............................................................................................................................................................................................................................................................................................. PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

miercuri, 5 octombrie 2022

FRONT COMUN ÎMPOTRIVA PROMOVĂRII PLAGIATORILOR.

 Roxana | Declic <contact@declic.ro>                                Wed, Oct 5 at 4:06 PM

Declic


Nicolae Ciucă a ajuns doctor în Științe militare cu o teză în care 42 de pagini, din totalul de 138, sunt plagiate. Jurnalista Emilia Șercan e cea care a scos totul la iveală în luna ianuarie.

Pentru ca plagiatul lui Nicolae Ciucă să fie dovedit oficial, e nevoie ca lucrarea să fie analizată de CNATDCU. Este vorba de instituţia care, în momentul de faţă, analizează şi stabileşte cert dacă o teză de doctorat este plagiată sau nu.

Domnul Ciucă a contestat trei sesizări și a reușit să le anuleze la Curtea de Apel. Cazul a fost intens mediatizat, mai ales că decizia a fost dată de un judecător aflat în cercul de putere al PNL, care mai apoi s-a și pensionat.

Lunile au trecut și, între timp, premierul se bucură în continuare de toată susținerea partidului și a președintelui. În ciuda declarațiilor bombastice precum cea a lui Klaus Iohannis: „Avem nevoie de toleranţă zero în privinţa plagiatului”, Nicolae Ciucă nu este vizat.

Deși cu toții urmărim cu interes subiectul, plagiatorul Ciucă riscă să scape. Dar aici intervenim noi, comunitatea Declic.

Emilia Șercan a lansat, în vară, la radio, un apel public: Eu sper totuși că sunt suficient de mulți cetățeni care sunt curajoși, (...) să facă totuși o sesizare. Eu am făcut analiza, m-aș bucura dacă ar face altcineva sesizarea.

Comunitatea noastră și tu, Constantin, putem contribui la dovedirea plagiatului lui Nicolae Ciucă dacă acoperim costurile unei noi sesizări făcute de avocați. Nu ne lipsesc nici curajul și nici pârghiile legale pentru a înfrunta trufia politicienilor care cred că pot scăpa basma curată de acuzațiile de plagiat.

Știm că o nouă sesizare, inspirată de munca Emiliei Șercan și dublată de argumente juridice, poate duce la un verdict clar, pe care guvernanții nu-l mai pot ignora. Și, în acest fel, vor fi constrânși să ia măsuri.

Am apelat la o echipă profesionistă de avocați, capabili să facă o sesizare fără cusur. Costurile sunt de 11.766 lei și includ ore întregi de documentare, mers la biblioteci și redactarea finală a documentului cu care mergem la tribunal.

Constantin, avem nevoie de ajutorul tău. Dacă împărțim onorariul avocaților la 250 de membri Declic, vine puțin sub 50 de lei de fiecare. Mâine depunem sesizarea la CNATDCU. Dacă nu ai mai donat niciodată la Declic, vei vedea că este foarte simplu. Plata online durează un minut și e la fel de sigură ca orice plată online. Banii ajung în contul nostru, iar tu vei primi un raport despre ce am făcut. 

 https://mail.yahoo.com/d/folders/1?.intl=ro&.lang=ro-RO&.partner=none&.src=fp

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu