............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

vineri, 24 iunie 2022

SOLIDARITATEA, ARMA CU CARE PUTEM ÎNVINGE NEDREPTATEA ȘI HOȚIA.

Marius-Gabriel Reiki

 

Fapt autentic și recent petrecut în Argentina.
Un cetățean argentinian a mers la magazin să cumpere un "carton de ouă" constatând că prețul era peste cel obișnuit, așa că l-a întrebat pe vânzător care-i justificarea acestei scumpiri.
I s-a răspuns că distribuitorii au ridicat prețul!
Cetățeanul a renunțat să mai cumpere ouă, declarând că poate trăi și fără acest aliment, sau și-l poate procura din altă parte. Hotărârea pe care el a luat-o a comunicat-o și cunoscuților.
În scurt timp, exemplul lui a fost urmat de majoritatea cumpărătorilor, aceasta fiind singura manifestare de nemulțumire; nu a ieșit nimeni în stradă să protesteze, nu au reclamat nimănui. Pur și simplu, oamenii au refuzat să se mai lase șantajați de afaceriști și de stat și n-au mai cumpărat ouă din acele magazine.

Urmarea a fost că în mai puțin de o săptămână, când , conform programării, magazinelor li s-au adus ouă, pentru a le pune în vânzare, responsabilii magazinelor  au refuzat să le mai primească, dat fiind faptul că aveau deja stocuri mari nevândute.
La rândul lor, înțelegând reacția cumpărătorilor, distribuitorii au refuzat să scadă prețul ouălor, siguri fiind că nevoia de acest produs îi va determina pe cumpărători să renunțe la protestul lor tăcut, și în câteva zile se va reveni la fluxul normal de vânzare-aprovizionare.
Însă, dând dovadă de solidaritate, cetățenii au refuzat, în continuare, să cumpere ouă de la acele magazine.
Cum era vorba și de un produs ușor perisabil, companiile producătoare și distribuitorii de ouă au început să înregistreze din ce în ce mai mari pierderi iar stocurile au început să crească vertiginos (căci găinile n-au putut fi „convinse” să nu mai ouă !😄).
Urmarea a fost că producătorii și distribuitorii s-au reunit și, forțați de blocarea vânzărilor, au decis să revină la vechile prețuri, cele dinaintea scumpirilor. 
Cu toate acestea boicotul cumpărătorilor a continuat. Unii dintre producătorii și distribuitorii specializați pe acest produs aproape au intrat în faliment, așa că s-au reîntrunit și au hotărât să întocmească o adresă către cumpărători, pe care au dat-o publicității prin mass-media și, în anumite locuri, au pus-o în cutiile poștale ale locuitorilor. În adresă, furnizorii își cereau scuze pentru incident și promiteau nu numai că se va renunța la acea majorare de preț, dar acesta va fi scăzut la un sfert din cât era înainte de scumpire.
Acesta este un fapt real, petrecut în Argentina, care dovedește că neomenia, lăcomia și dorința exacerbată de profit a unora pot fi stopate printr-o atitudine colectivă de protest tăcut și civilizat, imposibil de reprimat de către autorități și foarte eficient.. TOTUL DEPINDE DE SOLIDARITATE.
Poporul, colectivitatea poate face minuni, dacă se solidarizează. Nu este nevoie de greve, de demonstrații, de scandaluri și de proteste în stradă, acolo unde organele de ordine abia așteaptă să le fie remarcată brutalitatea.
*Avem nevoie de puțină voință, cultură și determinare, de dorința fiecăruia de a nu mai accepta să fie călcat în picioare. Sperăm că, „mintea românului de pe urmă” va face ca și în România asemenea manifestări pașnice vor începe să apară. Altfel, nu avem nicio șansă, doar vom continua să ne plângem unii altora și nimeni să nu ne bage în seamă.
**De fapt, momentul a sosit, nu mai e timp de pierdut ! Avem multe „produse” nejustificat scumpite [un exemplu: răspunsul guvernului la scumpirea nejustificată a combustibililor a fost suportarea de către stat a 0,5 lei pentru litrul de benzină vândută - un fel de bătaie de joc la adresa consumatorului. Cei 50 de bani suportați din bugetul de stat nu înseamnă altceva decât că și cel care nu are mașină, și nu se folosește curent de mijloacele de transport în comun, va suporta cotă parte din costul combustibilului cumpărat de posesorii de mașini (căci bugetul, din care se face compensarea este constituit numai din plus-valoarea celor care muncesc, căci fondurile UE, din care se spune că ni se alocă o anumită parte, provin din contribuția țărilor componente, deci tot de la făuritorul de plus-valoare su a de la pensionarul căruia nu i se mai inexează pensia cu rata inflației), în care acciza este de 44% din preț; adică cca 3 lei. Pentru a încuraja birocrația și a induce în eroare, satul nu scade din acciză cei 0,5 lei ci îi consideră compensare. Alți funcționari, altă birocrație. Te doare mintea!!  Cum țara asta, jefuită și execrabil gestionată nu are disponibilități bancare (căci România nu mai are industrie, suprastructură, agricultura este de subzistență etc), „compensarea”  parțială a scumpirilor se va efectua din bani împrumutați, cu dobânzi din ce în ce mai mari, pe care tot poporul îi va plăti, împovărând și generațiile viitoare. Totul este o consecință a acceptării noastre, a lipsei noastre de reacție. Din acest motiv, nu avem scuze, TOȚI SUNTEM COMPLICI LA DISTRUGEREA ROMÂNIEI !]

de: BUNĂTATEA KOKKOTA și Const. Mihăilescu

* și ** sunt adăugirile blogger-ului.

 https://www.facebook.com/photo/?fbid=7537677506272283&set=a.926146207425479

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu