............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

joi, 21 ianuarie 2016

Dezvaluiri INCENDIARE!

 Sume uriase de bani, cheltuite pentru masinile celui mai vechi director din Iasi 

 

• Un scandal imens a fost starnit in jurul unor sume imense de bani care au fost cheltuite pentru masinile celui mai vechi director din Iasi • Fiica acestuia a fost implicata intr-un accident rutier grav, in timp ce se afla la volanul masinii ce apartine institutiei conduse de tatal ei • In urma accidentului, s-au cheltuit sume importante de bani pentru repararea automobilului, banii provenind de la membrii cotizanti ai asociatiei • Un alt autoturism, al aceleiasi institutii, a fost pus sub sechestru, dupa ce angajatii au fost prinsi in flagrant de politisti in timp ce faceau trafic ilegal, iar scoaterea de sub sechestru i-a costat o alta mica avere pe membrii asociatiei

Caz scandalos in care este implicat seful vanatorilor si pescarilor din Iasi, impreuna cu fiica sa. Este vorba despre Naie Mandru, directorul Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AVPS) Iasi, care ocupa aceasta functie inca din anul 1989 si Maria Lavinia, salariata in cadrul aceleiasi institutii, care este finantata exclusiv din cotizatiile platite de cei peste 1.000 de membri ai asociatiei.  Amanunte incendiare ies la suprafata, dupa ce mai multi vanatori din Iasi au luat decizia de a demasca toate afacerile oneroase facute de Naie Mandru, cu banii lor.

Fiica lui Naie Mandru este angajata, incepand cu anul 2008, in cadrul AVPS Iasi, pe un post care, pana la venirea acesteia, nu exista in cadrul institutiei, adica inspector Resurse Umane. Cu doi ani inainte de a deveni angajata asociatiei insa, fiica directorului a fost implicata intr-un accident rutier violent, in timp ce se afla la volanul unui autoturism aflat in proprietatea AVPS Iasi.

In data de 5 iunie 2006, adica cu doi ani inainte de se angaja in cadrul asociatiei, Maria Lavinia Mandru se afla la volanul unei masini ce apartine AVPS Iasi. Aceasta venea dinspre strada Sfantul Lazar si se indrepta spre Podu Ros, in momentul in care a intrat in intersectie fara a avea prioritate, a fost izbita in plin de un autoturism al unei firme de paza, care circula regulamentar. Masina a fost grav avariata, fiind distrusa aproape complet in jumatatea din fata si cu parti din automobil, inclusiv motorul, care au fost pur si simplu imprastiate pe carosabil.

Fara ca membrii asociatiei sa fie informati despre acest lucru, masina a fost luata cu o platforma si a fost bagata direct intr-un service auto "de cartier" si s-a intocmit o autorizatie de reparatie (vezi facsimil pe bzi.ro ). Tot fara instiintarea membrilor AVPS si fara aprobarea Adunarii Generale, s-au scos sute de milioane lei vechi din contabilitatea institutiei, pentru repararea masinii.

Citeste si: EXPLOZIV. Ancheta bomba. Seful vanatorilor din Iasi, implicat intr-un scandal urias - FOTO

"Masina Dacia Papuc era condusa de fiica lui Naie Mandru cand s-a produs accidentul, a intrat cu viteza in intersectie fara sa aiba prioritate si a fost izbita in plin. Au dus masina pe ascuns la un service de cartier, ca nimeni sa nu stie despre incident. Pentru repararea masinii, s-au cheltuit aproape 300 de milioane (lei vechi - n.r.) din banii vanatorilor, fara ca nimeni sa fie intrebat sau informat despre asta. La vremea respectiva, in 2006, cu banii astia se putea cumpara o masina Dacia noua, dar pentru achizitie era nevoie de aprobarea expresa a Adunarii Generale. In schimb, Mandru l-a pus pe Costica Vatamanu, mana lui dreapta, sa scoata cate 20 - 30 de milioane din contabilitate in randuri repetate. In mod normal, reparatia ar fi costat cam 100 de milioane, dar s-au cheltuit aproape 300 de milioane. De asta s-a preferat un service de cartier, pentru ca acolo se puteau scoate mult mai usor facturi, care au fost decontate din banii vanatorilor", au povestit membrii AVPS Iasi. Naie Mandru si fiica lui incaseaza lunar, doar din salarii, aproape 100 de milioane de lei vechi, din banii stransi din cotizatiile vanatorilor.

Masina pusa sub sechestru, pentru ca era folosita la trafic ilegal
De altfel, cei care platesc cotizatii anuale in cadrul asociatiei il acuza pe Naie Mandru ca foloseste noul autoturism al AVPS in interes personal, iar decontarea combustibilului se face tot din bugetul institutiei, fara a avea limita la asta. In anul 2008, automobilul Toyota Hilux care apartine AVPS Iasi a fost pus sub sechestru, dupa ce politistii i-au prins in flagrant pe angajatii asociatiei ca transportau cereale fara a avea documentele impuse de lege. In acea perioada, se facea intens trafic ilegal cu cereale, iar la volanul masinii se afla Costica Vatamanu, angajat ca electrician in cadrul AVPS, care este considerat "mana dreapta" a directorului Naie Mandru. Masina de teren a fost sub sechestru in perioada 2008-2010, timp in care directorul institutiei a incercat din rasputeri sa recupereze automobilul, printr-o insiruire indelungata de procese in instanta. Pentru a recupera automobilul prin intermediul instantei, s-a apelat la mai multi avocati, care au fost platiti cu bani grei din fondul AVPS Iasi, adica din banii dati de vanatori si pescari, iar asta fara aprobarea Adunarii Generale a asociatiei.

"Masina a fost sechestrata pentru ca se transporta porumb fara documente, se facea trafic de cereale. Ca sa se scoata masina de sub sechestru, s-au judecat foarte mult, s-au platit vreo 500 milioane lei vechi pentru avocati. Asta s-a facut fara nicio aprobare a Adunarii Generale, iar procesul a fost pierdut in mai multe instante si abia la Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a castigat. Sofer era mana dreapta a directorului Mandru, adica Vatamanu Costica. El este angajat pe post de electrician, primeste salariu din banii asociatiei fara sa faca nimic, pentru ca nu este nevoie de un electrician la AVPS, pur si simplu nu are ce sa repare", au mai povestit membrii AVPS Iasi. Contactat telefonic, directorul AVPS nu a comentat situatia. "Sunt pe teren", a spus Naie Mandru.

La nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi - Serviciul de Arme Explozivi si Substante Periculoase este instrumentat un dosar penal pe numele lui Naie Mandru, pentru o serie de infractiunii prevazute in Legea 407/2006 a vanatorii si protectiei fondului cinegetic.



Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu