pentru cei iubiți e imposibil să moară, pentru că iubirea înseamnă eternitate. – Emily Dickinson

Oamenilor le este frică de moarte mai mult decât de durere. E ciudat că le e frică de moarte. Viața doare mult mai mult decât moartea. La momentul morții durerea încetează. Da, cred că moartea e un prieten. – Jim Morrison

Acestea sunt câteva dintre cele mai puternice citate despre moarte din colecția noastră. Sperăm că le-ați apreciat și voi la fel de mult ca noi și sperăm că v-au motivat să vă trăiți viața la intensitate maximă, făcând ceea ce vă oferă identitate, valoare și sens. Nu pritociți prea mult asupra morții, care e doar un moment în timp față de care nu ne putem apăra în niciun fel, ci încercați să vă trăiți cât mai bine momentele pe acest Pământ. Citatele despre moarte de mai sus nu au avut rolul de a vă deprima sau demoraliza, din contră, sperăm că v-au motivat.

Dacă simțiți totuși că gândurile despre moarte sunt prea puternice, vă inundă și nu le mai faceți față, vă ocupă prea mult timp și energie, vă sfătuim să nu stați pe gânduri și să contactați un psiholog sau psihoterapeut. Acesta vă poate ajuta să depășiți aceste momente, chiar și numai în câteva ședințe. Nu așteptați prea mult până îl contactați. Aici puteți citi mai mult despre rolul unui psihoterapeut: Ce este un psihoterapeut și cum îl alegi pe cel potrivit?

 https://www.postmodern.ro/articol/citate-despre-moarte/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu