............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

vineri, 24 iunie 2022

Inteligența artificială ar putea aduce sfârșitul omenirii? Un nou semnal de alarmă!

 Data: 21/06/2022 | Autor:

 

 inteligenta artificiala, un pericol?

 Tehnologia, inteligența artificială, ar putea aduce sfârșitul omenirii. Nu este exclus ca odată devenite conștiente, mașinile să preia puterea. Nu e un scenariu de film, este un nou avertisment cât se poate de real privind pericolele dezvoltării inteligenței artificiale!

Inteligenţa artificială reprezintă cel mai mare risc cu care se confruntă civilizaţia, omenirea. O spune fondatorul Tesla, Elon Musk.

 “Eu tot trag semnale de alarmă, dar până ce nu vor vedea roboţi pe stradă care ucid oameni, aceştia nu ştiu cum să reacţioneze. Pare totul doar o teorie. Cred că ar trebui să fim foarte îngrijoraţi în legătură cu inteligenţa artificială. Aceasta reprezintă un risc fundamental pentru existenţa civilizaţiei umane”, a declarat Elon Musk.

Tehnologia va înregistra un progres fantastic în următorii ani, astfel că formele de viaţă artificiale vor deveni parte din viaţa noastră cotidiană. O spune Reed Hastings, fondatorul Netflix, care prevede că, în următorii 5-15 ani, vom trăi o realitate pe care acum o vedem doar în filmele SF.

 Pe de altă parte, potrivit fondatorului Netflix, în viitorul apropiat, lumea se va confrunta cu dilema fundamentală a ingineriei genetice – vom putea să ne modificăm genele copiilor în aşa fel încât aceştia să trăiască mai mult, să aibă „specificaţii” superioare nouă. “Omenirea va trebui să ia o decizie în acest sens”, a declarat Hastings

 „Abilitatea de a upgrada codul nostru genetic ne-ar putea face mai inteligenţi şi mai deştepţi”, a precizat acesta, afirmând că „acest lucru ar putea fi cea mai bună speranţă pentru a-i depăşi pe roboţi”.

Mitraliera, parașuta și roboții lui Leonardo da Vinci. Cele mai spectaculoase invenții ale sale

Leonardo da Vinci (1452-1519) a fost un geniu cu o gândire neobișnuit de avansată pentru vremurile în care a trăit. În loc să vadă domenii diferite ale științei, cum fac cei mai mulți savanți, da Vinci vedea conexiunile dintre lucruri. Astfel, a conceput invenții miraculoase și minunate. Cele mai multe idei ale sale au fost notate în caietele care, în chip extraordinar, s-au păstrat până azi.

“Viitorul va fi o cursă între formele de viaţă din carbon (oamenii -n.r.) şi cele din silicon (roboţii-n.r.). Ambele evoluează rapid. Este neclar care formă de inteligenţă va fi cea dominantă în următorii 100, 150 de ani”, a mai spus acesta.

Reed Hastings nu este primul expert care avertizează asupra pericolelor dezvoltării inteligenţei artificiale. Bill Gates, Steve Wozniak şi Stephen Hawking au lansat semnale similare.

Celebrul informatician Steve Wozniak, cofondatorul Apple şi cel care a desenat primele computere ale companiei, in anii ’70 declara că inteligenta artificiala va prelua controlul asupra omenirii.
„Daca vom crea aceste device-uri care sa rezolve toate lucrurile pentru noi, pana la urma vor gandi mai rapid decat de noi si vor scapa de oamenii inceti pentru a conduce companiile mai eficient” a declarat Wozniak.

Avertismentul din 1942

Economistul Joseph Schumpeter, în lucrarea sa „Capitalism, Socialism și Democrație” din 1942, a identificat „veșnica furtună a distrugerii creatoare a capitalismului”.

Un alt economist de la Harvard din generația următoare, Clayton Christensen, l-a actualizat pe Schumpeter la mijlocul anilor 1990 cu teoria sa despre inovarea disruptivă. Distrugerea, tulburarea și inovarea sunt dogma religiei capitaliste – ele susțin viața, libertatea și căutarea fericirii în societate.

În timp ce credincioșii religioși sau politici se bazează pe promisiunea imortalității sufletului, respectiv a sistemelor de conducere, restul oamenilor își pun încrederea în promisiunile de bunăstare oferite de profeții distrugerii, tulburărilor și inovarării. Cu toții credem în piața liberă și încercăm să ne integrăm și să avansăm prin educație, sindicate și coduri de muncă. De departe cea mai relevantă inovație a pieței din acest secol este dezvoltarea inteligenței artificiale.

A.I. – sfârșitul capitalimului sau viitorul umanității?

 Liderii acestui sector sunt la fel de încrezători în poziția inamovabilă a capitalismului. Avansurile făcute de aceștia în domeniul inteligenței artificiale se pot dovedi, însă, pași către sfârșitul acestui sistem. Pe măsură ce angajații umani, cu nevoi și cerințe diverse, sunt înlocuiți de inteligența artificială mai eficientă, soluții socialiste precum venitul universal garantat pot deveni unicele soluții pentru supraviețuirea speciei noastre. Capitalismul se va prăbuși sub propria greutate dacă oamenii vor fi înlocuiți de pe piața muncii, conform avocatului Dr. Jim Castagnera.

 

Clip viral. Roboții Boston Dynamics dansează rock’n’roll

Boston Dynamics a lansat un nou clip impresionant, devenit viral pe internet. Roboții dezvoltați de companie dansează rock’n’roll pe celebra melodie ,,Do You Love Me’’ 

Având în vedere ritmul inovației tehnologice, această minunată lume nouă poate fi la numai câteva decenii distanță. Dacă ne imaginăm viitorul peste cel puțin un secol, s-ar putea să arate foarte similar cu lumea filmului Ex Machina (2015). Povestea urmărește un geniu din domeniul tech care este ucis de Ava- inteligența artificială pe care el a creat-o. Ava încheie filmul liberă într-un mare oraș, lăsând publicul să se întrebe ce va face în continuare. Filmul pune o întrebare relevantă pentru viitorul umanității, anume dacă vom fi prima specie care își va crea proprii succesori. Dacă umanitatea va fi exterminată în eventualitatea unor calamități, supraviețuitorii ar putea să nu fie insectele sau șobolanii, ci roboți animați de inteligența artificială.

Roboţii, capabili să viseze

Cercetările în domeniul roboticii au făcut paşi uriaşi în ultimii ani. GadgetReport.ro prezenta, recent, o serie de informaţii despre roboţii care se mişcă precum oamenii şi care, deşi pare incredibil, sunt capabili să viseze.

Cercetătorii de la DeepMind, compania de robotică aflată în portofoliul Google, lucrează la o tehnologie care va permite roboţilor să „viseze”, altfel spus să acţioneze dincolo de acţiunile umane, în tentativa de a le îmbunătăţii capacitatea de învăţare.

 Dacă până acum, roboţii DeepMind învăţau din activităţile prestate, pas cu pas, pe baza noului algoritm de învăţare nesupravegheată, cercetătorii speră să le ofere posibilitatea de a căuta şi experimenta singuri noi modalităţi de înţelegere a realităţii.

După ce au descoperit, cu uimire, că roboţii DeepMind şi-au dezvoltat propriul „limbaj”, reuşind să găsească singuri o soluţie pentru a face traduceri simultane din mai multe limbi, cercetătorii de la Google vor să le stimuleze activităţile creative, prin dezvoltarea unui software de „învăţare nesupravegheată”, care le va extinde memoria şi le va permite să dezvolte procese dincolo de impulsurile transmise de acţiunile umane.

 „Precum creierul uman, reţeaua neurală foloseşte diverse serii de noduri tehnologice interconectate pentru a stimula centrele responsabile pentru a indeplini operaţiunile. DeepMind optimizează nodurile tehnologice pentru a găsi cea mai rapidă soluţie şi a o distribui în parametrii solicitaţi”, afirmă experţii pe pagina oficială a proiectului DeepMind.

GadgetReport.ro relata, recent, despre faptul că DeepMind a ajuns la un asemenea nivel incat ii permite sa se joace singur 49 de jocuri video, precum un copil de 5-6 ani. Din testele realizate, DeepMind a fost cel puţin la fel de bun ca un jucător uman în cazul a mai mult de jumătate dintre jocurile precum Space Invaders, Video Pinball, Boxing, Breakout, Enduro si Pong, create de Atari, foarte populare în anii 1980.

 https://gadgetreport.ro/inteligenta-artificiala-ar-putea-aduce-sfarsitul-omenirii-un-nou-semnal-de-alarma/?fbclid=IwAR0ESUOVU_TpmQz66P4_YZ3zkWTlFLMb

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu