............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

marți, 24 mai 2022

GENERATIA 50+ SI PERPETUAREA VECHIULUI SISTEM DE CREDINTE

Lascu Eleonora 

Să vă relatez în câteva cuvinte ceea ce mi s-a întâmplat zilele trecute.
Am fost la spitalul Matei Balș (institut de excelență în tratarea bolilor infecțioase) cu MAMA, de 80 ani, care suferea de o diaree acută, apărută în urma internării anterioare la același spital, pentru covid, când, recunosc, fusese tratată cu atenție și profesionalism. Dar, după terminarea tratamentului cu antibiotice (pe lângă covid mai avusese și o infecție cu e-coli) s-a îmbolnăvit de diaree. 
Mai întâi a trecut pe regim alimentar (ceai de menta, smecta) dar asta n-a dat rezultatele așteptate, astfel că, după trei zile, am mers la doctorul de familie care mi-a recomandat să-i facem analize (suspecta că are clostridium, luat din spital). Vineri am mers cu analizele; erau pozitive. 
Mama, care avea cam 8-10 scaune/zi, de trei zile se hrănea numai cu orez. 
Am așteptat de la dr. de familie tratamentul, dar, acesteia i s-a terminat programul la ora 14 și a ieșit din schimb. 
În disperare de cauză, am urcat-o pe mama în mașină și am plecat la„ Matei Balș”, la camera de gardă, urgențe....Acolo erau mulți pacienți așezați pe patru rânduri, împreună cu însoțitorii. Așteptau. Ne-am așezat disciplinați la rând dar după o jumătate de oră încă nu venise nimeni să ne întrebe ceva, deși pe lângă noi treceau în ambele sensuri cadre medicale (asistente și medici), cu treburi! (de fapt mergeau afară, la o cafea); această cameră de gardă își desfășura activitatea în barăci. 
În sfârșit, când s-au hotărât să-și reia activitatea, ne-au aliniat la un ghișeu pentru a ne înregistra după care așteptam să ne vină rândul la consult.
Apare o d-nă cam la 60 ani, cu soțul și fiul lor de vreo 35 de ani, foarte agitată, interesându-se cine consultă și cine este șeful.
Am înțeles imediat ce intenții avea: să se „lipească” de o asistentă, ca s-o bage în față. Am rugat-o să respecte ordinea, să se așeze la rând. M-a ignorat și a continuat să încerce să dea de șef....
După câteva minute, se îndrepta spre cabinet la braț cu șefa,...găsise portița mult căutată și făcuse „lipeala”. 
I-am explicat din nou că trebuie să se așeze la coadă căci noi așteptam de peste o oră. Atunci a intervenit, cu tupeu, doctorița spunându-mi că „urgențele au prioritate”. „Păi, cum ați stabilit care sunt urgențele dacă n-ați făcut o anamneză, nu ați vorbit cu nimeni până acum???”       
Intervine d-na cu ,,băiatu' ” să ne mai spună ca acesta are transaminazele mari și că... Îi explic ca nu vreau să o ascult și nici să o aprob căci am înțeles ce intenții are. 
În final, apare o alta doctoriță la noi, iar eu îi explic incidentul. Despre mama îmi spune că trebuie mai întâi să-i preleveze o probă de sânge, ca să vadă electroliții, după care va stabili dacă e cazul s-o interneze sau să-i prescrie un tratament la domiciliu. 
Ok, e lămurită problema, trebuie să așteptăm rezultatul analizei, cca 2 ore.....
Apare o altă doctoriță care mă întreabă de ce am stat o săptămână dacă situația este atât de gravă? I-am spus ca nu am stat, ci am fost la doctorul de familie, care i-a prescris un tratament; am dat și probă pentru analize, și după trei zile, pentru că tratamentul nu dăduse rezultate, am venit acum cu mama și cu diagnosticul, cu dorința să fie consultată și să i se prescrie medicația.
..Între timp, apare iar d-na cu ,,băiatu” ca să-mi  reproșeze că dacă aș fi mamă aș înțelege prin ce trece ea..!! I-am spus că am fost și mamă și că pe întâi iunie se împlinesc șase a ni de când nu mai sunt. 
A început să vocifereze..debitând vrute și nevrute...
În final am înțeles că „agitata” era doctoriță altundeva și a apelat ,,la sprijinul colegelor de breaslă”....
Aceasta este GENERAȚIA + 50, de care am vrut să vă povestesc....
NIMENI NU LE VA MAI SCOATE PROGRAMELE DE HOȚIE, LIPSĂ DE RESPECT, PENTRU EI ȘI PENTRU CEILALȚI, DE TOT CEEA CE AU PRIMIT GREȘIT DE LA FAMILIE, ȘCOALĂ, SISTEM .
Sper că acea mamă (doctoriță), a înțeles câte ceva din ceea ce i-am spus în acea discuție aprinsă. Oricum, nu cred că s-a simțit prea confortabil. 
Din păcate, comportamentul ei se baza și pe înțelegerea și pe concursul colegilor de breaslă. 
 Asta putem vedea peste tot în jurul nostru, deși unii susțin că Pământul și civilizația umană se află într-un proces de ascensionare, de creștere a vibrației și că universul ne trimite energii benefice, etc. CONȘTIINȚA DE GRUP, PLANETARĂ NU SE VA SCHIMBA DECÂT PRIN EFORTUL ȘI VOINȚA FIECĂRUIA DINTRE NOI. 
Eleonora Lascu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu