............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

vineri, 29 aprilie 2016

O minciună repetată de un milion de ori

de Romulus Georgescu 25 aprilie 2016 

„O minciună repetată de o mie de ori rămâne o minciună, dar o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr“, afirma Joseph Goebbels, ministrul propagandei în regimul lui Adolf Hitler. Teza pare să fi fost însușită cu vârf și îndesat de liderii PSD, care repetă că dosarul lui Liviu Dragnea de fraudare a referendumului din 2012 nu vizează fapte de corupție. „Militanții, nu numai din PSD, ci ai tuturor partidelor, îndeamnă lumea la vot pentru că este sensul unei campanii electorale. La referendum a fost o confruntare dură între poporul român și Băsescu. Niciun partid nu putea obține foloase necuvenite“, a spus Liviu Dragnea înainte de sentința definitivă prin care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Sunt argumente care au tot fost repetate de nenumărați lideri ai PSD în ultimii ani de zile, pentru a justifica promovarea sau păstrarea lui Dragnea în diferite funcții, și merită să ne mai aplecăm încă o dată asupra lor.
Pentru început, trebuie reamintit că Liviu Dragnea a fost condamnat pentru fapte prevăzute de Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție. Titulatura legii nu apare în comunicatele PSD și nici la televiziunile prietene, din motive lesne de înțeles: ar ridiculiza întreaga operațiune de imagine. Dragnea a fost condamnat în baza articolului 13, care incriminează fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
Pe baza acestui articol, procurorii l-au acuzat pe Liviu Dragnea că, în calitate de secretar general al PSD, cu ocazia referendumului din 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale. Dragnea este acuzat că a pus la punct un sistem prin care obținea informații precise în timpul procesului de votare (și nu după ora 23.00 a zilei de 29 iulie 2012, când votarea se închidea) despre modul cum s-a votat în secțiile de pe tot cuprinsul țării, respectiv câte voturi „Da“ și câte „Nu“ au fost exprimate. Liderii PSD, inclusiv fostul președinte Victor Ponta, au tot repetat că toate partidele din lume monitorizează prezența la vot. Da, dar aici e vorba de cunoașterea numărului de voturi înainte de a fi numărate, ceea ce presupune încălcarea secretului votului.
De asemenea, conform DNA, Liviu Dragnea a trasat sarcini unor apropiați ai săi (membri de partid din județul Teleorman, unde îndeplinea funcția de președinte al CJ) să facă tot ce le stă în putință, inclusiv prin încălcarea prevederilor legale, pentru a scoate oamenii la vot pentru îndeplinirea pragului de participare care asigura validarea referendumului. Potrivit DNA, demersul lui Dragnea a fost susținut de 74 de persoane, președinți și membri ai unor secții de votare din localități din județele Teleorman, Vrancea, Gorj și Olt. Aceștia au înlesnit falsificarea listelor electorale prin adăugarea de persoane care nu au făcut cerere de vot cu urna mobilă, care nu s-au prezentat la vot sau care nu se aflau în România la data referendumului, prin contrafacerea materială a semnăturilor acestora și introducerea în urne a unui număr de voturi corespunzător semnăturilor falsificate. În acest fel, numărul total de voturi exprimate a fost crescut artificial, prin includerea voturilor obținute prin falsificarea semnăturilor. Dragnea nu a fost condamnat pentru că a atras oamenii la vot, ci pentru că a făcut-o ilegal, potrivit instanțelor de judecată. Analizând referatul, se poate demonta și o altă minciună: că procurorii i-ar fi vizat pe românii care au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu. În realitate, procurorii au strâns mărturiile unor oameni care au afirmat că nu au votat, dar care apăreau ca prezenți la vot, cu semnături care nu le aparțineau.
P.S.: Începând cu un citat dintr-un ministru nazist nu vreau să spun că PSD este un astfel de partid. Rămâne un partid de esență bolșevică, axat pe sancționarea „elementelor trădătoare“ din interior. Cu Dragnea condamnat, PSD se va reuni pentru a-l sancționa pe Valeriu Zgonea pentru că i-a cerut demisia! 
http://www.romanialibera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu