............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

duminică, 28 noiembrie 2021

“Ungurii, în general, sunt un popor complexat”: Băsescu, amendat pentru discriminarea comunităţii maghiare

 Andrei Popescu; 30.08.2021

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu 5.000 de lei pentru discriminare şi încălcarea dreptului la demnitate, în urma unor declaraţii făcute la adresa comunităţii maghiare, după scandalul muncitorilor din Sri Lanka de la brutăria din Ditrău, a anunţat, luni, pentru Agerpres, şeful organizaţiei Târgu Mureş a Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), Brassai Hunor.

Potrivit sursei citate, amenda CNCD vine în urma unei sesizări pe care Brassai Hunor a depus-o în februarie 2020.

Totuşi, hotărârea consiliului poate fi atacată în instanţa de contencios administrativ.

Preşedintele PPMT a precizat că a făcut acest demers din cauză că CNCD nu s-a sesizat din oficiu în urma afirmaţiilor televizate ale fostului şef de stat, conform căruia maghiarii ar fi un “popor complexat” şi că aceste “complexe îi fac să nu mai suporte pe altcineva lângă ei”, făcând referire la cazul din comuna Ditrău.

Mai mult, Brassai Hunor consideră că remarcile lui Băsescu sunt anti-maghiare, adăugând că acest caz ar trebui să fie un avertisment pentru toţi cei care consideră că pot insulta comunitatea maghiarilor din România.

“Ca lideri ai Partidului Popular Maghiar din Transilvania şi ca maghiari din Transilvania, ne asumăm responsabilitatea pentru comunitatea noastră şi vom fi vigilenţi cu privire la declaraţiile care pot instiga comunităţile. Prin această decizie a CNCD dorim să transmitem şi un mesaj tuturor politicienilor că nu vom tolera atitudini anti-maghiare şi provocări. Prin toate mijloacele care le avem la dispoziţie, [trebuie – n.r.] să împiedicăm politicienii români să creeze tensiuni între majoritate şi minoritate, stigmatizând comunitatea noastră”, a mai transmis Brassai Hunor, adăugând că a primit decizia CNCD în aceste zile.

Reamintim că, în martie 2020, Băsescu a afirmat, la postul B1 TV, că partidul condus de Kelemen Hunor, UDMR, este vinovat moral pentru scandalul de la Ditrău, ca urmare a politicilor pe care le-a promovat.

Ungurii, în general, sunt un popor complexat, iar complexele îi fac să nu suporte pe altcineva lângă ei. Iar ceea ce s-a întâmplat la Ditrău nu este rezultatul nici al presei finanţate de Viktor Orban, nici al Fidesz-ului (partid politic parlamentar de centru-dreapta din Ungaria, n.r.), nici al Jobbik-ului (partid politic de dreaptă sau extremă dreapta din Ungaria, n.r.), ci este rezultatul politicii UDMR. Vreau să vă fie foarte clar, tratamentul pe care l-aţi văzut la cei doi srilankezi (hăituiţi de comunitatea locală în frunte cu preotul - n.r.) este tratamentul care se aplică românilor de către minoritarii maghiari din administraţie. Acelaşi tratament se aplică românilor ( iar autotitățile române tolerează asemenea comportamente, lăsând ca românii să fie batjocoriți la ei acasă de politicienii de doi bani ai udmr, un „partid” politic constituit ilegal pe criterii etnice ; nota C.M.).  Radicalizarea populaţiei a fost stimulată de când la conducere UDMR-ului a venit Kelemen Hunor, care este un antiromân convins”, a precizat (dl)Băsescu la acea vreme. Detalii aici.

Remarcile fostului preşedinte au venit în contextul în care, la sfârşitul lui ianuarie 2020, în jur de 200 de localnici din Ditrău, în frunte cu preotul romano-catolic Biro Karoly, au protestat în faţa primăriei, nemulţumiţi că la fabrica de pâine din localitate au fost angajaţi doi muncitori din Sri Lanka. Protestatarii declarau că se tem că “un val de migranţi” ar putea ajunge în comuna lor.

https://epochtimes-romania.com/news/ungurii-in-general-sunt-un-popor-complexat-basescu-amendat-pentru-discriminarea-comunitatii-ma

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu