............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

sâmbătă, 30 aprilie 2016

Traian Băsescu va EXPLODA. Decizia care îl îngroapă pe Victor Ponta

     Fostul președinte, Traian Băsescu, cu siguranță nu va rămâne impasibil la această informație. După ce l-a acuzat, în ultimii ani, pe Victor Ponta că a subminat economia națională prin "matrapazlâcul pe care l-a făcut" cu firma KazMunaiGaz în cazul Rompetrol, acum decizia kazahilor nu va face decât să pună paie pe foc în acest război.
China Energy Company, anunță printr-un comunicat, că au cumpărat 51% din acțiunile Rompetrol. Valoarea celei mai mari companii petroliere ajunge la 1 miliard de dolari. KazMunaiGaz rămâne totuşi cu un pachet de 49% din întreaga afacere.
Cele mai importante sunt reţeaua de 750 de benzinării sub marca Rompetrol, a doua ca extindere din ţară. Mai sunt şi cele două rafinării Petromidia şi Vega, care, împreună, au avut o pierdere de 225 de milioane de euro anul trecut.

Însă în 2015, Rompetrol Rafinare a intrat pentru prima oară pe profit după ce Petromidia a avut cea mai mare producţie de carburanţi de la înfiinţarea sa în 1979.
În ianaurie 2013, Victor Ponta i-a dat afacerea Rompetrol pe mână ministrului pentru Energie, Constantin Niţă. Pe 15 februarie se semna un acord cu KazMunaiGaz, iar trei zile mai târziu se suspenda procesul intentat de statul român în 2010 pentru recuperarea datoriilor.
Memorandumul cu Rompetrol pentru stingerea litigiului şi, implicit, ştergerea datoriilor istorice ale companiei în contul unor investiţii promise, a fost semnat în februarie 2013, statul fiind reprezentat de OPSPI.
Pe scurt, statul a acceptat să vândă 26% din pachetul său cu 200 de milioane de dolari, luându-şi măsuri de precauţie ca restul de 18% să nu poată fi diluat de KazMunaiGaz timp de 3 ani.
La momentul respectiv, Traian Băsescu i-a reproșat lui Ponta că a încercat să scoată prin lege "matrapazlâcul pe care l-a făcut" cu firma KazMunaiGaz în cazul Rompetrol.
"Domnul Ponta este corupt, vă dau doar câteva elemente: a încercat să scoată prin lege matrapazlâcul pe care l-a facut cu Kazmunai în cazul Rompetrol. Statul român trebuia să primească 580 de milioane de dolari, domnul Ponta a încercat să scoată o lege, am intervenit la Curtea Constituțională, s-a dovedit ca n-avea dreptul să scoată o lege și atunci a scos o hotărâre de guvern prin care în loc să solicite să primească datoria de 580 de milioane de dolari, a primit sau a fost de acord să primească doar 200 de milioane de dolari, pe care vă confirm că până astăzi nu i-a primit statul roman. Mai mult decât atât, s-a încheiat un protocol cu Kazmunai prin care se instituie un fond de investiții de un miliard de dolari. Nu s-a creat nici măcar biroul la care să stea presedintele acestui fond, darămite fondul de 1 miliard de dolari", a spus Băsescu.
http://www.stiripesurse.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu