............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

sâmbătă, 23 septembrie 2023

Coca-Cola și Pepsi-Cola, otrăvuri de primă categorie.

Świadomy Wodnik ( prin Niculai Lupancu)

 
Te-ai întrebat vreodată ce este Coca-Cola?
Coca este cel mai valoros brand din istorie iar "Coca-Cola" este al doilea cel mai faimos cuvânt din lume după "bună".  
Totuși, băutura în sine este o otravă absolută pentru metabolismul uman. Foarte acid (2 pH), cu doar 2 puncte mai mare decât acidul de baterie. 
Acest lucru îl face potrivit (și, adesea, mai bun) pentru curățarea suprafețelor unde folosim de obicei substanțe de curățat toxice.
Mai ieftin și mai ușor de cumpărat în unele țări din lumea a treia decât apa potabilă, Coca-Cola folosește „propaganda PR” pentru a convinge consumatorii și națiunile că este o „companie verde”
La persoanele care beau băuturi nealcoolice de exemplu Coca-Cola, riscul de infarct și accident vascular cerebral este cu 48% mai mare decât la persoanele care nu beau deloc astfel de băuturi. Băuturile nealcoolice pot fi legate de tulburările pulmonare și respiratorii, inclusiv astmul și boala pulmonară obturativă cronică (POChP).
Acidul din cola determină pierderea calciului din oase în trei etape:proces în 3 etape:
-) carbohidrații irită stomacul.
-) stomacul încearcă să „vindece” iritațiile cum poate mai bine, apelând la calciul din corp.
-) sângele scăzut de calciu din os compensează lipsa calciului. 
 
Dar povestea nu se oprește aici. O altă problemă a coca-cola este că conține acid fosforic (nu este același lucru cu dioxidul de carbon amestecat cu acid fosforic, care afectează depozitarea calciului în organism. Deci coca-cola înmoaie oasele în 3 moduri (de fapt, le face mai slabe și fragile):
-) acid carbon mai mic înseamnă reducerea calciului din oase;
-) acidul fosforic reduce calciul din oase;
-) băutura înlocuiește alternativele care conțin calciu precum laptele sau apa. Laptele și apa nu sunt surse perfecte de calciu, dar încă pot fi considerate surse.
 
Cancerul intestinal rea foarte rar întâlnit cu două generații în urmă, iar acum este comun. 
Mecanismul de bază este următorul:
-) deteriorarea mecanică a celulelor reprezintă un factor de risc uriaș pentru apariția cancerului. De aceea, de ex.,  particulele de azbest provoacă cancer pulmonar.
-) toate băuturile nealcoolice cauzează reflux gastric.
 Acest lucru este mult mai vizibil atunci când corpul se află în poziție orizontală (în timpul somnului), dar, în cele mai multe cazuri, cantitatea de cola și alte băuturi carbogazoase pe care le consumi mărește refluxul de băut gastric, care depășește cu mult limita. 
-) acidul din stomac dizolvă țesutul - acesta este scopul său. Leziunile esofagului inferior sunt mult mai frecvente la oamenii care beau suc. Acest lucru cauzează o creștere radicală a mutațiilor celulare și un nivel mult mai ridicat de rădăcină liberă.
 
Deci, ce se întâmplă cu corpul nostru după ce bem Coca-Cola?
După 10 minute: un pahar de cola conține zece lingurițe de zahar, o “lovitura” devastatoare dată organismului, iar singurul motiv pentru care nu vomiți este existența acidului fosforic, care blochează zaharul.
După 20 de minute: ficatul transformă tot zahărul în grăsimi.
După 40 de minute: dependența de cofeină se oprește în sfârșit. Pleoapele sunt dilatate, tensiunea arterială crește pe măsură ce ficatul adaugă mai mult zahăr în sânge. 
Receptorii adenozinei sunt înfundați, ceea ce previne somnolența.
După 45 de minute: organismul crește producția de hormon dopamină, care stimulează centrul plăcerii din creier (o reacție similară la heroină).
După 1 oră: acidul fosforic leagă calciul, magneziul și zincul în tractul digestiv, afectând suplimentar metabolismul. Calciul se eliberează în timpul irigării.
După maxim 1 ora: se manifestă efectul asupra urinei. Împreună cu sodiul, calciul, magneziul și zincul sunt eliberate din organism, ele fiind componente ale oaselor noastre, provocând în timp strâmbarea, subțierea și fragilizarea oaselor. Întreaga cantitate de apă conținută în cola se eliberează cu urină.
Oare, când bem o sticlă rece de cola și ne bucurăm de gustul ei irezistibil, suntem conștienți ce „cocktail” chimic introducem în organism? 
Ingredientul activ din Coca-Cola este acidul fosforic. Datorită conținutului ridicat de acid, recipientele folosite pentru transportul produselor chimice trebuie să fie din materiale speciale ca să reziste la coroziunea excesivă.  
 
Să aruncăm o privire asupra "anatomiei" celui mai promovat produs Coca-Cola, Cola dietetică decofeinizată. Această băutură conține: apă minerală, E150D, E952, E951, E338, E330, arome, E211.
- Apa, îmbogățită cu acid carbon, este apa carbogazeificată Ea perturbă excreția din stomac, crește aciditatea stomacului și provoacă balonare. 
- E150D este un colorant alimentar care se obține prin procesarea zaharului la o anumita temperatura, cu sau fară adaos de agenți chimici. Pentru Coca-Cola, se adaugă sulfat de amoniu.
- E952 - Ciclaminian de sodiu, îndulcitor, înlocuitor de zahăr. Este o substanță chimică sintetică cu un gust dulce, de 200 de ori mai dulce decât zahărul, și este folosită ca îndulcitor artificial. 
În 1969 a fost interzis de FDA pentru că, împreună cu zaharină și aspartamul, s-a dovedit a provoca cancer la șobolanii pe care s-a experimentat. În mod suspect și inexplicabil,a est  produs cancerigen a fost relegalizat.
- E950 - aditiv de potasiu. Este 200 de ori mai dulce decât zahărul și conține eter metilic. Consumul lui îngreunează sistemul cardiovascular. 
Conține și acid de sparanghel, care poate provoca efecte stimulatoare în sistemul nostru nervos și poate duce, în cele din urmă, la dependență. Nerecomandat, mai ales copiilor și femeilor însărcinate.
- E951 - Aspartame Sugar, substitut pentru diabetici, instabil chimic la temperaturi ridicate, se descompune în metanol și feniloamină. 
Metanolul este extrem de periculos deoarece poate provoca  leziuni ale nervului optic și orbire ireversibilă. 
În băuturile calde, carbogazoase, aspartamul se transformă în formaldehidă, un agent cancerigen foarte puternic. Simptomele intoxicației cu aspartam sunt: leșin, dureri de cap, oboseală, amețeli, plictiseală, palpitații, creșterea masei corporale, iritabilitate, anxietate, tulburări de memorie, vedere încețoșată, leșin, dureri articulare, depresie, infertilitate, pierderea auzului etc. 
Aspartamul poate provoca următoarele boli: tumori pe creier, sado-masochism (rigiditate răspândită), febră, boala Graves-based, oboseală cronică,
- E338 - Acid fosforic. Poate provoca iritații ale pielii și ochilor. Se folosește în producția de săruri de amoniac, sodiu, calciu, acid argila-fosfor și în sinteza organică a benzilor de carbon și film. Acestea sunt utilizate și în materiale termorezistente, ceramică, sticlă, îngrășăminte artificiale, curățătorii sintetice, fabricarea medicamentelor, prelucrarea metalelor, precum și în industria textilă și petrolieră. 
Acidul fosforic perturbă absorbția calciului și fierului în organism, ceea ce poate provoca slăbirea oaselor și pierderea masei osoase. Pot apărea erupții cutanate.erupția.
- E330 - Acid citric. Aplicat pe scară largă în industria farmaceutică și alimentară. Sărurile de acid citric sunt folosite în industria alimentară, de exemplu cu acizi, conservanți, ca stabilizatori și în medicina pentru conservarea sângelui.
Arome - Arome necunoscute
- E211 - Benzoesan Sod. Se folosește în producerea produselor alimentare în scop antibacterian și fungicid. Se întâlnește în gemuri, sucuri și iaurturi de fructe. Nerecomandat persoanelor care suferă de astm și persoanelor sensibile la aspirină. Un studiu realizat de Peter Piper (University of Sheffield, Marea Britanie) a arătat că acest compus provoacă daune semnificative ADN-ului. Potrivit lui Peter, benzoatul de sodiu, care este un ingredient des utilizat în conservanți, nu distruge ADN-ul, ci îl anihilează. Acest lucru poate duce la crampe hepatice și boli degenerative precum boala Parkinson.
 
Dacă nu te-am convin să nu mai  consumi Coca-Cola, ia în considerare următoarele:
Mulți distribuitori de Coca-Cola din America folosesc această băutură pentru a curăța motoarele camioanelor.
În America, echipele de intervenție sunt dotate cu sticle de   
    Coca-Cola, pentru ca, în caz de răniri, să fie folosită pentru spălarea asfaltului de sânge.
    Coca-Cola este un produs excelent pentru îndepărtarea petelor de rugină de pe suprafețele mașinilor cromate.
    Pentru a îndepărta coroziunea de la o baterie de mașină, toarnă-o cu cola, iar coroziunea dispare.
    Pentru a slăbi șurubul ruginit, înmoaie o bucată de material în Coca-Cola și răsucește-l în jurul șurubului pentru câteva minute.
     Pentru a îndepărta petele de pe haine - toarnă peste hainele murdare Coca-Cola, adaugă detergent și pornește mașina de spăla,t ca de obicei. Vei fi surprins de rezultate.
     Unii fermieri din India folosesc Coca-Cola ca pesticid, pentru că este mai ieftin și mai eficient.
 
Coca-Cola este, fără îndoială, un produs foarte util dar nu să-l bei.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu